pengikut

weird pregnancy habits

sepanjang aku mengandung selama 25minggu ni..
aku perasan yang aku ada beberapa habit yang agak pelik..
tapi takde la sampai pelik teringin nak makan kaca ke makan tanah ke..
bukan... bukan camtu..
weird craving pun takde... mengidam makan yang mengarut2 pun takde..
cuma aku rasa macama aku ada preference yang berlainan sikit sepanjang mengandung ni...
yang paling ketara.. aku malas bermekap bagai... MALAS!
malas tahap sampai orang kata pada aku "ni mandi pagi ke tak pergi kerja ni?"
sampai tahap macam tu sekali.. tu yang utama la..
dan dari kata2 orang sekeliling yang terrer2 ni...ni pembawakkan anak lelaki ni...
ha.. terrer tak terrer la dorang.. sedangkan doktor scan pun tak sure.. hehehehe...
tu biasa la.. ikut kata2 orang dulu2...macam2 sebenarnya..
ramai kata jantina anak kita boleh diagak dengan perwatakan dan minat kita sepanjang mengandung..
ni yang nak cerita pasal minat ni..

di awal kehamilan... minat gila dengar lagu Gangnam Style tu...boleh kata hari2..
dari hari pertama PSY tu launch dekat youtube lagi...(yer aku peminat kpop sebelum kahwin lagi..)
sampai ada budak ofis aku tegur.. "amenda lagu la ko dengar ni..?"
tapi lepas tu lagu tu macam famous ntah hape2..
eleh.. dulu ngata aku.. pastu satu ofis nak tgk jugak.. heh! :P 

~2 legit 2 legit to quit~

lepas tu minat tengok Masterchef US.. maraton wa cakap sama lu...
habis layan season 3 dalam masa 3 hari je... dah habis season 3 tengok balik season 2 punya plak..
pastu tiap kali layan perut terus lapar macam mengada nak makan souffle la... ravioli la...
hamboih.. taste omputeh terus..
pastu datang lagi orang terrer2 kata anak pompuan ni... sebab suka tengok masak2..
ha.... pulak dah...

~christine...the winner.. and she's blind.. wow! clap* clap*)

baru2 ni datang habit baru.. baru dapat dalam seminggu dua ni...
ni yang macam pelik btul.. pernah dengar dubstep? apa? tak pernah? ok..sila google..
aku pun tak pernah dengar sebelum ni.. tapi ntah mana dapat ntah...
sibuk layan utube boleh tetiba tertengok dubstep dance ni... pastu hari2 cari..
dah kenapa pulak kan?tapi tu la yang berlaku... 
keminatan dalam dubstep dance ni menjadi2 pulak..
dan yang paling aku suka yang ini...

~sekali pandang macam video ni di edit.. lagi2 part dia gostan2 tu.. ish..~

jadi.. sekarang nak teka anak aku akan jadi penari jalanan ke apa ni... huhuhu..




~ aku tak kesah lelaki ke perempuan yang penting sihat walafiat dah cukup buat aku dan incek suami.... :) ~

1 comment:

Sizzling Suzai said...

baru melawat cni..sorry sgt n TQ! ^^ hmm...u r sounds happy dear..smoga selamat sglanyerr..amin...