pengikut

Parody melayu...

0 people says
sejak menjadi pengguna tegar youtube ni... macam2 benda aku dah tgk.. dari yang senonoh... kepada yang tak berapa nak senonoh..tengok movie yang di donlod secara haram pun dah banyak kali jugak lah aku buat...tapi yang paling pasti..layan korea ah...berlambak2... sehari kalau tak masuk youtube.. leh sawan oh... tapi baru2 ni aku terjumpa satu video..selalu aku tengok omputeh mmg dah biasa buat la.. tapi kalau dak2 melayu... ni yang baru jumpa ni... benda ape yang aku nak cite sebenar nya ni?? hehehehhe...korang pernah dengar parody tak??

parody means....

A parody (/ˈpærədi/; also called send-up, spoof, pastiche or lampoon), in current usage, is an imitative work created to mock, comment on, or trivialise an original work, its subject, author, style, or some other target, by means of humorous, satiric or ironic imitation.

terima kaseh wikipedia!!


maksud yang paling mudah... meniru sesuatu tapi dalam konsep menyindir atau melawak...ha.. ini la yang aku jumpa... ada dua parody...


satu... 


LMFAO - i'm sexy and i know it...

 
~klip ini agak 18sx skit... sakit pala aku tengok....~
tengok parody dia lak...

aku sexy aku tau..

~part joget tu yang aku tak tahan tu....selamba je... hahahaha~
dua...

Maroon 5 - Moves like jagger

~video atas tak pakai suar.. yang ini tak pakai baju plak.. dah kenapa..!.~

ni parody melayu....

lembu nak jaga..

~mula2 ok dah... part tengah2 dah macam haram skit nak nengok nya.. huhuhuh~



tapi dorang tak boleh lawan dia ni...
sekali satu album dia buat.. hang ada?
hahahahahaha...



~i want nobody but hang tu best ah lagu dia... hahahahaha~


makin lama tengok si matluthfi ni makin sama plak dengan eunhyuk aku... ehhhhh...


 ~sama kan??? ape2 pun.. eunhyuk.. saranghae... hahahahahha..~








2012..

0 people says

the best thing that happened in 2011...??

~17.09.11.. sah jadi tunangan orang...~

guess what going to happen in 2012?? 
yes.. the wedding..INSYAALLAH...

 bila dah  masuk tahun 2012 ni...
tiba2 teringat movie ini...
 ~kalau mengikut movie ini... aku antara confirm yang tak selamat sebab takde duit 1 billion... huhuhuhu~