pengikut

namaste INDIA!! full version..

hari kejadian : 14 okt 2011
tempat kejadian : INDIA

yes...
INDIA!!!!

nampak tak kejakunan di situ?
gile tak jakun...
first time naik kapal terbang...
first time keluar negara kau...
ah banyak cakap tak guna.. tgk gambar lagi best...


 
 
first day..    


first day... 
bertolak jam 4 pagi dari umah..
stand by kat ofis pukul 6pagi..
oh ya.. ini trip ofis...
sebab itu aku mampu kesana...
sebab ianya free....
kalau tanggung sendiri baik aku pegi KOREA...
harap2 jumpa hyun joong trus jatuh cinta dengan aku... hahahahah...
ok... back to the story...
flight 9.40 pagi...
5 jam kemudian kami sampai...
yes! 5 jam...
first time naik flight trus kena 5 jam..
mau tak sasau aku dibuat nya...
sampai2.. jam kat sana pukul 11.50tgahari...
eh? kata 5 jam!
yer la... jarak masa kau tak kira???
sana lewat 2.30jam...
tu yang nmpk macam 2jam je dah sampai...
sampai2...
terus naik bas...
lagi  5JAM!!
ha.. hamek kau....
bertambah kematu bo**ot...
tapi dorang bagi makan dulu...
fuhhh.. first day.. teruja ni...
nak try masakan india...
tu dia.. kari... kambing... palak paneer.. roti nan..
hamek... blasah semua... lapar gila ni...
kami orang malaysia memang pelahap camni...
hahahahaha...
pas makan sambung tido dalam bas...
bukan 5 jam... hampir 7 jam!
jalan jem gile...
tapi yang pasti...
aku ingat pemandu mesia dah cukup kebal dah...
kau tak try tengok india mari punya..
lagi gila kentang....
orang bawak beskal pun macam bawak keta kebal ah...
fuhh.. terer..terer...
balik2 bilik.. terbungkang..
  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
~second day! ~

hari kedua...
hari jalan sakan....
taj mahal tempat pertama....
mula2 baru sampai memang nampak gah gile..
sangat2...
aku kagum jugak lah..
imagine...
this was built 1632... for 22 years..
baru siap....
dah beratus taun umur dia...
and before that mane ada kren bagai...
so.. salute for that...
but once you enter...
u felt nothing...
it is just a tomb..
no electicity no nothing..
kosong....
kesian dengan orang yang bertungkus lumus selama 22 tahun tu....
and the best part is...
keliling taj mahal...
u can see all the poverty...
mereka sangat susah...
sangat2...
but who are we to judge kan??
dia mampu.. then why not...??

put aside all that just think about the positive part which is..
he LOVES his wife so much...
and this is the way he wants to prove his love and share it with the rest of the world...
hmmm... romantik kan???
habis puas berjalan ni... macam2 tempat bersejarah pergi..
manusia??
tak payah cakap.. ramai gile..
ketiak masam kering masam kering je kerja nya...
balik hotel...
standby nak dinner plak...

~second day dinner~
dinner...
nampak gah.. warna warni kau...
sumpah macam cite hindustan...
tapi makanan dia...
aduyai....
hari2 benda yang sama..
pagi makan... nasik, kari, roti nan, palak paneer..
tengahari..nasik, kari, roti nan, palak paneer..
malam...nasik, kari, roti nan, palak paneer..
takde benda lain...
kari mesia pun sedap jugak lah... pedas..
kat sana... kari dia masam2 skit....
huhuhuuhu.... 
oh ya.. nak tau apa tu palak paneer??
bayam blend letak cheesse...
memang sedap kalau makan sekali...
tapi kalau dah berkali...
muntah hijau yang keluar...


~third day..~
hari ketiga...
bergerak ke delhi balik...
5 jam dalam bas...lagi skali!
hari tu aku flat gile2...
bangun2 pagi perut dah buat hal...
naik bas.. terus baring kat kerusi paling blakang...
mual.. nak muntah...
pala pening gile2..
perut?? tak payah cerita... rasa macam ada koir berjoget lambak tanpa henti...
takde mood nak jalan...
bercakap pun tak...
sampai2 terus plak shopping time...
fuhhh.... memang menguji betul la...
jalan ala kadar..
beli setakat yang mampu..
takde nak jalan lebih2..
cari port baik....
duduk kat tepi..
tgk orang lalu lalang..
tunggu semua orang habis shopping....
sedih la kalau korang tengok...
macam budak sakai sesat jalan lah...
duduk je...
tempat shopping dorang kalau nak tau macam jalan tar je...
sama lah..
tapi barang2 memang murah...
berbeza gila dengan harga kat mesia...
ha.. lagi satu..
kat sana ada jugak la aku jumpa orang kedai yang pandai cakap melayu...
sumpah teruja...
hahahahaha...
malam check in hotel...
amboi.. hotel dia...
5 star kau...
gah yang amat...
tapi depan hotel ada kilang...
bau dia tak payah cakap...
macam tahik!
lagi la muntah2 aku...
masuk2 bilik tak sempat bukak tudung...
muntah menyembur kat cermin bilik air...
hampeh!
sapu minyak...makan ubat..
tido tak ingat dunia..



last day..
bangun pagi...
mabuk lagi...
sarapan air kosong dengan roti...
makan ubat segala jenis..
nak redah naik flight 5 jam lagi ni....
dalam flight terus tido...
owh yer...
aritu MAS menyediakan..

nasik kari, palak paneer juga..

hmmmm.. terima kaseh MAS...
memang secubit pun aku tak usik ah cerita nya...
layan tido lagi best...
sampai malaysia...
MC 1 hari...
start keje 2hari kemudian..
ramai dak ofis keracunan makanan...
sampai masuk hospital pun ada...
dasyat tak dasyat la penangan nasik kari, roti nan, palak paneer..
hahahaha.. pengalaman.. pengalaman....
rasakan...

 tapi aku tak serik...
lain kali ada pergi mana2..
konfirm ikut lagi...
gila kau benda free..
sape tak sudi??
hihihihihhi...

~kat sana aku jumpa adik yang dah lama terpisah.... ohhh.. mere bhai... hahahahampeh!~

No comments: