pengikut

HARIMAU MUDA dah baham garuda muda la der...

2 people says
hari ni aku percaya hampir seluruh rakyat malaysia..
bangun pagi muka ada senyum...
walaupun majoriti bersuara serak2 basah sampai ada yang hilang suara pun ada...
ini semua bahana sepak bola!
yer.. kita juara...
kita dapat emas der....
indon makan hati je der...

nama pun harimau muda...

TAHNIAH HARIMAU MUDA!!!!
tak sia2 aku jerit2 macam orang gile kat umah semalam...
incek lelaki lak takde...
outstation lagi..
nak tak nak tengok kat umah jer ler...
walaupun tak sama macam tengok yang live depan mata punya macam masa yang INI dengan yang INI..
yang penting semangat tu ada...
nasib baik housemate ada jugak yang gile...
sama2 hilang suara...
seronok tak terkata ah...
yang best masa penalti last tu..
aku rasa bergema suara manusia menjerit sana sini...
sorak dia...
ish... tak tau nak cakap camne...
seriau eh..

jadi hari ni sebagai meraikan kejayaan skuad HARIMAU MUDA kita...
aku sahut cabaran incek lelaki aku...
hari ni kita sama2 pakai baju malaysia buat pergi kerja...
hahahaha...gila tak gila...

~kata anak malaysia.... kan...~



~semua terer... tapi si baddrol tu aku rasa macam buat magik pun ada.. kejap2 kat atas.. kejap2 kat bawah... fuhhh.. terer..terer....~



~aik? marah nampak komentator indonesia neh... siap hentak2 meja.. hehehehehehe...~


tapi ape2 pun...
sekali lagi..
TAHNIAH HARIMAU MUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





ujian penilaian sekolah rendah

7 people says
hari ni 17/11/2011.. hari khamis.. apa yang special nya hari ni?? takda apa pun... cuma hari ni keputusan UPSR keluar.. anak buah aku ada sorang yang amik... ni aku plak yang nervous lebih... tiba2 hati berdebar2.. tengah tunggu call dari angah aku jer ni... sabar.... sabar...
~ni la budak godang sorang tu... besor dah anak buah aku sorang ni...
taun depan nak masuk sekolah menengah dah..~


keputusannya akan di update lagi setengah jam.. jeng jeng jeng... mak usu kau lak lebih2 kan kakak?








baru lepas makan pelam... memang rasa macam babas kan bila banyak sangat serat terselit kat celah gigi kau kan? adeh.... aku perlukan floss dengan segera.. like right NOW...
 
~kalau gigi camni, telan pelam tu  sebijik2 pun belum tentu terselit kat gigi.. ewwwww...~

namaste INDIA!! full version..

0 people says
hari kejadian : 14 okt 2011
tempat kejadian : INDIA

yes...
INDIA!!!!

nampak tak kejakunan di situ?
gile tak jakun...
first time naik kapal terbang...
first time keluar negara kau...
ah banyak cakap tak guna.. tgk gambar lagi best...


 
 
first day..    


first day... 
bertolak jam 4 pagi dari umah..
stand by kat ofis pukul 6pagi..
oh ya.. ini trip ofis...
sebab itu aku mampu kesana...
sebab ianya free....
kalau tanggung sendiri baik aku pegi KOREA...
harap2 jumpa hyun joong trus jatuh cinta dengan aku... hahahahah...
ok... back to the story...
flight 9.40 pagi...
5 jam kemudian kami sampai...
yes! 5 jam...
first time naik flight trus kena 5 jam..
mau tak sasau aku dibuat nya...
sampai2.. jam kat sana pukul 11.50tgahari...
eh? kata 5 jam!
yer la... jarak masa kau tak kira???
sana lewat 2.30jam...
tu yang nmpk macam 2jam je dah sampai...
sampai2...
terus naik bas...
lagi  5JAM!!
ha.. hamek kau....
bertambah kematu bo**ot...
tapi dorang bagi makan dulu...
fuhhh.. first day.. teruja ni...
nak try masakan india...
tu dia.. kari... kambing... palak paneer.. roti nan..
hamek... blasah semua... lapar gila ni...
kami orang malaysia memang pelahap camni...
hahahahaha...
pas makan sambung tido dalam bas...
bukan 5 jam... hampir 7 jam!
jalan jem gile...
tapi yang pasti...
aku ingat pemandu mesia dah cukup kebal dah...
kau tak try tengok india mari punya..
lagi gila kentang....
orang bawak beskal pun macam bawak keta kebal ah...
fuhh.. terer..terer...
balik2 bilik.. terbungkang..
  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
~second day! ~

hari kedua...
hari jalan sakan....
taj mahal tempat pertama....
mula2 baru sampai memang nampak gah gile..
sangat2...
aku kagum jugak lah..
imagine...
this was built 1632... for 22 years..
baru siap....
dah beratus taun umur dia...
and before that mane ada kren bagai...
so.. salute for that...
but once you enter...
u felt nothing...
it is just a tomb..
no electicity no nothing..
kosong....
kesian dengan orang yang bertungkus lumus selama 22 tahun tu....
and the best part is...
keliling taj mahal...
u can see all the poverty...
mereka sangat susah...
sangat2...
but who are we to judge kan??
dia mampu.. then why not...??

put aside all that just think about the positive part which is..
he LOVES his wife so much...
and this is the way he wants to prove his love and share it with the rest of the world...
hmmm... romantik kan???
habis puas berjalan ni... macam2 tempat bersejarah pergi..
manusia??
tak payah cakap.. ramai gile..
ketiak masam kering masam kering je kerja nya...
balik hotel...
standby nak dinner plak...

~second day dinner~
dinner...
nampak gah.. warna warni kau...
sumpah macam cite hindustan...
tapi makanan dia...
aduyai....
hari2 benda yang sama..
pagi makan... nasik, kari, roti nan, palak paneer..
tengahari..nasik, kari, roti nan, palak paneer..
malam...nasik, kari, roti nan, palak paneer..
takde benda lain...
kari mesia pun sedap jugak lah... pedas..
kat sana... kari dia masam2 skit....
huhuhuuhu.... 
oh ya.. nak tau apa tu palak paneer??
bayam blend letak cheesse...
memang sedap kalau makan sekali...
tapi kalau dah berkali...
muntah hijau yang keluar...


~third day..~
hari ketiga...
bergerak ke delhi balik...
5 jam dalam bas...lagi skali!
hari tu aku flat gile2...
bangun2 pagi perut dah buat hal...
naik bas.. terus baring kat kerusi paling blakang...
mual.. nak muntah...
pala pening gile2..
perut?? tak payah cerita... rasa macam ada koir berjoget lambak tanpa henti...
takde mood nak jalan...
bercakap pun tak...
sampai2 terus plak shopping time...
fuhhh.... memang menguji betul la...
jalan ala kadar..
beli setakat yang mampu..
takde nak jalan lebih2..
cari port baik....
duduk kat tepi..
tgk orang lalu lalang..
tunggu semua orang habis shopping....
sedih la kalau korang tengok...
macam budak sakai sesat jalan lah...
duduk je...
tempat shopping dorang kalau nak tau macam jalan tar je...
sama lah..
tapi barang2 memang murah...
berbeza gila dengan harga kat mesia...
ha.. lagi satu..
kat sana ada jugak la aku jumpa orang kedai yang pandai cakap melayu...
sumpah teruja...
hahahahaha...
malam check in hotel...
amboi.. hotel dia...
5 star kau...
gah yang amat...
tapi depan hotel ada kilang...
bau dia tak payah cakap...
macam tahik!
lagi la muntah2 aku...
masuk2 bilik tak sempat bukak tudung...
muntah menyembur kat cermin bilik air...
hampeh!
sapu minyak...makan ubat..
tido tak ingat dunia..



last day..
bangun pagi...
mabuk lagi...
sarapan air kosong dengan roti...
makan ubat segala jenis..
nak redah naik flight 5 jam lagi ni....
dalam flight terus tido...
owh yer...
aritu MAS menyediakan..

nasik kari, palak paneer juga..

hmmmm.. terima kaseh MAS...
memang secubit pun aku tak usik ah cerita nya...
layan tido lagi best...
sampai malaysia...
MC 1 hari...
start keje 2hari kemudian..
ramai dak ofis keracunan makanan...
sampai masuk hospital pun ada...
dasyat tak dasyat la penangan nasik kari, roti nan, palak paneer..
hahahaha.. pengalaman.. pengalaman....
rasakan...

 tapi aku tak serik...
lain kali ada pergi mana2..
konfirm ikut lagi...
gila kau benda free..
sape tak sudi??
hihihihihhi...

~kat sana aku jumpa adik yang dah lama terpisah.... ohhh.. mere bhai... hahahahampeh!~

show me the money!!!

0 people says
seriously... i think i need a new hobby..
which is...
menjahit..
yes!
menjahit!
why?
because i think semua benda mahal...
mahal gile kot...
just for a piece of skirt pun dah sampai RM70-100..
and i think it is such a waste for a anak tukang jahit like me to not belajar menjahit from my mum...
kan?
so new target...
beli mesin jahit...
wah... target kau mahal gile...
hehehhehe...

ok..ok.. tukar skit...
changed target! pinjam mesin jahit mak aku...
ha.. baru la ok kot....

ala... duit dalam poket lak takde...
cane nak carik material nak buat baju ni....
ceh...! macam tergendala lagi je azam ni...
ala.. cane aku nak ikut trend ni kalau semua benda tak mampu!!!!
huhuhuhuhuhu...




~me need.. eh tukar! me want new clothes!!!!