pengikut

effort..

today im gonna talk bout..
'usaha tangga kejayaan'
tidak....
ia tak bermaksud adik2 kena berusaha panjat tangga untuk berjaya yer...
jangan lurus sangat yer...
dan bak kata jep sepah...
itu pepatah..PEPATUNG!
ehehehehe...

pernah tak korang rasa nikmatnya kejayaan setelah berusaha bagai nak gile...
memberikan kepuasan yang tak terkata bukan?
itulah yang dimahukan oleh orang2 yang berusaha...

but...but...
how bout usaha yang tak berapa nak berhasil ni....
aduh....
kecewa nya jangan cerita la...
yer la... bayang kan..
ko berusaha panjat tangga tu satu persatu...
sampai peluh2 la ketiak... masam2 badan semua...
sampai suar jadik lembab la semua sebab berpeluh masam banyak sangat...

tibe2.. tengok.. eh..eh... salah tangga....
ini rumah pak mail jual jajan...
tangga kejayaan rupanya seberang sana..
ha kecewa tak ? kecewa tak?

as for me aku akan cepat fedup...
aku rasa macam ah malas nak bagi effort lagi la...
senang cite aku ni PEMALAS la...
daripada aku penat2 naik tangga ke seberang sana tu plak..
lebih baik aku makan jajan je kat umah pak mail ni...
kira macam redha je la...
ehehehehe... dasar pemalas...

jadi hadek2 semua paham ape yang hakak nak cite ni sebenar nya?
itulah yang haku rasa pagi ni....
punya la aku berusaha bangun pagi...
bangun2 takde berangan2 terus mandi....
dalam bilik air pun kejap je.. takde nak amik feel lama2..
siap2 pun cepat...
mekap ala kadar je tau...
gigih ni berusaha ni...
jalan dengan lajunya....
naik tren pun lebih awal dari biasa...
ini semua adalah demi kejayaan aku untuk hadir lebih awal dari biasa...
kerana tuntutan kerjaya...
cerita lebih ringkas..
arini turn aku kena bukak ofis... ehehehe..

TETAPI!
akhirnya aku sampai lambat jugak...
ntah mane la silapnya aku pun tak pasti...
HAMPEH!
dah ramai yang menunggu aku....
cuma nasib aku agak baik..
yang menunggu semua adalah manusia2 yang berhati waja dan sangat sabar orang nya...
dah tercanguk depan pintu punya lama pun masih mampu senyum bila tengok aku tercungap2 berlari2 anak baru nak bukak pintu...
sori eh semua....

so.. from today onwards...
aku tak mau bagi effort lebey2 dah...
daripada aku tercungap2 tapi stil datang lambat jugak..
lagi baik aku tidur lama sikit kat rumah dan masih datang lambat macam biasa...
ape? bos nak marah?
takpe.. aku redha.......
hahahahahahaha.....


~peace out!~

No comments: