pengikut

chomel...

0 people says

~ini chomel.. anak ketiga kami.. ~


~boleh katakan hari2 kami bawak dia berjalan naik kereta ikut kami...~


~hobi? tido.. makan... lari2 atas dashboard kereta..~


~this is her with her daddy~


~she's sleeping with her mummy~

but yesterday.. i lost her... she died.. due to what cause?
i... myself not sure of..
i cried my heart out... her daddy too...
but we had to let you go sayang...
rest in peace...


~i know i do sound a bit corny... but who cares?? siapa yang pernah hilang kesayangan akan rasa macam saya juga...~

hai.. kacak luar.. kacak dalam...

0 people says


pernah tengok iklan ni?
dah lama kot iklan ni..
iklan ni promote suruh rajin2 senyum....
tengok muka pakcik tu masa muka dia kelat...
mak aih... rasa macam nak mintak pelempang je...
tapi bila dia dah senyummm....
eh! biarla gigi nya tak berapa nak ada...
tapi muka ada manisssss je aku tengok....
sampai amoi tu pun senyum sipu2....
tergoda ke ape??
uhuhuhuhu.....

sebenarnya hari ni saje je nak luah rasa....
aku pantang betul kalau ada orang2 yang muka dia ni kelat2...
muka stok kerek2je....
lagi2 kalau kejenya bnyak jumpa orang....
contoh macam keje kaunter pertanyaan ke...
keje jadik sales girl ke...
keje klinik ke...
ape2 la...
yang pasti keje kau ni banyak jumpa orang.....

macam tadi la...
kat kedai topup....
adala sorang perempuan jaga kaunter...
perasan lawa gile,.... rasa muka macam nora danish mungkin?
muka kelat... ketat.. likat... eh macam2 la..!
aku mintak topup je pun..
tu pun aku bayar..
bukan mintak duit dia suh belanja aku pun....

dia punya muka...
mak aih.. memang mintak penyepak barangkali....
daripada nak beli terus ai blah yu...
tak kuasa mak!
kang hilang ayu ai bila ai terajang dia kat situ...
ehehehehehe....

weh cik hadek!
mulut kau kan koyak ke ape kalau senyum????
ke gigi kau hitam pastu mulut busuk agaknya...
sebab tu tak senyum.. nak nampak gigi ape ntah lagi...
bongok!

ish.. geram plak aku...
dah la tengah menulis kat mamak ni...
muka pun dah kerut2 ni tahan marah...
(incek lelaki gelak2 plak kat sebelah ni....)

aku tak paham la...
ape masalah dorang2 yang sombong muka kelat ni...
mintak senyum je pun...
tak mati nya kau senyum....
dan tolong lah cakap dalam tonasi yang elok....
bukan lah sampai suruh kau cakap....
"yer sayang... sayang nak beli topup ke? awak sihat arini..??"
tak... aku tak mintak pun kau cakap camtula pompuan......
aku suh cakap elok2 je.....
muka tak payah nak kerut2 sangat....
huduh bebenor rasanya....

serious for me..
it's a bit turn off...

muka cantik... tapi sombong?
HUDUH!

muka tak bape cantik tapi muka ada sinyum.....(tonasi apek mintak utang dalam cite do re mi)
CUN..CUN!

muka cantik murah senyuman....
ANGEL.......

tapi kalau muka tak cantik pastu kelat ketat bagai...
LAGILAH HUDUH LUAR DALAM....!

so...
please la....
tak susah pun senyum....
dan tau tak...
they say that it does take more muscles to frown than it does to smile...
jadi.. bila kau masam mencuka...
risiko muka kau cepat kedut di kala meningkat usia adalah tinggi...
so people...
senyumlah senyumlah... ah hai cek mek molek...
ehehehhehehehe......


sekian luahan hati...
bye..bye....
(sambil senyum lebar sebab hati dah lega... lagi2 incek lelaki ada sebelah... eheheheheh!)


~ini namanya senyum kambing.. ha tengok.. bila kambing senyum pun.. nmpk manisssss je...~

halal atau haram?

0 people says
2,3 hari ni aku sibuk menyibuk dekat blog orang....
aku perhatikan agak mewah dengan cerita...
meatballs ikea yang diragui kehalalan toyibannya..


~kalau tengok gambar mau tak terliur kau!~

cerita sebenar kita tak tau..
dah banyak spekulasi yang keluar..
ada yang kata ramuan nya mengandungi unsur2 babi la...
tokey bukan islam maka cara penyediaan nya diragui la...
dan yang paling memeranjatkan adalah...
meatball itu dibuat dari daging babi...
yup.... daging babi...
kalau betul meaning...
dah berapa ramai orang islam yang dah makan babi?
ish ish ish....


~ha.. macam mana ni?~

aku agak bernasib baik..
walaupun dah berkali jugak berniat nak pegi makan...
tak sempat2 jugak...

tapi aku tak terlepas dari isu termakan benda2 haram ni...
sebabnya..
aku ni asal dari kluang...
maka sudah pasti la aku pernah pegi kluang railway tu...


~kebetulan dalam gambar ni takde plak melayu yer~

aku tak pernahla minum kopi dia..
tapi roti dia banyak jugak lah aku dah makan...
maka kehalalan nya diragui kan?
yerla perkakas dia kan campur2..
ha.. benda ni bukan spekulasi lagi yer.. sebabnya..
perkara ni telah dijelaskan dan dikonfirmkan pun...
memang produk dia ada mengandungi unsur2 babi....
tak caya tengok bawah ni....


~rohaizat.com punya gambar..~

sedih bile dengar kan?
punya la kita jaga...
anjing lalu sebelah pun kalau boleh kita nak lari jauh2..
satu, sebab takut anjing tu gigit..
lagi satu, takut tersentuh kang kena samak plak...
tak ke dah satu keje plak ko nak mandi lumpur...kan?

kes meatball dan kopi ni plak....
bukan babi tu yang lalu sebelah...
kalau lalu sebelah boleh jugak la lari2....
ni tak... kita yang pegi cari lalu makan dan minum sewenang2nya...
dah termakan takkan ko nak kumuh air tanah plak kan?
itu keje bodoh dik...

tapi kadang2 nak salahkan diorang pun tak boleh...
benda ni salah sendiri...
nampak ada melayu je...
ha masuk2...
ha minum2...
jum makan....
takde nak selidik2 dulu...
bila dah jadik macam ni sendiri menyesal...

kita ni hidup berbilang kaum...
berbagai agama...
takkan kita nak expect dorang tau bab hal agama kita...
halal haram semua....
kita yang lahir Islam ni pun belum cukup ilmu nya dalam bab agama ni...
ni kan diorang....
pada diorang..
yes... daging babi haram...
melayu tak boleh makan...
tapi air rebusan tulang babi boleh kot...
benda ni pernah berlaku pada kakak aku dulu....

masa dia mengandung dulu..
dia teringin sangat nak makan carrot cake goreng...
siapa yang suka makanan cina mesti tau...
disebabkan mengidam..
puaslah abang ipar aku carikan....
susah..! sangat susah...
yerla..
nak cari makanan cina yang halal...
yang buat lagi susah...
kakak aku tak nak yang restoran punya..
dia nak yang macam hawker stall punya stail...
yang goreng tepi2 jalan tu..
mana la ada...

last2 abang ipar aku nekad...
try tanya satu kedai tepi jalan ni....
camnila perbualannya...


abang ipar : uncle... carrot cake ada jual tak?

apek kedai : ada..ada.! (sambil menggoreng2)

abang ipar : uncle.. dalam tu ada daging babi ka?

apek kedai : takda! takda!

abang ipar : uncle.. kat sini uncle ada masak apa2 letak itu daging babi tak?

apek kedai : takda! takda... takda daging babi punya..takda!

abang ipar : okla uncle,bagi itu carrot cake satu, mau kosong saja.. xmau letak apa2 daging..

apek kedai : ok.. lu tunggu sijikap ar...



(sambil2 tunggu apek tu siapkan order orang lain dulu...abang ipar aku berborak lagi dengan uncle tu...)



abang ipar : uncle.. ini lu goreng guna minyak apa?

apek kedai : aiyyaaa... lu jangan risau... wa takda letak daging punya... (apek agak kebengangan)

abang ipar : ya la... tapi ini kan minyak apa?

apek kedai : ini lemak babi.... tapi takda daging punya.. wa guna lemak saja...

abang ipar : uncle..!! kasik kensel wa punya order.......

apek kedai : aik? apa pasal?

abang ipar : kita melayu bukan tak boleh makan daging babi saja... semua pasal babi kami tak boleh makan la...

apek kedai : oh.. itu mcam ka? soli2 wa tak tau punya... soli ar...



ha.. kesimpulannya...
jangan la malu bertanya...
dan.. jangan la ngade2 nak makan kat tempat2 diragui tu...
banyak lagi tempat lain la...
kalau susah sangat... masak kat umah...
kalau susah jugak...
ha.. makan je la buah dan sayur yang ko tanam sendiri...
habis cerita...
huhuhuhuhu...

skang ni ada pulak dengar cerita secret recipe pun diragui...
aduh mak aih....
bertambah hitam la hati aku ni...
berapa banyak dah kek dia aku bedal...
huhuhuhuhuh...

ape la gebu sangat tiz zakiah ni eh?

0 people says
hari ini bersamaan dengan 19 mei 2011..
bermakna...
hari ini adalah hari pertama tayangan NUR KASIH THE MOVIE..

aku mungkin tak tengok hari ini...
macam tak sempat jer..
lagipun macam tak best je tengok berdua..
sebabnya..
ini cerita sedih...
konfirm la aku nangis...
bile sedih lagi..
aku nangis lagi..
lepas tu mata bengkak...
hidung berhingus...
kaler merah2...
ha.. yang tak best nya.. kena bahan la dengan incek lelaki...
ish ish ish.....

jadi...tunggu hari sabtu la baru tengok..
ajak family incek lelaki sekali...
baru syok...kita nangis ramai2...
berani dia nak bahan semua..
ahahahaha...

cuma aku tak paham la kan...
ape la yang macam best sangat NUR KASIH ni eh?
promosi dia agak melampau jugak lah...
smlm 360 kat TV3 tu sibuk duk tayang lokasi cerita ni...
siap ada interview budak kecik yang suka tengok cerita ni...
pastu nak dekat tengah malam...
ada rancangan soal jawab..
yang biasa nya aku tengok isu yang dibincangkan isu2 yang berat la..
biasa macam menteri2 je di jemput datang...
tapi smlm lain plak...
agak2 isu ape???
yup... betull.....
pasal movie NUR KASIH jugak...
tetamu dia...
si TIZ ZAKIAH tu...
wah... dasat btul promosi dia...
kabir bhatia bayar TV3 ke ape?
habis semua rancangan disapunya...

~maneh jer tiz ni kan....~



~nah tengok sikit2 je... nak lebih tengok kat pawagam sekarang ni dah kuar dah..~


tapi bagus jugakla camni kan....
sekurangnya... cerita corak kekeluargaan dan islamik ini yang ditunggu2..
orang malaysia ni bijak pandai...
kalau asik saji cerita samseng jalanan...
pastu balik2 cerita hantu je...
mau tak bosan kau?

tapikan...ada jugakla yang aku harap tak berapa bosan dan aku tunggu2...
hehehehe..
dengar cerita... gangster KL cam best jer.. tengok trailer.. mak aih... ganeh2...
pastukan.... my aaron aziz ada berlakon.... and plus si adiputra tu plak...
leleh air liur mak bile imagine dorang in 1 movie...
nasib baik fahrin ahmad takde..
kalau tak sekarang jugak mak book...
hahahahaha....


~tu dia... tak pakai baju badan kilat2.. melekit2 lak aku tengok.. pi mandi pi! pastu awat zizan muka cam dak cacat?~



~macam best sangat.. jangan jadik macam kongsi sudah... apa pun tak boleh!~

love the unexpected

0 people says
sejak aku dah tak jumpa sambungan rancangan variety korea tu...
skang ni aku gile layan britain's got talent...
bile tengok ni...
kadang2 lawak pun ada..
macam kesian pun ada...
yer la.. dorang ni ada yang datang dengan penuh harapan la...
diterima masuk... dan menang la obviously...
tapi nak buat cane...
ada yang teruk dan ada yang ok...
cuma...
yang penting dorang2 ni tak la seteruk AF tu..
ntah hape2...
harap muka je lawa...
tapi nak kata lawa sangat tu tak jugak..
muka stok biasa2 je... lawa skit la..
tambah2 mekap memang la jadik lawa...
suara? ape ntah lagi...

tapi... aku..
tak pandang rupa..
aku lagi suka bakat..
sebab macam aku cakap tadi..
ala...
ape ada pada rupa...
sarung baju sponsor mahal2 skit..
mekap tebal2 skit...
cukur kening...
cukur misai...
voila!
dah jadik artis..
so for me...
TALENT is important...




~muka takde... style takde... but wait till u hear his voice.. this is michael collings~




~kan aku dah kata... so how now.. pilih rupa pilih suara?~

seksi gile suara dom....

0 people says
fast five..
heard bout it anyone?

doubt it..if u dont have a clue bout it..
it is fast and furious 5!!


~ala... han takde.. pehal...??~


~how bout this... vin diesel and dwayne johnson in the same movie?? huh??? ~



~ha.. ada dah han... baru la cantik ini gambar...~

yup..
watched it..
loved it...
if i could..
i would love to watch it again...


~where i watched it.. and what i wore that day..oh ya.. that bag is from my sayang.. thats why la asik pakai je.. uhuhuh..~

effort..

0 people says
today im gonna talk bout..
'usaha tangga kejayaan'
tidak....
ia tak bermaksud adik2 kena berusaha panjat tangga untuk berjaya yer...
jangan lurus sangat yer...
dan bak kata jep sepah...
itu pepatah..PEPATUNG!
ehehehehe...

pernah tak korang rasa nikmatnya kejayaan setelah berusaha bagai nak gile...
memberikan kepuasan yang tak terkata bukan?
itulah yang dimahukan oleh orang2 yang berusaha...

but...but...
how bout usaha yang tak berapa nak berhasil ni....
aduh....
kecewa nya jangan cerita la...
yer la... bayang kan..
ko berusaha panjat tangga tu satu persatu...
sampai peluh2 la ketiak... masam2 badan semua...
sampai suar jadik lembab la semua sebab berpeluh masam banyak sangat...

tibe2.. tengok.. eh..eh... salah tangga....
ini rumah pak mail jual jajan...
tangga kejayaan rupanya seberang sana..
ha kecewa tak ? kecewa tak?

as for me aku akan cepat fedup...
aku rasa macam ah malas nak bagi effort lagi la...
senang cite aku ni PEMALAS la...
daripada aku penat2 naik tangga ke seberang sana tu plak..
lebih baik aku makan jajan je kat umah pak mail ni...
kira macam redha je la...
ehehehehe... dasar pemalas...

jadi hadek2 semua paham ape yang hakak nak cite ni sebenar nya?
itulah yang haku rasa pagi ni....
punya la aku berusaha bangun pagi...
bangun2 takde berangan2 terus mandi....
dalam bilik air pun kejap je.. takde nak amik feel lama2..
siap2 pun cepat...
mekap ala kadar je tau...
gigih ni berusaha ni...
jalan dengan lajunya....
naik tren pun lebih awal dari biasa...
ini semua adalah demi kejayaan aku untuk hadir lebih awal dari biasa...
kerana tuntutan kerjaya...
cerita lebih ringkas..
arini turn aku kena bukak ofis... ehehehe..

TETAPI!
akhirnya aku sampai lambat jugak...
ntah mane la silapnya aku pun tak pasti...
HAMPEH!
dah ramai yang menunggu aku....
cuma nasib aku agak baik..
yang menunggu semua adalah manusia2 yang berhati waja dan sangat sabar orang nya...
dah tercanguk depan pintu punya lama pun masih mampu senyum bila tengok aku tercungap2 berlari2 anak baru nak bukak pintu...
sori eh semua....

so.. from today onwards...
aku tak mau bagi effort lebey2 dah...
daripada aku tercungap2 tapi stil datang lambat jugak..
lagi baik aku tidur lama sikit kat rumah dan masih datang lambat macam biasa...
ape? bos nak marah?
takpe.. aku redha.......
hahahahahahaha.....


~peace out!~

fireman... lelaki api?

0 people says
ujung minggu lalu saya ke pameran hari bomba di dataran..
bukan sekali.. bukan dua kali... tapi 3 kali... ha.. fanatik abang bomba betul bukan?


mula2 dipagi hari saya bersama si dia ni...


~kami khusyuk melihat abang2 bomba.. ya a au..~


venture kami bersambung dipetang hari dengan budak kecik ini..


~budak kecik tu yang suruh aku mengada posing pandang tepi.. eheh!~


dah malam dengan malaun2 ni pulak...


~mahap kamera takde lampu.. maka jadilah malap begitu.. harap maklum...~





~same event two outfit..~

selebresyen...

0 people says
ha hamek kau.. lama tak hapdet sekali arini terus post 3 entry trus..
memang nak mampus...
eheh.. sorry terkasar bahasa...

baru2 ni ai balik kampung tau yu...
saje...
sebab dah lama tak balik...
mak ai pun dah hampir2 nak sumpah ai jadik mesin basuh automatik supaya lebih senang mak ai nak memabsuh baju dikampung...
ehehehehe....

so to sum it up...
hari buruh aritu adalah besday adik ai dengan anak buah ai...
so...
kitorang satu family pegila makan2...
tapikan....
gambar2 yang akan disiarkan bukan lah gambar celebration tersebut pun...
sebab gambar2 itu ada di kamera kakak ai...
jadi...
anda semua akan disajikan dengan gambar gemuk ngade2 ai sahaja...
sebab gambar ini diambil menggunakan kamera henpon ai...
hehehehe.. jangan marah..
dan jangan nak muntah2 taw...


~ai blanja dorang makan kat sini jew.. sebab kat sini jer tak ramai orang...~


~dan ini gambar ai... mane tak gemuk melantak je!!~




~sambung mengada depan tangga umah atok ai pulak... dapat pulak eskrem mesia rasa sarsi.. fuhhhh... nikmat2..~



~sebenarnya ai nk tunjuk tudung hari tu.. first time terai... hehe...tu yang berlambak2 gambar.. jangan marah ha...~



ok dah.. awak2 semua boleh pegi muntah...
ai rela...
sebab ai pun nak muntah.......... huhuhuhuh...
tapi.. sebelum tu... ada gambar last!! hehehehe.....
ni gambar peberet...
jeng jeng jeng...



~ni lah besday boy yang dah setaun tu...~



oh ya... sebelum terlupa..
gambar ni semua ai ai amik guna henpon baru yang cik lelaki bagi..
mekaseh sayang...

~yer... ai dah boleh pesbuk guna henpon dah.. ai dah xketinggalan sangat dah.. uhuhuhu..~

annyeong...

0 people says
ok2.. tibe konfiden i datang balik..
bukan bermakna lemak diperut sudah tiada..
tetapi.. eh dulik ape aku..
biorlah nak berlemak pun...
sok2.. aku rajin aku pegila joging...
(huhuhuh.. saya tau.. determination saya untuk kempiskan perut sangat rendah.. )

ah.. abaikan semua...
sebab utama lama aku tak mengepost ape2 dalam ni adalah bukan kerana perut yer adik2...
tetapi kerana aku bizi teramat...
bizi melayan cerita2 korea yang tiada hentinya...
tepat jam 8.30 pagi masuk kerja terus bukak cerita korea...
5.30ptg pula belum tentu aku balik...
kadang2 melarat sampai jam 7.00 malam..
tu pun sebab aku rasa seram sejuk tinggal sorang2 kat ofis..
kalau tak...aku layan lagi....
huhuhhu....
dulu aku suka layan drama....
kadang2 tu.. boleh habis kan 16 episod dalam masa dua hari je...
tu pun guna waktu ofis je tau..
tak sambung tengok kat rumah...
sebab berokband macam barbieband.. lembab!
korang bayangkan.....
8 episod satu hari....
1 episod biasanya dalam 1 jam...
kokak2 pun dalam 45minit...
tolak tambah darab bahagi..
kira2 dalam 7 jam la kan?
dan 8 jam adalah waktu aku bekerja.. termasuk waktu makan...
ha.. gile tak gile la.... makan pun kadang2 lupa terus..
kerja apentah lagi la kan..
memang tak buat la namanya...
huhuhu....
mampus kalau bos tau...!

sekarang ni kan...
aku lebih layan variety show korea daripada drama...
lagi lawak dan real....
ni antara yang jadik pilhan ah...
best2.. ske2....



~ni rancangan kawen main2.. best sangat2... gile obses dengan joongbo~



~ni 1night 2days... tapi mc mong dah takde...~



~skang ni family outing.... yang ni aku suke gile kot... lawak habis~


ntah ape yang seronok la korea ni pun aku tak tau...
tapi memang sangat melalaikan...
bukan sahaja drama yang konfirm menyajikan hero2 yang jambu2...
rancangan variety dia pun.. ya ampun.. lawak sampai ketawa terkencing2..
huduh kan perangai...

ni sebab rajin hapdet tibe2 ni pun sebab aku dah tak jumpa lagi mana nak cari sambungan episod rancangan tu...
kalau tak.. aku rasa aku tak updet lagi blog buruk aku ni...
huhuhu....
tapi bagus jugak la tak jumpa kan...
sebab lama sangat dah tak jenguk blog ni...
blogwalking apentah lagi...
ish..ish..ish.....









tapi kan....

errrr... tumpang tanya...
ada sape2 tau.. mane nak tengok family outing tak selain kat veoh?
hehehehehe..

cone fee dense...

0 people says
for some reason i lost hope of posting new entry..
i'm not confident enough like i used to...
this is all because.....





i gain even more weight!!!!


demmit!
saya perlu jogging hari sampai kempis perut baru saya post entry baru...
boleh? ehehehehe...