pengikut

alhamdulillah...

0 people says
SITUASI 1
(sesi berbalas sms malam sebelum kejadian)

si perempuan : Awk.. ht sy xsdp ak tbe2..

incek lelaki : Knp ni? der yg xkn ke?

si perempuan : Ntah la awk.. sy pn xtatu..

incek lelaki : Awk rs mcm mane?

si perempuan : Brdebar2...

incek lelaki : Knp lak ni... Rsau lak sy awk mcm ni...

si perempuan : Sy pn xtau npe..

incek lelaki : Xde pape 2.... jgn lyn sgt prasaan 2...


SITUASI 2
(ketika sedang membelek kereta sambil makan aiskrim di titiwangsa beberapa jam sebelum kejadian)


si perempuan : Awak... kita tak banyak ambik gambar kereta ni kan?

incek lelaki : tu la...

si perempuan : Dari standard sampai dah buat macam2..

incek lelaki : Xpe2.. lepas ni kita ambik banyak2 k?




beberapa jam kemudian...

ini yang berlaku.......





~ini kesan nya~

nak tau berpunca dari apa?


~inilah dalangnya..~


~diterbangkan khas dari situ..~

ha.. tu dia.. memang berkeping2 gambar kereta aku amik lepas tu...
kejadian berlaku masa otw nak pergi amik adik cik lelaki aku di shah alam..
tibe2 ujan lebat berserta ribut...
tengah kusyuk tengok jalan yang semakin tak nampak sebab angin terlalu kuat..
tiba2!

PANGGGGG!

sekeping signboard melayang betul kena tepi kereta dan jatuh depan kereta...
dua2 terdiam...
masa tu redha je kalau2 ada kereta hentam belakang...
nasib kami baik.. jarak kereta semua jauh2...
jadi kereta belakang sempat brek dari jauh...
kami reverse... terus jalan je la..
niat asal nak turun juga tapi dengan angin yang kuat....
lagi dengan kereta yang banyak...
time balik keje plak tu...
kami batalkan niat...
teruskan perjalanan...
dalam pikiran..
lega alhamdulillah takde apa2...
tapi pikiran mula tak tentu cbila tengok orang dari dalam kereta sebelah yang lalu mula memandang2 kereta kami....
sampai di destinasi...
incek lelaki turun dulu...
dia mula membuat muka...
aku baru nak bukak pintu...
TAK BOLEH!!!
tu dia...
kereta kemek gila..
bumper dah melondeh2 ke bawah...
pintu aku langsung tak boleh dibuka...
tayar dan bumper dah melekat..
habis disagat nya...
adik incek lelaki sampai2...
dia pun garu kepala...
sepanjang perjalanan pulang...
semua diam tak terkata...
tapi hati ada sedikit lega bila kami lalu semula laluan tadi...
nampak ambulan dan bomba...
bukan satu.. tapi dua...
nampak pula ada pokok besar tumbang betul2 di tepi jalan yang sama kami kena tadi..
walaupun tidak nampak disebabkan kami diseberang jalan...
tapi aku pasti ada yang tercedera...
sebab kawasan tu penuh dikerumuni manusia...
alhamdulillah kami pula masih bernyawa..
tanpa sedikit pun cacat cela...

mungkin adalah sedikit kecewa sebab rancangan berkonvoi beramai ke tambun nampak gayanya terpaksa dilupakan....

"tu la.. excited sangat ko kan.. tu yang jadik camni..padan muka..."
ini kata2 aku ada diri sendiri.. huhuhuhuhuhhu....


kaki kaki..

1 people says
tengok tajuk pun tau aku nak cerita pasal kaki..
dekat kaki kita pakai ape?
bukan gelang kaki atau inai jawapan yang saya cari..
bukan...

kang ada yang makan kaki kang...

ape la susah2 sangat pikir...
kat kaki kita pakai kasut la kan...

dan saya adalah pencinta kasut...
jadi disebabkan itulah aku ni ada habit suka amik gmbar kaki sendiri...
nak bukti??
tgk ni...




~macam2 ada...~


~ini paling peberet... love the colour...~


~more and more shoes...~


~studded~


~tak cukup seorang ajak beramai pula...~


~antara heels yang ada..~


~koleksi selipar pun banyak juga..~


~newest addition~


~yang ini paling tak senonoh pakai buat pergi kerja..~



ha..hamek berapa banyak bukti..
tu ada lagi berguni2...
malas nak upload je....
aku ni bukan lah obses dengan kaki sendiri..
kaki bukan nya stok model putih bersih suci murni...
takde maknanya....
aku cuma suka kasut...
suka...
alah.. nama pun perempuan... kan...
jangan kata kasut...
beg..
baju..
tudung...
semuala suka....!

hahaahahaha...



tweeeeet.....

2 people says


hari ni aku create akaun di twitter...

tau.. aku tau..
aku agak ketinggalan zaman...
tapi better late than never kan?
ecececeeh....

dan nak tau ape aku buat lepas aku dah create akaun???
aku follow semua blogger chantek...
yes.. tak cukup follow di blogspot...
aku follow kat twitter plak...

ish.. dah macam stalker...
takut lak aku ngn diri sendiri...
huhuhuhu...


awak2.. wanita chantek...
saya bukan psycho tau..
saya cuma suka tengok awak2 je...
sebab awak2 semua chantek2...
betul...
suka tengok je...
takde niat lain...




kembali berblogging! eh? eh? kembali bekerja...

0 people says
hari ini hari isnin...
dan ini menandakan ini hari pertama saya bekerja setelah puas bermanja2.. bergolek2 depan tv...
makan tido makan tido makan tido hari2 sepanjang minggu lalu...
huhuhuhu...
itu je lah rutin harian aku.....

oh yea! saya dah tengok hantu kak limah balik rumah!!!
terima kasih astro first...!
memang lawak gile kot cerita tu..
aku tengok ulang kali tu...
lagipun memandangkan bayar 15 ringgit untuk 48jam...
ha apa lagi... tengoklah sampai muntah!



~enjit2 semut..sape sakit naik atas....~

dapat pulak sambil tengok cite tu sambil makan kek marble yang mak aku buat..
memang nikmat tak terkata la kan?
mak aku sampai kena repeat buat lagi seketul kek marble...
4hari 2 buku kek marble aku blasah.. huhuhuh...

bukan tu je...
sampai2 je hari pertama aku dah ngade2 mintak mak aku masak daging kicap...
mlm tu mak aku masak dah..
esoknya nak makan cencaru sumbat plak..
dua hari berturut2 mak aku buat....
sarapan pagi plak...
nasik lemak... sambal tumis.. fuhhhhh....
memang enak dan terus tido nyenyak dari tengahari sampai isyak... huhuhuhuh..

tapi yang tak best nya..
kucing kesayangan mak aku sakit teruk dah....
sedih plak aku tengok bila si 'abang' meraung2...
mak aku lagilah sedih...
tapi nasib baik jugaklah aku bawak balik anak jantan aku tu...
si chubby.... buat pengubat rindu...
last2... mak aku suruh tinggalkan je dia kat kampung...
dah sekarang ni aku plak yang rindu....
dady dia tak payah cerita la...
aku cakap nak tinggal anak kat kampung terus merajuk...
hehehehe.. comel..
baru bela babi guinea dah camni..
tak tau la camne kalau anak sendiri..


~chubby... mamy dady rindu.. hehehehe.. ngengada eh?~