pengikut

2010

aku baru kembali bekerja setelah ber'mc'an selama dua hari...
aku demam, selsema, batuk.. cukup!
package 3 in 1 wa cakap lu..
good way to start the year 2011 huh?
huhuhuhu...

so.. lets talk bout year 2010 since sekarang dah masuk tahun baru kan...
dah 5hari berlalu dah.. kejap je kan?
sekarang ni dunia memang makin cepat...
tup2 kang dah masuk ujung bulan.. gaji pun masuk...
tup2 tak sampai sehari... gaji pun habis....huhuhuh..
ok2.. itu cerita lain....

let us embrace the year 2010..
uish.. speakang london mak nok..
banyak benda best jadik tahun 2010...
banyak sangat tapi saya akan menjimatkan masa tuan dan puan dengan hanya mencatit point2 penting sahaja ok...
hahahaha...



januari..
met incek lelaki..
budak ni ha...
yer budak..
dia muda dari aku... so what?
muka macam aku ni memang budak2 muda je suka...
hahahahaha....

~mane da nmpk tua.. nmpk aku suwiiit je kan? hahahaha...~




februari....
got my lesen 'L'.. pehal..?? sukati ar nak bangga..
ingat senang ke nak suruh aku bersengkang mata melayan cikgu2 bercakap kat depan tu?
dahla aku pergi sorang2 tau!

~'L' is for LULUS dengan cemerlang!~



march....
lepas dapat lesen 'L'ulus je...
terus pi sambaq kereta sebijik..
walaupun bukan mercedes mahupun BMW...
saya berbangga kerana ini hasil titik peluh loan personal saya.. hahahaha..
ye la.. aku pinjam bank la..
gile kaw beli cash guna duit sendiri..
ingat mak ayah aku datuk ngn datin ke ape?
me love me LOLA...

~WTR 9194 .. kalau nampak aku tengah jalan lambai2 la yer... ececececeh~


april...
bercuti ke pulau perhentian buat kali ketiga berturut2..
tapi! tapi!
taun ni terbaek!!!
sebab ape tau???

sebab ini!!!!


~kami honeymoon di perhentian... sila jeles!~






~yerla...yerla... kitorang bukan datang berdua... benci tau.! dengki!~



june...
akhirnya........
lesen 'P'.. come to mummy!..
oh ya.. saya beli kereta dahulu baru dapat lesen.. eheh!


~P is for pemandu Profesional...~



july...
kami pergi kursus kawen berdua..
yup..
we did it....


~nah bukti! hamek!~



august...
puasa kali pertama..
yang banyak masa dihabiskan dirumah incek lelaki...
bukan rumah dia duk sorang2 la..
rumah family dia..
as in...
mak ayah.. adik beradik semua ada!
kali pertama juga bersengkang mata buat kuih di rumah bakal ibu mertua.. huhuhuhu..


~bergelumang dengan dua jenis kuih ni hari2.. tau!~




september...
raya pertama kami beraya bersama...
anddddd....
his family met my family.. jeng jeng jeng... ala.. beraya je pun.. ape la...


~his family...~

met


~my family....~




october...
bola live in stadium taw!
masa ni tengok selangor lawan kelantan..
ini kali pertama...
dan yang pastinya bukan kali terakhir..
lepas pada tu...
pantang ada game.. semua nak pergi...
uhukhukhuk...

~sepuluh hengget je!~





november...
ada hijab fashion week... besh woah!
best gile2.. kenal ada ramai lagi awex2..
bertudung yang cun2...
contoh macam miss maria la.. sebab HFW la aku tau kewujudan dia...


~suka gambar pertama.. feisty!!~





december....
kali pertama jejak ke langkawi!!!


~di jeti dan wajib bergambar di dataran lang!~

so.. itulah cerita saya sepanjang tahun 2010...
banyak manisnya...
harap tahun ini juga!!!
babai!!!!!



p/s.. bulan may memang takde.. sebab takde ape yang best jadi masa bulan tu..

No comments: