pengikut

balik kampung...

0 people says
pejam celik pejam celik dah cukup sebulan dah kita dalam tahun 2011 ni..
kejap gile kan?
besok dah masuk bulan baru...
esok juga adalah cuti hari wilayah...
dan disebabkan aku merempat di negeri orang...
maka aku turut bercuti mulai esok sampai la hari ahad...
cuti esok akan bersambung dengan cutinya tahun baru cina lah pulak kan...
tak ke meriah cuti camtu...
ini la untungnya duduk negara berbilang kaum...
uhui!

esok pagi jam 11 aku akan berangkat kembali ke negeri asal...
tidak..
aku bukan anak lot2 yang bapaknya seorang
ahli perniagaan terkemuka yang mempunyai gelaran dato' di pangkal nama...
tidak...
maka.. saya akan bertolak menaiki bas...
huhuhuhh...

dan dengan ini juga blog ini akan bercuti selama ketiadaan aku di tempat kerja..
kerana seperti sedia maklum...
aku berblogging menggunakan harta kompeni...
kerana aku terlalu kedekut untuk melangsaikan hutang berukband...
dan sudah pasti lah di kampung aku tiada internet kerana ibu saya lebih berminat bercucuk tanam di belakang rumah...
daripada bercucuk tanam di dalam farmville....





kalau lah cerita dia ni yang belakon banyak disajikan tahun baru cina nanti..
dah semestinya aku macam orang lumpuh tak reti bangun...
ngadap je tv dari pagi...tak reti mandi...
masa mak aku panggil makan je aku rasa aku jadi rajin kot..
balik cuti konfirm lagi gemuk! ok bye!


selamat bercuti!!!!!!!!!!!!!!!!

ujung minggu dan hujan.....

0 people says
semalam sehari suntuk hujan...
rasa moody je...
6ptg baru aku keluar...
itu pun sebab nak cari tiket bas balik kampung selasa ni...
lepas selesai beli tiket...
hati menggeletik nak berjalan2...
paksa incek lelaki bawak aku jalan...
lagipun dia ada buat aku marah..
maka aku paksa dia pujuk aku..
eheh!

jadi ke midvalley la kami...
satu sebab aku nak makan takoyaki tako tao...
siap parking terus cari!
tu dia.. manusia ramai nya...
tak kira nak juga...
beratur2..
akhirnya dapat...
fuhh teruja...
lagi satu kami memang lapar...
dah la ujan..
dari pagi plak tak makan...
cari tempat duduk tepi tangga bergerak terus pegi makan...


~tengok betapa laju nya tangan orang tu bergerak~


~tengok betapa laju plak tangan incek lelaki bergerak.. lapar eh?~


~amboi.. teruja betul aku neh...~

dah siap semua di hadam...
kami bercadang nak pusing2 la...
yer la..
dah lama juga kami tak dating berdua..
sekarang ni banyak masa kami dihabiskan bersama geng2 kereta...

baru jalan beberapa langkah..
aku dah mula rasa pening...
mengadu dengan incek lelaki...
sekali dia pun ada rasa yang sama...
bukan kerana takoyaki dimakan sudah basi...
tetapi umat manusia yang penuh kanan kiri...
serabut ah!
aku sekarang ni dah tak boleh tengok orang ramai2 ni...
rasa serabut...
otomatik kepala jadik pening...
maka kami sepakat balik dan2 tu jugak....

aku rasa...
nak redah jammed ke midvalley tu lagi lama daripada masa kami berada dalam midvalley tu...
datang semata2 nak makan tako tao je...??
hahahaha.. ntah ape2..


~kasut baru...pipi gemok...huhuhu~

free,percuma, gratis!

0 people says
yesterday is free day..
why??

sebab...

yang pertama!!
dapat sebatang payung dalam pertandingan cabut undi antara kengkawan ofis..
ramai dengki ni sebab aku dapat!
hahaha.. bukan lawa pun payung tersebut..
tetapi kepuasan tengok ramai kecewa tu adalah terbaik..
hehehehehe....

~yang pasti bukan payung ini lah yang jadi taruhan..~


kedua!!
jumpa seutas gelang berbijik2 yang agak menarik juga di kawasan parking di tingkat paling bawah bangunan tempat aku bekerja ini...
pernah dengar ayat omputih...finders keepers, losers weepers..
hahahaha...aku tau aku bukan lah seorang manusia yang berhati mulia
kerana tidak menyerahkan bahan bukti tersebut kepada pihak berkuasa...
ini adalah saya tidak mempercayai mereka...
saya lebih yakin bahawa..
bahan bukti tersebut akan dibawa balik oleh mereka pula...
huhuhuhuh..

~tapi kalau gelang macam ni ... bagi depan mata pun tak mau aku..~


ketiga!!!
dapat badge pin dan sebuah buku nota yang agak tebal berlogokan tempat kerja aku ini ketika menghadiri pelancaran satu projek ke ape benda ntah aku pun tak tau..
aku berbangga kerana terlelap untuk beberapa minit sahaja..
kalau tidak..tertido terus mungkin...
maka saya berbangga..


~kalau ini la yang di bagi... mau main tarik2 rambut aku dengan staff kat sini..!~


terakhir...!!
dan secara jujurnya...
kesudian aku turut serta dalam pelancaran tersebut adalah kerana.........
ada makan freeeeeeeee!!!
hahahaha...
sedap tak sedap belakang kira..
janji makan freeeee...
sempat tapau untuk dibawa pulang juga lagi tau!


~memang harapan la kalau dorang nak saji makan free lagu ni..~


maka sekian sahajalah coretan pada hari ini..
macam manalah nak kurus kalau tabiat memakan aku ni semakin menjadi2..
tapi kan..... according to petisuara aka cik yana..
perut buncit is the 'IN' thing this day...
so... because of that i'm happy!!!
sebab aku adalah antara yang mengikut aliran masa...
hahahahahahaha...


semua gambar diatas adalah courtesy of google.. terima kasih!


oh ya.. ini yang dipakai semalam ke kerja!


~dah pasti lah ini bukan hasil carian google.. ape kejadah google gambar sendiri la plak kan?~


ok bye!

pagi yang gelap kini sudah terang...

0 people says
pagi hari ini saya dijemput oleh manusia tercinta ini...



kemudian saya bersarapankan ini....



ke kerja saya memakai ini...



and yes... i'm so happppppy.... love u dady...!!


~can't you see?? i'm happy......really.....~


p/s.. happy 1st anniversary to you and me!!!!
p/s/s... my owl dah berjaya dicantum kembali.. thanks to me.....(^^)v

jangan la nak mimpi!

0 people says
mimpi...
semua orang akan bermimpi...
tak kira mimpi masa tidur ke..
atau mimpi dalam celik...
bahasa kasar tu berangan la...
huhuhuhuhu...

kalau berangan tu memang aktiviti biasa bagi aku...
tapi mimpi dalam tidur ni orang kata sekadar mainan tidur...
ada yang kata.. kalau dalam mimpi nya elok... akan jadila benda tak elok...
dan kalau mimpi tak elok tu tandanya kau memang pemalas nak basuh kaki sebelum tidur..
gosok gigi tak payah ceritala kan...
cait!! pengotor..!
memang patutla kena kejar hantu masa tidur..
huhuhuhuhuh....

aku lak sejak akhir2 ni...
selalu sangat mimpi yang kadang2 macam realiti..
kadang2 mimpi benda biasa2 je...
contoh macam dalam mimpi tu aku bangun pagi siap mandi..
pakai baju lawa2... naik tren dengan riang..
dan sampai tempat kerja awal dari biasa...
lalu bos pun memberikan kata2 pujian...
owh lega....

tapi!
bila alarm telepon berbunyik....
aku trus sedar...
dan kelihatan nya.. aku bukan berada di ofis..
aku masih terbaring enak di atas tilam...
dan jam menunjukkan waktu yang kau memang tak sepatutnya masih tidur di ketika ini...
maka lewat lah aku...

cisss!
mimpi rupanya...
baru pikir indah2..
huhuhuhu...

dan ada juga suatu ketika dulu2...
aku pernah bermimpi...
ayah ku di timpa kemalangan..
dalam mimpi tu aku betul2 rasa macam benda tu jadi..
aku ingat lagi yang aku menangis teresak2...
sedih sangat2 rasanya..
tapi ntah macam mana aku sedar dari tidur...

lega.........
teramat lega......
aku lebih rela bermimpi yang macam ni....

tak nakla rasa lega dalam tidur tapi hakikatnya hampeh...
contoh paling teruk pun..
mimpi basah...
bayangkan ko buang air kecik dengan leganya didalam mimpi...
tapi realitinya ko kencing dengan enaknya dia atas tilam...
memang basah punnnn....huhui!



dan pagi tadi aku harap sangat yang aku bermimpi...
aku masih tidur tidak sedarkan diri...
dan setiap perlakuan ku ini adalah sekadar di alam mimpi...
ini bukan realiti......
tapi?????



NEHIIIIIIIIII!!!!
ini benar2 terjadi.......!!!!!


~sepatutnya rupanya begini~



~alih2 dah jadi macam ni!!~


aku salahkan diri sendiri...
dahla baru pakai buat pertama kaliiiiiiiiii!!!!
BENCI!!!!!!!!

new baby....

2 people says
nama saya chubby..sebab saya gemuk kata mummy...
walaupun diberi nama guinea pig tapi saya bukan la seekor babi.....
sebab saya comel macam bunny..
huihuihui....


~saya baru lepas mandi!!! wiiiiiiiiii~

anda di tag sekiranya membaca ini!

2 people says
so this one waabout answering the questions as sarcastic as you can. so here were my responses!

Rule : respond to these as sarcastic/mean as you could.
(YR stands for Your Response)
once u've been tagged, must do!! =)
happy reading =D

If an annoying person says :

1) I am cute.
YR : eh...nenek i pun cute jugak! sama la..

2) I am the most beautiful/handsome.
YR :yer la... beautiful betul la.. macam nenek i yang cute tu!

3) See, everyone loves me because I am rich and famous.
YR : lagi famous dari famous amos tak?

4) Unlike you, I am perfectly multi-skilled. I do everything very well from sports to academic thing.
YR : so u boleh la buat algebra sambil lompat kijang eh? wow! terer terer..

5) You don't know me? I am Bruneian artist; I have albums.
YR : album? as in photo album? i lagi berlambak2 kat umah..


If an annoying hot woman/man says :

1) I know you like me.
YR : like tu bahasa melayu benci eh? owh yes.. i like u!!!

2) What are u looking at? I am not interested in you!
YR : so i'm the one interested kat u ke? gile!

3) Sorry, you're nice but seriously not my type.
YR : and u think u are my type ke? pehlis la..

4) UNLESS you are rich, then don't dream that I will get a ride with you!
YR : eewww... sape yang dream kan u ni!

5) Look, I am pretty/ handsome; I can make people hate you!
YR : people yang do that is pretty dumb like u, i guess! satu spesis kan...


If an annoying extremely ugly woman/man says :

1) I think you and I can make a good couple.
YR : yer ke? i think pala otak u ada yang tak kena ni...

2) May I have your cell phone number? please please please?
YR : hello! ha... jap2.. tak dengar...helllloooooo *buat2 jwab telefon and slowly pergi jauh2..

3) Hi, wanna hang out? I want you to be with me the whole night.
YR : takpe terima kaseh.. mak saya marah keluar malam2 anak dara la katakan...

4) What do you like about me?
YR : errrrmmm.. jap2.. pikir... hmmm.. ok! dapat dah! nothing...!

5) I want you to say that I am pretty/handsome and you like me soooooooo much!
YR : I AM PRETTY AND YOU LIKE ME SOOOOOO MUCH! ok dah cakap dah..


If your enemy says :

1) Hi bitch!
YR : ................... *buat2 tak tau*

2) You smell like shit!
YR : u macam biasa bau je... smell like u kan?

3) What an ugly creature you are!
YR : but prettier compared to u!

4) I am going to kick your ass in this race for sure.
YR : eh? cuba try test la...

If your annoying ex says :

1) I still love you...
YR : you do?

2) I know you still love me!
YR : no i don't..

3) Please, come back with me honey/hubby...
YR : back where?

4) Please call me...
YR : ala.. kredit tak cukup la...lain kali eh?

5) The break up hurt me so much...
YR : la yer ke? i plak lagi sakit before the break up...cane?


If an annoying salesperson says :

1) Wow! You are so pretty/handsome!
YR : i got it from my mama....

2) Seriously, I used this product and I've changed!
YR : wah.. bagus la...

3) We are giving a discount up to 50%!
YR : owh...murah tu...

4) This one is good sir/madam. Buy sir/madam. Buy...
YR : ermmm.. ok...berapa yer?
hello! ha... jap2.. tak dengar...hellooooo *buat2 jwab telefon and slowly pergi jauh2



responded from cik maria elena punya post...
saje gatal2 nak buat jugak...

hehehehe.. jadi saya tag orang lain yang baca jugak.. !

i want my mummy.....

0 people says



~R.I.N.D.U~

dahla kulit.. 4g plak tu....

0 people says
TIDAKKKKKKKK!!!!!!

pendrive aku ilang!!!semua gambar ada dalam tu!!!!

AAAARRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHH!!!

malam minggu..

0 people says


saya sudah tonton filem ini.. dan saya menangis bukan kerana sedih.. tetapi terlalu takut!
ngengada eh saya?
huhuhhuhuh....
takut gile cerita ni....
benci!
habis celak comot2...
kuar panggung muka aku pun dah macam ju-on...
bawah mata itam.....
syamsul yusof kejam....

eh? jap! panda pun bawah mata itam....
tak kejam..tak kejam..
comel je...
hahahahahaha..

sangat disarankan..
pi la tengok ramai2..
sila support cerita tempatan..
kalau bukan kita.. siapa?


~tapi kalau cerita macam ni.... tak sokong pun takpe......sorry aaron aziz sayang..!~

age is only a number..

0 people says
tau tak ape persamaan antara

saya, demi moore, aishwarya rai dan victoria beckham???





we love our younger partner...!!!!!






hahahahahaha..

dari shah alam ke pekan tua...

0 people says
hari ini saya lunch dengan kekaseh hati...
dia datang dari jauh nun di shah alam sana semata mahu lunch bersama saya di sri petaling....
huhuhuhuhu... nak hari2 camtu leh??

ok..ok.. sori terGEDIK.. eheh!
hari ini kami makan di sini!!!


~pekan tua.. O_o ~


~mari bergambar bersama menu...O_o~



~atau bergambar berlatabelakangkan pekan tua mungkin lebih cantik? O_o~



~yang pasti berdua lebih baek...(- -,)v~


~cendol dan blueberry smoothies.. penyejuk tekak kami.. (^ ^,)~


~ini makanan dia... makanan aku??? dah hadam baru ingat belum amik gambar.. O_o~


~sekeping gambar tetido dan sekeping gambar tudung kemek..T_T~


makanan tak sedap mana tapi jadi sedap sebab apa??
sebab awak ada...
makanan mahal gile tapi rasa tak apa sebab apa??
kan saya dah kata sebab awak ada...

sori.. sekali lagi termengada2...

ok last2...

pesanan penaja..
sayang... lebyuh! *uhuk uhuk*

ok bye!