pengikut

make up wonders

1 people says
jerawat?
jeragat?
parut acne?
blackheads?
whiteheads?


sejak dua tiga hari ni makin menjadi2 tumbuh nya....
ini bukan yang kali pertama..
boleh kata rutin tiap bulan..
lagi2 kalau dah sampai time itu...
time yang datang setiap bulan bagi semua wanita yang dah akil baligh tu..
benda2 ni rajin sangat lah nak menonjolkn diri...
fed up dah..

nak kata tak basuh muka?
basuh kot...

tak pakai skin care product?
tak perempuan la kalau tak pakai kan?

tapi tetap datang jugak..
kadang2 rasa macam memang saje aku bela...
asal cukup time je..
automatic akan tumbuh dengan girang nya...
huhuhuhu.. sedih...


tak jelita la kan kalau kulit tak selicin bontot baby..
kulit tak secerah lisa surihani...
so what else to do?
solution is..
make up!
yes.. you heard me..
make up...
cover it up la dah kalau tak boleh nak ubat dari akar umbi kan.....
huhuhuhh...
and make up do wonders...
seriously...
tak caya tengok ini...

~ini orang biasa...cantik kot... kan?!~

~artis pun sama je...ha cane?~
 
sebab itu la aku pun buat benda yang sama... huhhuhuhu...


 

~the power of make up..  it does make a difference kan?~



~meet my peneman tido.. nama dia boboi....~


duk usha2 video nak mekap muka...
tibe2 tertengok iklan ni,...
kelakar gile kot....
punya la dasat mekap ni punya penangan...
huhuhuhuh..


 
~sebab tu aku benci tengok gambar pas kerja aku neh!~


tapi ape2 pun...
always remember this quote..

"In nature, nothing is perfect and everything is perfect. Trees can be contorted, bent in weird ways, and they're still beautiful."
~ Alice Walker

awak2 semua cantik..... sangat cantik....


7 eleven things bout me..

5 people says
so, here are the RULES!
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post.
  4. Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  5. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  6. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  7. No tag back!
  8. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU’LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) HAVE TAG 11 PEOPLE
first rule done!



  11 Things About Me!
  1. jameela arman is not the real name...duhhh..
  2. blood type O, height 5' 4.96"..a few inches less of a model height..  haish!
  3. hate cockroaches! flying, crawling or even the dead one....HATE.. HATE... HATE!!!! never ever trust the dead one.. NEVER!!! this is fact!
  4. born in the 80's, 1984 to be exact!
  5. yes... 27 dis year.. two seven...28 in korean age.. hahahaha..
  6. addicted to kpop... hence the korean age thing!
  7.  list of celebrity crushes.. kim hyun joong, shah rukh khan, aaron aziz, nicholas tse,takuya kimura, adiputra,jordan chan, jerry yan, takeshi kaneshiro, michael jackson, fahrin ahmad, andy lau, donghae, eunhyuk, forever love G-dragon  and the list goes on and on and on..............
  8. I did take pictures with two of my crushes.. proof?? here!
  9. got license but buta jalan.. boooooo... shame on me! hahahahaha.. 
  10. I am in awe of, am sexually attracted to and turned on by lefties and all things left handed.. Oh and I am right handed! weird huh? ehem..ehem... my fiance is left handed... bless me!
second rule done! 



the 11 questionnaires from SizzlingSuzai that you need to answer!^^
its up to you to answer in any languages, as long as i could understand it, ok! haha

saya pilih bahasa melayu! sebab BI saya tunggang langgang walaupun BI saya A1 BM saya B3... hahahaha..


1. what is your real name in the I.C?! with the bapak name also harr.. 
jangan tak caya yer... ini nama betul punya ni..  TAIZAWATEASMAQ BT. ABD RAHMAN.. ha tengok.. dah tak caya kan?

2. what is the worst movie that you've spent at the cinema?
semua cerita hantu! sebab ape? sebab bukan tengok pun... asik nyorok blakang orang je..   

3. will you be a penguin?because? ("~.~)
will! comel pe penguin.. kalau jadik penguin..badan gemuk kaki pendek jalan kedek2 pun orang kata comel.. ha..... 

4. did you cheated on someone yesterday?
semalam? rasanya... macam takde kot... tapi hari sebelum tu ada.. hahahahaha..
  
5. what is your current fav song? haha..bcoz i wanna add in my own playlist..haha
joong kok- loveable! sebab tengah gian tengok running man... lagu ni da sebelum stat running man kat isubs... huhuhu..

6. are you a fan of my baby, Mr. Bruno Mars?! haha..i'll kill the hater!!  XP
ada club kill the haters tu tak? kalau ada nak join! tapi tak nak bayar yuran tau..
 
7. do you think you are SEXY? haha
aku seksi aku tau... 

 

8. what is the thing that you are really good at?
being super annoying without fail for hours and hours to my super sweet sayang awak cik tunang..:p

9. where is the place that you're dying to go?
KOREA!!!!! carik mana umah kim hyun joong and dorm super junior pastu stalk dorang masa... hahahahaha

10. what is your body's temperature?
i'm hot.. how bout you.. huhuhuhuhuh..

11. do you think i'm crazy? (,")
hmmm... jogeum... hehehehehehehehe..

third rule done!

and now.. it's my turn to ask the 11 question...

  1. if you can change your real name.. what would it be?
  2. if you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
  3. Ever had a crush on your teacher?what is his/her name? why?
  4. what was your childhood nickname?
  5. Do you have any strange phobias? 
  6. What did you dream last night?  
  7. have you ever farted loudly in public?
  8. name something you do when you're alone that you wouldn't do in front of others?
  9. where is the best place to eat you have ever been?
  10. what is the funniest youtube clip you've ever watched? please leave a link..  sharing is caring kann...
  11. Do you want to be friends with me? because I seriously need some friends....huhuhuhu...
 fourth rule done!

The 11 person that I choose is......... 

  1. http://ynadiary.blogspot.com/
  2. http://fifieylycheemaration.blogspot.com/
  3. http://sweetdayday.blogspot.com/
  4. http://susuegoodday.blogspot.com/
  5. http://bittersweetsomeonelife.blogspot.com/
  6. http://lurvesangad.blogspot.com/
  7. http://intanooraifatika.blogspot.com/
  8. http://minominmustazar.blogspot.com/
  9. http://tarisijemari.blogspot.com/
  10. http://melinmelin.blogspot.com/
  11. anddd.. YOU!
sesiapa yang baca ini.. anda di tag secara rasminya.... this include you my darling SUZAI! what? no tag back? ahh!!!!  screw the rules! hehehehehehe...
thanks for tagging me!!!

please leave ur link lepas buat tau.. nak baca.. and nak tau bape ramai yang nak fren2 dengan me!!! huhuhuhuhu...

    HARIMAU MUDA dah baham garuda muda la der...

    2 people says
    hari ni aku percaya hampir seluruh rakyat malaysia..
    bangun pagi muka ada senyum...
    walaupun majoriti bersuara serak2 basah sampai ada yang hilang suara pun ada...
    ini semua bahana sepak bola!
    yer.. kita juara...
    kita dapat emas der....
    indon makan hati je der...

    nama pun harimau muda...

    TAHNIAH HARIMAU MUDA!!!!
    tak sia2 aku jerit2 macam orang gile kat umah semalam...
    incek lelaki lak takde...
    outstation lagi..
    nak tak nak tengok kat umah jer ler...
    walaupun tak sama macam tengok yang live depan mata punya macam masa yang INI dengan yang INI..
    yang penting semangat tu ada...
    nasib baik housemate ada jugak yang gile...
    sama2 hilang suara...
    seronok tak terkata ah...
    yang best masa penalti last tu..
    aku rasa bergema suara manusia menjerit sana sini...
    sorak dia...
    ish... tak tau nak cakap camne...
    seriau eh..

    jadi hari ni sebagai meraikan kejayaan skuad HARIMAU MUDA kita...
    aku sahut cabaran incek lelaki aku...
    hari ni kita sama2 pakai baju malaysia buat pergi kerja...
    hahahaha...gila tak gila...

    ~kata anak malaysia.... kan...~



    ~semua terer... tapi si baddrol tu aku rasa macam buat magik pun ada.. kejap2 kat atas.. kejap2 kat bawah... fuhhh.. terer..terer....~



    ~aik? marah nampak komentator indonesia neh... siap hentak2 meja.. hehehehehehe...~


    tapi ape2 pun...
    sekali lagi..
    TAHNIAH HARIMAU MUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





    ujian penilaian sekolah rendah

    7 people says
    hari ni 17/11/2011.. hari khamis.. apa yang special nya hari ni?? takda apa pun... cuma hari ni keputusan UPSR keluar.. anak buah aku ada sorang yang amik... ni aku plak yang nervous lebih... tiba2 hati berdebar2.. tengah tunggu call dari angah aku jer ni... sabar.... sabar...
    ~ni la budak godang sorang tu... besor dah anak buah aku sorang ni...
    taun depan nak masuk sekolah menengah dah..~


    keputusannya akan di update lagi setengah jam.. jeng jeng jeng... mak usu kau lak lebih2 kan kakak?








    baru lepas makan pelam... memang rasa macam babas kan bila banyak sangat serat terselit kat celah gigi kau kan? adeh.... aku perlukan floss dengan segera.. like right NOW...
     
    ~kalau gigi camni, telan pelam tu  sebijik2 pun belum tentu terselit kat gigi.. ewwwww...~

    namaste INDIA!! full version..

    0 people says
    hari kejadian : 14 okt 2011
    tempat kejadian : INDIA

    yes...
    INDIA!!!!

    nampak tak kejakunan di situ?
    gile tak jakun...
    first time naik kapal terbang...
    first time keluar negara kau...
    ah banyak cakap tak guna.. tgk gambar lagi best...


     
     
    first day..    


    first day... 
    bertolak jam 4 pagi dari umah..
    stand by kat ofis pukul 6pagi..
    oh ya.. ini trip ofis...
    sebab itu aku mampu kesana...
    sebab ianya free....
    kalau tanggung sendiri baik aku pegi KOREA...
    harap2 jumpa hyun joong trus jatuh cinta dengan aku... hahahahah...
    ok... back to the story...
    flight 9.40 pagi...
    5 jam kemudian kami sampai...
    yes! 5 jam...
    first time naik flight trus kena 5 jam..
    mau tak sasau aku dibuat nya...
    sampai2.. jam kat sana pukul 11.50tgahari...
    eh? kata 5 jam!
    yer la... jarak masa kau tak kira???
    sana lewat 2.30jam...
    tu yang nmpk macam 2jam je dah sampai...
    sampai2...
    terus naik bas...
    lagi  5JAM!!
    ha.. hamek kau....
    bertambah kematu bo**ot...
    tapi dorang bagi makan dulu...
    fuhhh.. first day.. teruja ni...
    nak try masakan india...
    tu dia.. kari... kambing... palak paneer.. roti nan..
    hamek... blasah semua... lapar gila ni...
    kami orang malaysia memang pelahap camni...
    hahahahaha...
    pas makan sambung tido dalam bas...
    bukan 5 jam... hampir 7 jam!
    jalan jem gile...
    tapi yang pasti...
    aku ingat pemandu mesia dah cukup kebal dah...
    kau tak try tengok india mari punya..
    lagi gila kentang....
    orang bawak beskal pun macam bawak keta kebal ah...
    fuhh.. terer..terer...
    balik2 bilik.. terbungkang..
      
     
     
     
     
     
     
     
      
     
    ~second day! ~

    hari kedua...
    hari jalan sakan....
    taj mahal tempat pertama....
    mula2 baru sampai memang nampak gah gile..
    sangat2...
    aku kagum jugak lah..
    imagine...
    this was built 1632... for 22 years..
    baru siap....
    dah beratus taun umur dia...
    and before that mane ada kren bagai...
    so.. salute for that...
    but once you enter...
    u felt nothing...
    it is just a tomb..
    no electicity no nothing..
    kosong....
    kesian dengan orang yang bertungkus lumus selama 22 tahun tu....
    and the best part is...
    keliling taj mahal...
    u can see all the poverty...
    mereka sangat susah...
    sangat2...
    but who are we to judge kan??
    dia mampu.. then why not...??

    put aside all that just think about the positive part which is..
    he LOVES his wife so much...
    and this is the way he wants to prove his love and share it with the rest of the world...
    hmmm... romantik kan???
    habis puas berjalan ni... macam2 tempat bersejarah pergi..
    manusia??
    tak payah cakap.. ramai gile..
    ketiak masam kering masam kering je kerja nya...
    balik hotel...
    standby nak dinner plak...

    ~second day dinner~
    dinner...
    nampak gah.. warna warni kau...
    sumpah macam cite hindustan...
    tapi makanan dia...
    aduyai....
    hari2 benda yang sama..
    pagi makan... nasik, kari, roti nan, palak paneer..
    tengahari..nasik, kari, roti nan, palak paneer..
    malam...nasik, kari, roti nan, palak paneer..
    takde benda lain...
    kari mesia pun sedap jugak lah... pedas..
    kat sana... kari dia masam2 skit....
    huhuhuuhu.... 
    oh ya.. nak tau apa tu palak paneer??
    bayam blend letak cheesse...
    memang sedap kalau makan sekali...
    tapi kalau dah berkali...
    muntah hijau yang keluar...


    ~third day..~
    hari ketiga...
    bergerak ke delhi balik...
    5 jam dalam bas...lagi skali!
    hari tu aku flat gile2...
    bangun2 pagi perut dah buat hal...
    naik bas.. terus baring kat kerusi paling blakang...
    mual.. nak muntah...
    pala pening gile2..
    perut?? tak payah cerita... rasa macam ada koir berjoget lambak tanpa henti...
    takde mood nak jalan...
    bercakap pun tak...
    sampai2 terus plak shopping time...
    fuhhh.... memang menguji betul la...
    jalan ala kadar..
    beli setakat yang mampu..
    takde nak jalan lebih2..
    cari port baik....
    duduk kat tepi..
    tgk orang lalu lalang..
    tunggu semua orang habis shopping....
    sedih la kalau korang tengok...
    macam budak sakai sesat jalan lah...
    duduk je...
    tempat shopping dorang kalau nak tau macam jalan tar je...
    sama lah..
    tapi barang2 memang murah...
    berbeza gila dengan harga kat mesia...
    ha.. lagi satu..
    kat sana ada jugak la aku jumpa orang kedai yang pandai cakap melayu...
    sumpah teruja...
    hahahahaha...
    malam check in hotel...
    amboi.. hotel dia...
    5 star kau...
    gah yang amat...
    tapi depan hotel ada kilang...
    bau dia tak payah cakap...
    macam tahik!
    lagi la muntah2 aku...
    masuk2 bilik tak sempat bukak tudung...
    muntah menyembur kat cermin bilik air...
    hampeh!
    sapu minyak...makan ubat..
    tido tak ingat dunia..



    last day..
    bangun pagi...
    mabuk lagi...
    sarapan air kosong dengan roti...
    makan ubat segala jenis..
    nak redah naik flight 5 jam lagi ni....
    dalam flight terus tido...
    owh yer...
    aritu MAS menyediakan..

    nasik kari, palak paneer juga..

    hmmmm.. terima kaseh MAS...
    memang secubit pun aku tak usik ah cerita nya...
    layan tido lagi best...
    sampai malaysia...
    MC 1 hari...
    start keje 2hari kemudian..
    ramai dak ofis keracunan makanan...
    sampai masuk hospital pun ada...
    dasyat tak dasyat la penangan nasik kari, roti nan, palak paneer..
    hahahaha.. pengalaman.. pengalaman....
    rasakan...

     tapi aku tak serik...
    lain kali ada pergi mana2..
    konfirm ikut lagi...
    gila kau benda free..
    sape tak sudi??
    hihihihihhi...

    ~kat sana aku jumpa adik yang dah lama terpisah.... ohhh.. mere bhai... hahahahampeh!~