pengikut

tudung, hijab, selendang dan yang sewaktu dengan nya..

dah beberapa hari aku duk sibuk blogwalking...
tengok perempuan cantik sana.. perempuan cantik sini...
jeles tol tgk orang yang pandai melawa ni...
sesuai je...
kalau aku...
hampeh... seminit dua je ok.. pastu serabai...!

aku ni suka je tengok macam2 tutorial pakai tudung...
boleh kata rajin jugak lah layan youtube..
tapi tu la...
bile tengok orang buat...
cantiknya...
tapi bile sendiri buat...!haisssshhhhh....

tapi disebabkan aku degil dan kunun2nya nak up to date la kan...
macam bosan la asik gaya sama je...
jadi.. semalam aku sibuk la acu cuba try test macam2 gaya tudung...
ada yang turn out ok..
ada yang.. ish asal dia pakai lawa aku pakai hodoh.... huhuhuh...



ini miss yanny... i adore her style... nampak kemas and of coz cantik selalu... once again.. adore her... ADORE!.. kira cam minat giler2 la... and dia pun ada buat tutorial how to wear shawl macam dia baru2 ni... so i did it la...


~see?? tak ke cam.. kemas je...lawa je....~



~andddddd.....aku berjaya...! thanks yanny... dah tak rasa cam minah serabai sangat dah.. huhuhuhu..~



this is maria elena... tak kenal dia before HFW.. but lepas tu trus stalk dia... most of her friend cakap....tapi bukan cakap pada aku la.. aku baca kat blog dorang2.. (adeh... isn't it obvious... huhuhu) yang dia ni cam sengal2 ubi skit... hahaha.. u know what girl... sengal is the new sexayyyy... dia pn ada bt tutorial jugak... dalam video tu memang teserlah kesengalan keubian dia tu.. hehehehe...


~simple.. yet.. lawa! ish.. cemburu aih!~



~kadang2 serabai pun ok jugak... untuk orang lawa cam elena jer la...! aku cam.. adeh.. serabai selebet... tapi eh dulik la... suka jugak gaya ini..~



next is nurul cakap2.. gaya dia.. aku tak brani pakai kot.. rasa cam bila dah tiru.. eh.. YA ALLAH.. bulat gile muka aku yang dah sedia bulat neh.. huduh2..tapi dia ok je... ish ish ish.. tapi disebabkan kedegilan hati... buat jugak lah... saje.. gedik2...


~suka orang2 yang ada style ni.... smart gile la...~


~dah macam buah oren gergasi dah aku tengok.. bulat!~



ini satu lagi gaya.. ramai jugak yang aku tengok pakai camni... bile tgk orang lain pakai cam ok je.. tak pelik pun.. gaya inner senget2 tu... aku rasa first time aku nampak si heliza artis tu pakai... masa tu aku cakap.. menda alah ape la dia pakai ni... pelik semacam.. tapi lama2 cam .. eh lawa plak...


~orang lawa kan... pakai ape pun lawa... cemburu lagik!~



~aku pakai? adeh..... cam minah senget.. huihuihui..~



last but not least... sape tak kenal amenakin.. come on la... kolot ah korang kalau tak kenal... duduk dalam gua tempurung kat gopeng, perak ke ape sampai tak kenal dia ni... dia ni glamer ni.. britney spears who?


~tak banyak gambar dia ni... dia famous dalam youtube.. go and check her..~


~gaya ni takdela baru.. cuma aku je lambat.. naik bas lompat2 kan.. tak naik erl.. serabut jugak.. tapi turn out quite okla... hmm... jumaat ni ada dinner... inspirasi ni.. ehehe..~


itula kerje aku malam2 bile takde benda nak buat.. berangan je... hehehehehe... saya perempuan.. jadik tidak hairan lah bukan? lagipun kalau tak try tak tau kan? bile dah try baru lah rasa... 'eh? ok gak ni...' or mostly... ' mak aih.. huduh!!!'


oh ya.. disebabkan terlalu banyak sangat gambar aku tadi kan.. mesti rasa mual2... muntah hijau.. jadi hiburkan hati anda dengan tutorial cik maria elena ini... yer.. dia ajar pakai tudung je.. tapi sumpah kelakar.... tengok lah...


~kan dah cakap dia ni cam sengal2..~

37 comments:

Adriani said...

Oh wow cool! :D
Thanks jameela!
Glad you find it useful!

Cik Nathrah said...

wow! sume cantik! awk pakai pon cantik jugak :)

jameela armann said...

no.. thanks to you sebab ajar i... hehehehe..

jameela armann said...

Cik Nathrah... cantik kan dorang kan?

me? most of it macam tak kena je... nmpk pelik.. huhuhuh..

nora said...

suke ar tgk diorng, ada style lah.
u pakai pun cun ar,

jameela armann said...

tu la.. cam jeles je tgk orang2 yang berstyle ni...

owh? cun eh? hehehe.. rasa cam serabai lak... ape2 pun thanks..

Maria Elena (Zarul) said...

jameela!! cantik la you! pakai style pape pun lawa ok!! stop kutuking yourself la! buat i tegelak je. i lak rasa tak baik kan. haha! you rock all the looks babe! =D

btw, thank you tauuu!!

jameela armann said...

eh? maria komen lagi la... fuhh.. gigil.. nervous tetibe...
'maria.. nak sign kat dada plisss... hehehehe...'

seriuosly cam selebet je.. kalau tak... takde nya nak kutuk diri sendiri.. kutuk orang lagik best.. heheheh..

anyway... thanksssss....

petisuara said...

cool gila u try semua cre shawl 2!!and semua pon cntik u pakai!suka sgt2!!

Adriani said...

Hahahahaha
leh combo with Maria,
crazy comel ok you ni!

amalina rashid said...

firstlyy, gempaknya try semua tutorial tuh.

kedua, semua jadi and lawa okayh!

rainbowskittle said...

jameela yang inner senget senget tu masuuuk gila dengan muka u. cantik sangat :)

jameela armann said...

petisuara - tu baru sikit.. kalau sehari suntuk kat umah.. hamek.. boleh post untuk 3 hari tiga malam..

jameela armann said...

miss yanny - bab crazy tu confirm.. comel tu jauh kot... huuhuhuhu..

jameela armann said...

amalina rashid - eh gempak eh? bukan semua orang wat camtu ke? ke saya je yang tak senonoh perangai berangan sorang camtu.. hehehehe..

jameela armann said...

rainbowskittle - btul ke ni? first time ni dengar orang cakap cantik.. selalu cakap..
"cam senget je ko ni.."
huhuhuhuh.. kejam....

Yana Idris said...

i tgk semua okey je..
cantik!
suits you..
:)

Nanie Hussin said...

sama! slalu nak try style pakai hijab n shawl mcm dorang..tp bila try gelakkan diri sendiri.

but for you jameela, sume style pun ok taw!;)

jameela armann said...

Yana Idris - eh? yer ke? terima kaseh la... asal bila diri sendiri tengok cam pelik eh? ngade2 btol diri sendiri ni kan? :P

jameela armann said...

Nanie Hussin - eh sama? mane da..
u ni lawa.. ngade2 btul tau cik nanie ni.. :P

rasa macam malu la plak nak pakai keluar rumah kan? tapi bila ramai kata ok.. eh.. nak try gak la.. hehehe..

fa.theme.ma said...

Hi Jameela ,
urm just wanna ask ,
can you help me by giving me the links yg yanny and nurul cakap2 punye shawl tutorials ? sbb i cari tak jumpa :(

Thankyou ! :D

aYun said...

Mereka memang comell ! :)
awk pon comel jugak! :)

jameela armann said...

fa.theme.ma

ni miss yanny punya...

http://adriani-a.blogspot.com/2010/12/xxx.html

nurul ckp2 takde wt tutorial... i cuma tiru by looking at her piture je...

jameela armann said...

thanks ayun.. awak pun lawa juga...

merahjamboo said...

suker entri ni!!mereka sgt bergaya kan!!!

ZeRa OsHiN said...

nice2~
teringin nak pakai cam dorang~
tp kte pakai xcomey pown~

tomatokering :) said...

siyesly tak berani nak try pakai cam uols pkai . huhuh
sempoi la . one day i must try too ryte ? :)

Nsa Adenan said...

bile tengok entry you ni baru sedar cam banyak giler kot style bungkus2 tudung ni.. anyway, thanks babe..

jameela armann said...

merahjamboo... memang style habis dorang ni...

zera oshin.... adakah saudari rasa saya kelihatan comel.. tak kan? ala.. try je.. dulik la orang kata.. hehehe..

tomatokering... ha.. terai2... dah terai nnt bagitau tau.. nak tengok jugak...

nsa adenan... tu la... skang ni dah byk sgt style.. tak trikut dah...

Nur Affini Mohd Mashudi said...

haha lawak. Neway Nice !

Laily® said...

siyes sume chantek! :) aja r sume2 skali!hihi

nurul cakapcakap said...

semua pun nampak cantik! jangan risau:)

jameela armann said...

baiklah.. takkan saya risaukan.. eheh..

Laily® said...

wat la tutorial nurul punye! :)

atikahnahrowi said...

kamu pon kiut sngt.

ain.doradori said...

sy sgt teringin utk ber fesyen seperti kak adriani,suri, nurul cakap2..tp malangnya sy xpandai :'( diorg pkai suma cntik2 belaka tp bila try kat saya jd xcantik :'(

jameela armann said...

ain.doradori

ish.. mane ada orang tak cantik.. semua orang cantik la.. kadang2 ape yang kita pakai tu bukan tak cantik.. tapi rasa macam pelik sebab xbiasa pkai kn.. mula2 je.. klo dah selalu ok jer nnt.. cayalah.. hehehe..