pengikut

christmas eve...

oh ya.. lupe..
malam sabtu minggu lalu..
malam krismas...
kami...
terdiri daripada geng2 lola...
malam tu kununnya.. saje nak lepak2..
asalnya.. lepak2 minum di mamak sahaja..
tetapi rasa agak kebosanan dan sengaja beredar sebelum dihalau mamak kedai itu disebabkan lama sangat duduk situ sedangkan masing order secawan air je..
huhuhuhu..
adala yang termemberi idea untuk lepak di tasik permaisuri di cheras...
saje2...
lagipun boleh juga usha bapuk..
huhuhuhu...
memang ada niat pun nak tgk2...
ala... tengok je pun..

ntah macam mane la..
nasib kami agak malang...
tak sampai beberapa minit disana...
bapuk pun tak sempat diusha...
tepat jam 3.30pagi....

kami pulak di ambush..
sekali polis buat operasai da....
kami dikepung...
memang tak boleh nak lari la kan...
dah la kami2 ni ramai...
hmpir 11 bijik kereta...
apa lagi....
macam pendatang la kami malam tu...
kad pengenalan diberi...
kami diarah berbaris....
duduk atas jalan raya...
badan diperiksa....
nasib baik kencing tak diminta....
kalau tak.. memang subuh ramai2 la kat sana...

takde ape pun berlaku...
tapi jadi satu pengalaman jugak pada aku...
siap kena amik gambar...
yang kelakarnya..
dah nama pun perempuan...
pantang nampak kamera..
pedulik la gambar masuk paper ke ape...
senyum tetap senyum....
jari tanda peace juga perlu ada...
haha.. gile!
nasib baik tak mintak muka buku polis tu..
mane tau dia boleh tag muka kami sekor2...
hahahahahha...

No comments: