pengikut

aku perlu kurus..... PERLU!

semalam adalah hari banyak makan...
kunun tak nak makan nasik seminggu la.. nak makan roti je la...
HAMPEH!
memang la makan roti time breakfast...
tapi lunch ko blasah nasik lauk macam2 bagai...
ape kejadah nya itu kan???

tapi benda ni tak boleh nak salah kan aku je...
aku terpaksa demi menjaga hati teman sepejabat yang teringinkan udang goreng tepung setelah tergoda melihat gambar menu kat kedai masakan thai yang kunun cam gah tapi lauk ntah pape tu ntah...
see? see? i baik sebenarnya...
niat i tak mau dia makan tak berteman.... kesunyian.. keseorangan....
huihuihuihuihui...

jadik.....

menu kami pada hari itu adalah...

tomyam putih (special)... special la sangat..........
kerabu seafood... letak udang sikit.. sotong sikit.. daun je ketumbar lebeyyyyyy.. ape cer?
udang goreng tepung.... hmmm.. tak sama macam gambar pun!!!!
bandung cincau untuk aku...
soya cincau untuk kak ina... nama ofis mate aku la..takkan akak yang makan kat meja sebelah aku plak?


~nampak tak seafood dalam tomyam tu? tak nampak? ha.. my POINT EXACTLY!... ~


tapi makan la jugak kan.. dah lapar.... lagi pun kami bayar...!
walaupun kecewa tapi lega perut dah kenyang....

dan disebabkan kekecewaan itulah..
pada malam hari nya aku cuba menghasut incek lelaki untuk menerjah mana2 kedai tomyam yang best... tu pun bukan aku yang nak sebenarnya..
incek lelaki yang teringin..
lapar nasik katanya.. nak makan tomyam...
dah tu? i ni kan baik hati...
ish.. rasa tak sampai hati la kalau membiarkan dia makan seorang diri...
ish... i tak sekejam itu tau...
MAKA! aku pun terpaksa teman...

YA ALLAH... ape la susah nya nak cari tempat makan best kat KL ni yer?
sedang incek lelaki sibuk memandu...
aku sibuk menggoogle mengunakan laptop...

last2 aku fedup...
aku beritahu incek lelaki kita redah je la...
kang kalau nampak ada kedai makan best..
kita masuk je la..

jalan punya jalan... sampai ke area danau kota..
ala.. yang ada bangunan baru tu..
aku tak pasti nama jalan...
tapi memang banyak kedai makan kat situ..
ada OLDTOWN, ada MALI's CORNER, ada SUP UTARA eh macam2 la...

tapi kami ingin mencuba kedai yang agak tersorok kat belakang sikit...
PERIUK BELANGA...
hmm.. tengok tempat cam best je...
ok..ok... jom terai ni..
ajak aku pada incek lelaki...


~logo dia kan agak kelakar.. pada aku la... hehehehe~
waiter datang...
belek2 menu..
kami order...

set ayam penyet satu
nasik putih satu
tomyam campur satu
udang goreng butter satu
sirap limau satu
bandung cincau satu..


~cuba teka mane satu udang goreng butter? huhuhuh.. dah macam jemput2 dah....~

ok.. kami pun makan...
okla... sedap jugak...
kecuali butter prawn... ntah pape rasanya.. pelik je....
rasa macam kunyah butter sejuk je.. huhuhuhu..
pastu..pastu..
portion nya agak sedikit...
memang la bagus untuk aku yang kunun2 nya nak kurus ni kan..
tapi kami customer!
dan kami mahukan yang terbaik.. eheh! ewah!
sian incek lelaki macam tak cukup je...
aku plak? biasa la... melantak licin...
sedap tak sedap blakang kira...
huhuhuhuhuh.....

adehhhhhhh......... kalau camni hari2...
bile nak turun berat badan neh!!!!
hampeh btol la!!!!!!!!!!


~aku sudahi dengan gambar pompuan gemuk dan incek lelaki nya..~


eh? jap2... belum habis lagi...
ada lagi lak gambar pompuan gumuk...


~meet my new maxi... and new bag....huhuhuhu.. i loike!~

No comments: