pengikut

MAXImum fun!

0 people says
balik kampung dengan chenta hati..
macam yang sibuk dibuat ramai..
aktiviti soping2 baju raya mmg banyak dilakukan walaupun tidak berapa mengeluarkan hasil..
dapat la baju aku selai.. mak aku selai.. kasut aku berpasang2... hehehe..
adik aku? full set! dari ujung rambut sampai ujung kaki!
ske la ko ek sapiq?

tapi aktiviti kitorang takdela sibuk perabih duit je..
ada jugak aktiviti lain...
ko ingat aku anak orang kaya ke asik nak soping je....
gile kaw...
ujung bulan aku nak mkn ape...

oleh itu! mari kita pergi main bowling!
hmmm ok....perabih duit jugak tu..... hahaha....



~hero saya sedang memandu sambil pura2 kool tak nak tgk kamera..~


~posing gedik memegang bola boling bersebelahan dengan hero kesayangan memang wajib! oh yer! gambar ni mmg saje guna teknik kabur... huhuhu..~


~kalah takpe.. janji ada gaya..~



~aku pon nak juga pose begitu.. noted that im wearing a maxi.. yer maxi bukan jubah.. huhuhu.. aku nmpk pendek........(- -")~


~muka kerek seorang pemenang.. ala.. takat beza 1 point dengan 13 point je pon.. ape de hal..~


~susunan gambar adalah mengikut ketinggian fizikal... points don't matter here.. hahahaha.. aku dengki!~


~saya bukan pengalah.. PEACE!~


~dia yang kalah.. hehehe.. ala.. abg ni kacau la... tetibe je ada mambang hitam amik bola..~



~akhirnya adala satu gambar yang elok.. yang lain aku tak taula.. salah tgn ke salah kamera semua kabur.. bongok sungguh~


p/s: aku memakai shawl yang aku beli dari online dari cik nurul cakap cakap.. ada lagi satu nak pakai.. tunggu.......

pesen2..

0 people says
hari2 bekerja..


~brown/stripes/black/sequin~

weekend anda bagaimana?

0 people says
jumaat lalu ke kerja seperti biasa..


~talam dua muka~

pulang juga seperti biasa...
tetapi! ada yang berbeza..
kali ini aku pulang ke rumah bakal bunda mertua...
malam itu aku bermalam disana...
fuhhh.. kali pertama ni... risau juga..

seperti hari2 sebelum nya.. berbuka disana...
naik segan pulak bila pikir selalu berbuka disana...

~lain la adik incek lelaki.. nak segan watpe.. dah rumah dia.. waima berposing ayu walau tangan masih bersambal~

selepas berbuka... aktiviti yang biasa dilakukan kan juga bermula..
apa lagi? buat kueh la..
antara sebab aku dijemput bermalam pun adalah disebabkan supaya senang aku turut serta berjaga sehingga pagi..dah tak payah nak balik2 umah lagi..lagipun bahaya.. kata maknya..
kalau nak amik hati maknya... mana yang mampu kita bantu.. ape salahnya kita bantu.. bukan orang lain pun... keluarga aku juga..
aku pun suka... sekurangnya takdela sorang je kat umah sewa..
macam biasa.. uli2.. bakar.. packing.. and REPEAT sampai siap!
sampai naik jemu dah tengok kuih makmur dan mama carrie tu..
kununnya la.. sebab aku rasa dalam jemu2 tu banyak juga yang masuk mulut aku.. huhuhu..

~segala tempahan sudah ditutup! gila kaw banyak nak buat!~

malam itu aku tidur jam 12 tgh malam..
agak awal..
ini adalah disebabkan aku kerja pada hari sabtu...
ya kerja.. terima kaseh!
selepas sahur terus bersiap..
perlu ada di tempat kerja seawal jam 6.30pagi.. GILE!


~nyonya berkebaya merah..~


pulang ke rumah sewa.. lelapkan mata untuk lima jam yer adik2..
lelap mata la sangat.. tu dah macam tido mati!
keletihan kaw tau...
sang lelaki jemput dirumah.. berbuka di rumah dia..
dan rutin harian diteruskan..
kuih..kuih..dan kuih lagi...
but i have no complaint..
coz i'm loving it!
time ni la nak bonding lebih2..tak gitu?


~selalu rasa bertuah ditemukan dengan abang dan semua kesayangan abang..~


p/s: mereka dah nmpk perangai buruk aku yang tibe2 meloncat disebabkan kewujudan lipas bodo yang time tu la ko nak kuar!!!!

ini bukan astro ceria..

0 people says
bila hati ceria...
it reflects the way we dress...


~ceria ke?~


~stokin belang2 dengan slippers butterfly besar gabak giler! tak cukup ceria lagi kah??~

malam ni agak2 mak masak ape pulak yer?

0 people says
sejak dari jumaat lepas aku gigih berbuka dirumah keluarga incek lelaki..
dah masuk seminggu dah.. tiap2 malam melepak kat umah dia..
mamak? sorry.. tak layan... lepak umah lagik best! ewah! macam umah ko plak kan?
hahahaha..
sejak ada port lepak baru ni...aku noticed aku dah kurang rasa segan gile ngn family incek lelaki.....
bukan la nak kata aku trus jadik....
"hei pompuan! ko tak reti tau malu eh?" bukan.. bukan..
cuma kurang je..
sebagai contoh..wah.. siap bagi contoh ni..
skang..kalau tekak rasa haus pandai2 la aku pegi dapur amik cawan tuang air minum sendiri..
takde la dulu2 aku nak tunggu bakal mak mertua suapkan air baru aku minum...
tidak.... tidak..
pada aku....selagi air takde depan mata..telan je la air liur..malu la katakan..
tapi itu dulu la... dulu..
dulu nak cakap sepatah dua pun segan...bile dorang tanya baru aku bersuara...
uish.. takut kantoi.. yang bakal menantu dia ni mulut tak reti diam..
berlakon tu perlu..nak jaga saham.. ewah!
sekarang! hamek kau! bakal abang ipar dengan bapak mertua sekali aku ajak borak.. ok jer..
(mesti skang dorang rasa menyesal kan sebab percaya dengan lakonan aku sebelum ni.. huhuhu)

kesimpulan nya.. bulan puasa tahun ni.. aku gumbira la..
gile kaw tak hepi!
makan hari2 mewah...
pastu kitorang dah makin mesra..
(yer ke mesra? ke dorang pon belakon jugak?? huhuhuhu)
tetibe aku rasa...hmm.... ok! skang aku ada mak dua.. ayah dua.. adik beradik tetibe ramai... hehehehe.... suke! suke!


~ini la family incek bakar..~


~dorang tinggal kat alaska..hahahah~





*semalam kan.... hmm.... pagi2 lagi... haa... pagi la.... ada orang antar kite pegi keje....... hehehehe..

halwa telinga untuk hari ini...

0 people says
dalam bulan baik ni elok buat pahala banyak2 kan? mari kita bersedekah? ape???
duit tak berapa nak ada? tidak mengapa...
mari kita senyum....
senyum tu kan sedekah juga....
kan? kan? nah dengar ini...


~kalau saya senyum awak mesti senyum sekali!~

em si 7 hari..

0 people says
aku dalam keadaan bercuti puasa selama seminggu..
not in the mood to write anything..
perot sakit..
tekak loya..
rasa nak nangis je ni......

adehhh!!
period sucks!!


~perlukan ponstan sebijik dan incek izwan~

dah terminat kat seseorang lak..

0 people says
nak cerita satu benda tapi macam malu sebab rasa sangat ketinggalan.. orang lain lama dah tau.. aku baru je nak amik tau.. huhuhuh.. rasa macam duduk dalam gua..
tetibe trus terbayang aku berambut kusut dan berbaju printed leopard skin sambil pakai rantai tulang2 dan berkaki hayam.... huhuhu.. huduhnya rupa..

ok! banyak simpang dah aku masuk ni... kembali ke jalan lurus!
arini aku discover MAHER ZAIN!
sape dia ni?
dia ni penyanyi dan penerbit lagu dari sweden..
tapi dilahirkan di lebanon..
dia kluarkankan debut album 1 nov tahun 2009..
tapi baru skang aku tau.. huhuhu...
ikutkan dah lama aku dengar lagu dia ni...maybe dalam dua tiga bulan lepas..
yang lagu INSYALLAH tu.. sebab dak satu ofis aku mmg suka cari lagu2 arab..
boleh kata hari2 jugakla dengar..
cuma aku tak tau..
penyanyi nya sape..

ntah macam mane sibuk2 blogwalking terklik utube video link yang ada..
MASYALLAH.. sedap nya suara dia..
aku dengan gelojohnya trus google nama dia..
hamik! trus donlod semua lagu dia..
untuk memastikan setiap lagu aku dah donlod..
siap cek fan page dia..
konfirm! aku dah dapat semua lagu dia..

1. "Always Be There"
2. "Ya Nabi Salam Alayka"
3. "Insha Allah"
4. "Palestine Will Be Free"
5. "Thank You Allah"
6. "Allahi Allah Kiya Karo (feat. Irfan Makki)"
7. "The Chosen One"
8. "Baraka Allahu Lakuma"
9. "For the Rest of My Life"
10. "Hold My Hand"
11. "Awaken"
12. "Subhana Allah (feat. Mesut Kurtis)"
13. "Open Your Eyes"
14. "Ya Nabi (Arabic Version – Bonus Track)"
15. "Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus Track)"

peberet aku yang no 8..BARAKA ALLAHU LAKUMA dah cadang nak pasang untuk aku kawin nanti.. tak ke sejuk je dengor..

no 6 ALLAHI ALLAH KIYA KARO tu pun best gak.. memandangkan aku peminat hindustan tegar.. mau tak teruja dengar suara dia nyanyi hindustan.. hehehe..

no 13 tu pun best, No 5, No 12.. EH?? SEMUA LA BEST!!! GILE AH! RASA MACAM NAK DENGAR SEMUA SEKALI HARUNG SERENTAK! HAMEK KAW! mau pening kepala otak haku.. huhuhu..! tapi tak kira.. mau jugak!!


~ni dia nyanyi lagu no 8 tu..kan best kalau aku ada kat sini..~

sempena dengan bulan mulia beserta di hari jumaat yang indah ini tak salah rasanya kalau nak kongsi benda2 baik camni kan? nakal2 jugak.. baik pon kena ada.. hidup kena seimbang.. tapi lebih elok sekiranya kebaikan tu jauh lebih banyak dari keburukan.. tak gitu? sama2 la kita berusaha... renung2kan dan selamat beramal!

sekian sahaja nasihat untuk hari ini.. ok dah! nak carik lagu raya plak! babai!

thats alright becoz i like the way it hurt

0 people says
Had a nightmare last night...
I woke up and sudden memory flashback!
Hate it! However, it kept coming...
And this song kept repeating in my head!





If only I could turn back time. IF!

pink DOT come

2 people says
assalamualaikum!!
today.. less talk more picture okay??
bukan atas sebab permintaan ramai nak tgk gambar aku..
tapi sebab aku perasan aku rasa aku lawa... hahahaahaha..
biar korang muntah2 tgk gambar aku bnyak sgt!
ok jom muntah ramai2!!

~reti pon diam..less talk kunun!~


~hitam itu bergaya seperti muthu yang perasan ada keunggulan~


~haah la..dah macam adik muthu dah~

ok dah sekian! geli..geli.. bye!

entry khas buat cik fitria

6 people says
baru kejap tadi aku dapat tau yang one of my ofismate punya last day is TODAY..
tetibe sedih lak..
aku dengan dia ni takde la rapat pun..
we had fun only for one day..ONE DAY..

one day pun dah cukup buat aku rasa..
hmm.. i can see abit of myself in her..
dengan gile2 nya..
ketawa dekah2 nya..
ada sekali tu dia jerit sekuat hati masa nmpak aku yang agak jauh dari dia..
hahaha.. she is funny..
a few of her favourite ayat..
DIAM LA KO JAJA!
BODO LA KO!
JAJA BONGOK!

hahaha.. u know what?
aku tak kesah pon..
rasa lagi mesra lak..
tapi untuk ko jer..
orang lain panggil camtu aku tampor laju2!

kepada CIK FITRIA..
i'm gonna miss yu la yang...
LOVE YOU YANG..
jaga diri elok2.. takmo nakal2..
and kirim salam kat abg botak!
MUUUUAHHH!


~dia yang sebelah aku tu yang pegang tangan aku..~


~bukan kita je gile2.. dorang pon same~



~kita pon gedik juge..~


~kami mampu jadik samseng juge~


~this is the only photo of us together rite?~



~kalau dia ni wat hal.. bagitau aku meh aku luku pala dia.. hehehe..~


ramadhan datang lagi..

0 people says
bersempena dengan bulan ramadhan yang akan tiba..
sayaingin mengucapkan selamat berpuasa..
JANGAN PONTENG2 YER...
Tuhan marah.. tau?
berbuka la dengan berpada2 bukan kenyang sampai perut ke dada..
ok? ada paham? (ini sebenarnya nasihat kepada diri sendiri ni..)

hmm.. besok nak buka ape yer?? hehehehe.. tetibe je...


~best neh~

~pastu dapat la minum air sejuk camni...~


~kita perlukan pemanis mulut untuk bertambah manis..kan?kan?~


hehehehehehehe......



SELAMAT BERBUKA SEMUAAAA.. eh?silap..silap.. SELAMAT BERPUASA!!!!!