pengikut

DESTINASI BAJET! bajet la sangat! hahahahah...

khamis lalu kami rasa kamilah kapel paling miskin kat kl ni... berbekal kan sepuluh hengget.. dan minyak kereta yang dah berkelip2.. kami menuju ke jusco maluri.. saje.. jalan2.. tak tau nak buat ape..
kununnya nak ke pejabat pos.. mengorek duit asb.. skali dah asb dah tutup..

takpe..
kami teruskan niat dengan sambung berangan2 dan berjalan2 sekitar jusco..
sedih gile time ni..
tako tao yang harga rm4.30 tu pon tak mampu nak beli.. telan air liur je bila lalu..

sedih sangat2..
sambil cuci mata tiba2 terbukak hati rasa macam nak mula beli barang hantaran ah..
rasanya dah patut pegi beli sekarang kot...

jadi kami pun survey2 la harga dulu...
survey je... duit 10hengget je kot kalo nak beli baju branded memanglah tak cukup..

misi disambung ke esokkan hari!
berbekalkan beberapa ribu ditangan
yer.. RIBU.. ini cakap betul punya bukan cerita dongeng..

first stop... SOGO..
perfume kusambar..


~HUGO BOSS ENERGISE - untuk si dia~

kemudian
masih dilokasi sama...
perfume untuk haku..


~HUGO BOSS FEMME - ai punyer~

kemudian menuju ke tingkat atas..
mencari set talipinggang..


BEVERLY HILLS POLO CLUB - ni contoh je.. yang aku beli set..

hari pertama berlalu dengan jayanya.. hati sangat gumbira..
dapat parking free.. dapat sogo voucher 70hengget..
gila kau tak suka..!

MISI masih diteruskan dengan lokasi berlainan..
pagi2 menuju ke JUSCO MALURI semula..

kerana si perempuan teringat2 kan beg tangan yang berwarna putih itu..
sebenarnya si lelaki yang berkenan sangat.. pandai jugak pilih.. dan aku juga pandai memilih calon suami.. huhuhu..

takde plak gambar.. takpe.. nnt snap gambar beg tersebut..
(akan diupload nnt2 huhuhu..)

sambil2 mencari sempat juga menyambar sepasang kasut baru... huhuhu.. jangan jeles..
terima kasih cik lelaki sebab membenarkan saya membeli kasut baru...


~gigih ni bukak kasut.. letak atas meja.. snap.. pastu upload trus.. hahaha..~

jalan2.. sempat juga..
aku membeli belt baru silver kaler.. on sale.. 12 hengget je pun..


~hampir2 macam ni la rupanya..~

kemudian kami ke KLCC..
ke TGV.. tonton ONG BAK 3..
tak best! ntah hape2..
banyak aksi pijak kepala yang sangat menggerunkan..
hampir2 termuntah melihat aksi ganas itu..

keluar panggung wayang dengan wajah yang hampa..

terus menuju ke butik2 berhampiran..(yer butik yer.. kami ada ribu2.. REMEMBER?)
apa yang dicari tidak ketemu..
ke kedai jam di tingkat bawah..
kami berdua sepakat untuk berkenan dengan jam yang sama bentuknya..
walau pada awalnya sang lelaki agak prejudis dengan pilihan aku untuk berjam kan besar gabak yang kununya untuk lelaki sahaja itu..
huh! benci tau!
DENGKI!
tapi.. aku berjaya memujuk untuk membenarkan aku untuk sama2 meminati jam tersebut...
tapi minat je.. tak sambar.. nak try cari lain dulu..
lagipon agak lari dari budget yer kawan2..

bertambah hampa..

dah berjalan bermacam2 butik...
last stop..
ke kedai yang agak mahal itu.. takut nak masuk mula nya..
tapi lupa..
hari ini kami orang kaya..
hahaha..
masuk..
buat muka selamba..
wah.. ramai..
dan best nya jurujual tidak mengekor belakang kami seperti kami menyimpan niat untuk mencuri baju...
best2..
selak.. selak.. selak..
ha.. tu dia.. terminat satu baju..
smart habis ah..
sambar.. suh si lelaki try..
ALAMAK! besar plak... tanya jurujual..
dia kata stok tiada!!
gila ah!
lagila HAMPA.. frust tonggeng ah wa cakap lu!

trus blah wat muka sedih...

perjalanan diteruskan ke uptown shah alam...
mood berjalan dah kurang..
perut dah mula meragam..
simptom datang bulan mula dirasai..
malas.. rimas.. tak selesa..
dahla si lelaki bawak aku redah longkang sampai terpelecok..
habis kasut baru.. nasib baik dia pandai amik hati balik...
dahmacam tuan putri cinderellah plak bila dia yang tolong lap kan kaki..
huhuhuhu.. mekaseh yang..

kami pulang!
hari kedua agak HAMPA.. tapi masih berjaya membawa pulang hadiah 50ribu ringgit....
eh? tetibe.. hehehe.. dapatla BEG TANGAN satu...


~eh? muka tak nmpk hampa pun.. nmpk gumbira kanak2 ribena je ni..~

hari ketiga dimulakan dengan menuju ke CAMPBELL..
cari kasut jejaka..
dulu kami pernah terpandang kasut disini.. dan agak membawa2 ke dalam mimpi..
maka kami setuju untuk memilih kasut tersebut sahaja..

(sorry gambar tak dapat diupload, setelah menggoogle.. tiada satu pun gambar yang memenuhi piawaian tuan punya blog.. nnt la amik sendiri punya yer.. akan dikemaskini kemudian..)

dipendekkan cerita... sbb kami byk menyimpang.. dan akhirnya termasuk ke ALINAS.. tertengok plak pakej perkahwinan....eh?eh? pnjng jugak cerita ni.. huhuhu..

ok.. ke klcc! sbb jurujual swatch SOGO tu macam haram! ape?? ingat aku takde duit ke?? bongok! trus blah dengan segera ke klcc!

tuju ke tingkat bawah trus! sambar jam idaman yang berjaya buat aku termimpi2..
sambar satu je dulu... yang kaler putih dulu tau..
yang hitam bulan depan beli eh? duit tak bape nak ada lah abg erman.. nama jurujual kiut tu.. rambut yu hot la babe..

~lagi 6bulan baby akan berada dipergelangan mummy k baby?skang duk ngn daddy dulu tau.. tumpang umah daddy..~

dalam masa 10minit segala urusan jual beli settle..
cik lelaki memberi cadangan untuk kembali ke butik baju semalam yg takde saiz tu.. kununnya untuk melepaskan rindu..
masuk2.. belek2!~

HAH??? APE???? ada saiz S???

sambar segera sebelum orang lain amik...
tarik cik lelaki masuk bilik bukak baju dia..
hahaha.. gile ganas aku...
dalam fitting room la.. pintu pun tak tutup der..
MUAT!.. bukak trus gi kaunter.. bayar rm139.90...
ha amik ko.. tak nak murah lagi.. sanggup tak makan semata nak beli baju ni.. huhuhuhu...


~kaler putih lagi.. hehehehe... macam ni pun sampai seratus lebih! mahal.. tapi takpe.. sekali je.. yer.. SEKALI je tau sayang!~


~aku enterframe...ada nmpk itu kasut baru? sama itu belt baru?~

keluar dari KLCC penuh GIRANG.. macam nak terkinja2 keseronokkan pun ada...
sepanjang perjalanan nak ke parking lot pon senyum je...
mau tak senyum.. kat tgn ada beg plastik SWATCH dengan ZARA..
lalalalala.... aku HAPPY!!!!!!

WISHLIST.. most of it settled already.. tinggal skit je.. ok la tu...

eh? yer ke aku nak kawin ni? cam tak caya je.........


~CAMNI KE ORANG NAK KAWIN NI?


~mekaseh yang sebab paham bakal bini awak yang tua, gemok dan macam budak2 ni...~



~AI LAV YU, MOHD IZWAN ABU BAKAR~


*~MANGAI(pinjam ayat MILA MOKRI housemate aku) gile panjang post ni...~*

No comments: