pengikut

warna oren tu pon lawa gak..

0 people says
arini pakai baju baru lagi.. heheheh..
tapikan.. tapikan..
baju ni sama macam baju2 yang aku dah ada la...
hehehe... saje ngade2..
ske pakai baju camni..
lantak ah sama pon..

tetap aku ske...
weeeeeeee.... hehehehe...


~abaikan wajah tak semenggah~


~berbaju hijau bersama gepren didalam tandas~




~ini plak kaler hitam putih~


nnt nak beli kaler lain lak! hahahaah.. dulik!! duit aku!!

takde masa nak update blog dah ni...

0 people says
minggu ni bz.. keje macam lembu! sekian! mooooooooo...


comel tak? comel tak?

sesi bertemu mak mertua..

0 people says
ujung minggu lalu dipenuhi dengan aktiviti melayan bunda..
petang jumaat dimulakan dengan bunda menelefon aku ketika aku kat tempat kerja..
bunda beritahu yang kakak aku nak jumpa cik lelaki saya..

macam biasa aku membangkang..
saje nak tunjuk keras kepala..
huhuhu..
dalam hati ni hakikatnya takut juga...
yer la..
dah kenapa plak kakak aku yang dikenali dengan perangai yang hangen tidak menentu tu nak jumpa cik lelaki lak ni?
risau beb..
mane tau tetibe dia kata..
jaja! kaklong tak ske korang kawan.. sila clash skang juga!
perghhh.. mau meroyan aku..

memandangkan aku kekasih setia lagi manja..
trus mengadu domba kepada sang kekasih..
dia plak dengan kununnya gentlaman berkata...
ala.. kita pegi je la... bukan kita buat salah pun...
aik? camtu je? ok.. huhuhu.. kira aku sorang je la ngade2 keras kepala ni ek? hehehe..

seperti yang dijanji kan.. cik lelaki sampai..
tu pun agak lewat..
kakak aku suh datang sarapan same2..
gile ape kakak aku tu..
pagi sangat kot..
tapi ok la.. sebab masa dia sampai kitorang pun baru habis sarapan..

bukak2 pintu...
tu dia...
mak aih...
menyemat!
kemeja bagai..
huhuhuh
awak.... nmpak kacak!
tapi ni kata2 dalam hati je.. nnt dia perasan!
hehehe..
jamu dia makan..
tapi dia mkn sikit..
nebes katanya..
kesian dia..
nasib baik ada dak gemuk tu..
hilang sikit takut dia.. bila main ngan dak gemok tu...

sesi temubual bermula dan berjalan dengan lancar..
takde ape benda pun..
saje sendiri gelabah.. heheheh..

lepas sesi interview..
aku mak dan dia g jalan2.. pusing2 kl..
soping2.. sampai petang..
antar mak aku balik..
antar pesanan mak mertua aku yang mahukan buah berangan..

kemudian tuju ke i-city..
dah janji dengan kakak aku untuk jumpa disana sahaja...

tibe2 macam rapat sangat lak eh? semua nak buat same2.. heheh.. eii.. tak malu..
kata2 ini ditujukan buat cik lelaki... hehehe..

sampai agak telat..jalan jammed... semua sibuk nak ke tempat yang sama..
sampai2... tu dia...gile ramai manusia.. tak paham aku.. yang semua nak pergi time aku nak pegi ni kenapa? mane datang korang ni hah??

family kakak aku n mak aku dah lama sampai..
dorang dah nak balik masa kitorang sampai..
aku ngn cik lelaki pon cam rasa semak je ramai2 tu..
last2 amik keputusan balik je sama2 kakak aku tu..
tapi sempat juga la pusing2 sekejap dekat kedai2 tu..
ala.. cam comel je telinga lampu2 tu..
yang... nak jugak camtu leh?
skali! dia belikan! hahahah.. macam tak caya.. hehehe..
sepanjang perjalanan balik.. girang gila aku.. bile tgk dia yang pakai telinga tu..
yer... dia yang pakai... hahahah..


~ini rabbit jantan.. saya punya...~








heheheh.. comelkan beliau!

but.. my feberet picture of da day..

~dua2 budak ini saya sayang..~

Cimex lectularius

0 people says


menatang ni didapati bermastautin di bawah tilam aku!!!!!!!!!!

BARBIE AH!
ptg ni.. antar ke dobi.. request siram ngn air panas...

badan dah gatal2 ni! aduhhhhhh....

rasanya kena wat kerja partime camni..

0 people says
~nak ini dan ini dan ini juga!!~

senarai benda baru mahu beli...

new CARDI - pink, purple and yellow one each
new JEANS - any colourful one, doesn't matter
new SHAWL - just coz, no reason
MAXI? - maybe.. just maybe... huhuhu...
SHOES - more shoes!!!!


~nak ni.... nak.... mak.... kita nak ni....~


~huwaaaaa.... nak!!(guling2 kat lantai......)


adeh.. mane nak cari duit ni nak wat soping2??

agak2 tudung saji leh pakai tak?

0 people says
semalam berjaya mengempiskan poket lagi dengan melaburkan wang ringgit di saham jual beli tudung.. ewah!
member aku si diana la ni.. suke suki je ajak aku g kedai bawah tanah la.. kedai jual murah la..
kan aku dah terjebak..macam tau2 je hati ai ni cair.. lemah lembut.. senang dipengaruhi.. benci tau..

dengan ini.. saya dengan bangganya ingin mewar2kan saya telah menambah lagi koleksi tudung yang dah melambak2 dalam gerobok berzip tu.. rasanya riwayat dia pon dah tak lama tu walaupon baru je beli bulan lalu menggantikan gerobok lama yang dah patah besinya disebabkan kepadatan kain baju apatah lagi tudung yang semakin beranak pinak.. huhuhuhu...

sejak2 dah pandai berselendang ni.. makin rajin plak membeli belah..
dulu.. sekadar pakai apa yanga da je..
kalau banyak pun cuma membeli kasut sahaja..
(habit tu masih ada.. huhuhu.. kena beli gerobok kasut pula.. mungkin?)

kalau dulu hanya pandai bertudung bawal..
makan ikan bawal juga pandai..



~masa ni.. kalau ada tudung hitam pun dah cukup senang matching baju..~




~kemudian sudah agak pandai bermain warna.. bukan main warna luna conteng2 dinding tu la.....~


tapi! masih tidak berpuas hati.. mula gatal ingin meniru gadis2 cantik yang hot memang da boom.. aku beralih ke selendang..

YA ALLAH.. masa mula2 pakai apa ke selebet nya kau ni nyah...
ha.. sampai camtu sekali.. trus muka berubah jadik nyah..
tidak.. aku tidak tumbuh halkum segala..
cuma rasa muka macam pondan plak...
bukan HOT KAU MEMANG DA BOOM!
tapi WEH POMPUAN TAK HOT, KO DEBAB !
huhuhuhu.. sedih...

tapi dek kesabaran dan usaha gigih.. berjaya juga aku mengenakan selendang dengan jaya nya..
sampai ada yang tanya.. eh? camne nak pakai selendang cam awak ni eh? terletak je..
huhuhu.. malu! tapi mak ske! hehehe..



~masa ni dah elok skit la.. takkan nak tunjuk gambar yang berubah jadik pondan tu..~
(tapi muka ni pon masih nmpk macam pondan juga...huhuhu)


~ha hamek muka pondan lagi..~


~si pondan pakai tudung corak2 plak.. bulat2.. sayang.. selendang ni dah jahanam~

dan seperti sedia maklum.. manusia memang tamak..
dan memandangkan aku juga manusia..
memang lah aku tamak haloba..
ingin menerai tudung baru pula..
dah terai2 suke pula..
macam senang je...
tu yang semalam sampai kempis poket tu..

aku sekarang gila mengumpul anak tudung syria tu...
ha...tapi aku pakai tak menepek je kat kepala..
aku ada jumpa cara terbaik untuk memakai supaya tak melekat je kat dahi kaw!
tapi lain kali cite... okeh?

~macam geli plak tgk muka sendiri.. huhuhu~


~yang ni tak bape nak geli kot.. hahaha.. perah santan~

muntah* muntah* banyak gile gambar sendiri cakap sambil muntah*
okla.. cukup sahaja untuk hari ini...

sekian! muntah darah ramai2*

lu orang bikin wa panas...........

0 people says
aku cukup pantang kalau ada benda yang kau buat berkait dengan hidup orang lain..
erti kata lain menyusahkan hidup orang lain...
jangan ah camni makcik oi..
kami pun ada keluarga..
buat kerja pikirla orang sikit..
ko ingat ko sorang anak mak bapak? ada anak bini?
aku takde ke?okla.. maybe anak bini blom ada... habis rumah aku pakai dapur lampu minyak tanah kot.. mandi pon mandi air lopak je.. bongok!
kalau kerja kau tu takde kena mengena dengan aku.. lantak la..
peduli ape ak nak tunggang terbalik ke..
tak nak buat kerja ke..
goyang kaki je.. nak goyang bontot pun pedulik lah..
ini tidak..
ishh...

aku sebenarnya tak tau apa cerita sebenarnya ni..
cerita ni pun bukan kes orang aniaya aku..
tapi cik lelaki aku..
dah nama pun laki aku..
u r messing with me also la..

ini bukan kali pertama...
kali pertama..
worst! benda yang tak disangka...
kalau jadi kat aku pun aku nangis..
yup.. nangis..
dia nangis..
sila imagine seorang lelaki menangis..
dia betul2 rasa sedih..
apatah lagi aku...
runtuh hati aku bila tengok muka dia yang suram dengan mata bengkak..
lagi2 bila aku tau yang aku tak boleh nak buat apa...
yang aku cuma mampu... ada sebelah dia...
lend him a shoulder to cry on..

cerita nya macam ni..
satu hari tu.. seperti biasa..
aku mesej dia..
rutin harian la..
time2 keje..
tibe2 dia kata ada cerita tak best..
penilaian kerja dia tak lulus..
penilaian ni kira macam review la..
kalau tempat kerja aku.. KPI..
untuk tentukan kenaikan jawatan atau naik gaji...
cik lelaki bagitau..
dalam 16 orang... dia sorang tak lulus...
macam pelik..
ape teruk sangat ke laki aku ni buat kerja sampai dia sorang jer tak lulus..?
padahal aku tengok boleh kata hari2 kerja lebih masa..
dah macam kuli batak...

rupanya.. diorang kata..
ada kesilapan..
dia ni perkerja kontrak projek..
kira dia ni lain skit dari kawan2 dia..
dan TIADA SIAPA PUN BERITAHU!!
mmg babi!
kerja sama2 susah.. sama2 penat..
tapi tak dapat habuan macam orang lain..
sebab kawan dia dapat la insentif sikit...
sikit2 pon ribu jugak bai....
cik lelaki bising2 jugak la.. turun naik ofis..
tanya ape kes kan...

lastly.. dorang berjaya memujuk hati cik lelaki..
dorang siap janji..
yang dorang akan pastikan yang cik lelaki akan dapat apa yang sepatutnya dia dapat..
dan dorang jugak janji kerja tetap.. kenaikan gred juga...

ok.. kita tunggu..
tunggu punya tunggu...
sorang2 dah tetap jawatan...
kesabaran dah hilang...

pergi check sendiri dgr HR...
barula dorang bagitau jawatan yang kununnya ditawarkan ke cik lelaki....
TAK WUJUD!
double babi!
ape ke siak nya korang ni..
tak boleh bagitau awal2 ke..
ape ke bz sangat kerja korang sampai tak boleh bagitau awal2?
ish.. mmg babi ah!
panas hati je aku dengar...
aku mmg anti skit ah ngn orang2 HR..
tak tau kenapa..
mane2 department pun sama..
lagi2 bila dah kena kat laki aku sendiri..
lagilah aku hangin..
kalau kena kat aku.. aku boleh tahan skit la..
walaupun hangin jugak...
ni LAKI aku...
ish.. panas je...

aku dah tak tau nak taip ape lagi dah ni...
mmg aku marah!
tapi tak boleh nak buat apa..
sekarang aku dengan cik lelaki tengah tunggu bos dia masuk office..
hadap jer terus bos..
dengar apa cerita sebenar..
kalau takde cakap takde..
senang cari kerja lain..
sekurangnya tak de la melanguk duk mengharap kerja yang ntah ada ke takde..

~baik keje sendiri.. wa bos wa kuli.. sendiri sakit hati.. sendiri maki..~

DESTINASI BAJET! bajet la sangat! hahahahah...

0 people says
khamis lalu kami rasa kamilah kapel paling miskin kat kl ni... berbekal kan sepuluh hengget.. dan minyak kereta yang dah berkelip2.. kami menuju ke jusco maluri.. saje.. jalan2.. tak tau nak buat ape..
kununnya nak ke pejabat pos.. mengorek duit asb.. skali dah asb dah tutup..

takpe..
kami teruskan niat dengan sambung berangan2 dan berjalan2 sekitar jusco..
sedih gile time ni..
tako tao yang harga rm4.30 tu pon tak mampu nak beli.. telan air liur je bila lalu..

sedih sangat2..
sambil cuci mata tiba2 terbukak hati rasa macam nak mula beli barang hantaran ah..
rasanya dah patut pegi beli sekarang kot...

jadi kami pun survey2 la harga dulu...
survey je... duit 10hengget je kot kalo nak beli baju branded memanglah tak cukup..

misi disambung ke esokkan hari!
berbekalkan beberapa ribu ditangan
yer.. RIBU.. ini cakap betul punya bukan cerita dongeng..

first stop... SOGO..
perfume kusambar..


~HUGO BOSS ENERGISE - untuk si dia~

kemudian
masih dilokasi sama...
perfume untuk haku..


~HUGO BOSS FEMME - ai punyer~

kemudian menuju ke tingkat atas..
mencari set talipinggang..


BEVERLY HILLS POLO CLUB - ni contoh je.. yang aku beli set..

hari pertama berlalu dengan jayanya.. hati sangat gumbira..
dapat parking free.. dapat sogo voucher 70hengget..
gila kau tak suka..!

MISI masih diteruskan dengan lokasi berlainan..
pagi2 menuju ke JUSCO MALURI semula..

kerana si perempuan teringat2 kan beg tangan yang berwarna putih itu..
sebenarnya si lelaki yang berkenan sangat.. pandai jugak pilih.. dan aku juga pandai memilih calon suami.. huhuhu..

takde plak gambar.. takpe.. nnt snap gambar beg tersebut..
(akan diupload nnt2 huhuhu..)

sambil2 mencari sempat juga menyambar sepasang kasut baru... huhuhu.. jangan jeles..
terima kasih cik lelaki sebab membenarkan saya membeli kasut baru...


~gigih ni bukak kasut.. letak atas meja.. snap.. pastu upload trus.. hahaha..~

jalan2.. sempat juga..
aku membeli belt baru silver kaler.. on sale.. 12 hengget je pun..


~hampir2 macam ni la rupanya..~

kemudian kami ke KLCC..
ke TGV.. tonton ONG BAK 3..
tak best! ntah hape2..
banyak aksi pijak kepala yang sangat menggerunkan..
hampir2 termuntah melihat aksi ganas itu..

keluar panggung wayang dengan wajah yang hampa..

terus menuju ke butik2 berhampiran..(yer butik yer.. kami ada ribu2.. REMEMBER?)
apa yang dicari tidak ketemu..
ke kedai jam di tingkat bawah..
kami berdua sepakat untuk berkenan dengan jam yang sama bentuknya..
walau pada awalnya sang lelaki agak prejudis dengan pilihan aku untuk berjam kan besar gabak yang kununya untuk lelaki sahaja itu..
huh! benci tau!
DENGKI!
tapi.. aku berjaya memujuk untuk membenarkan aku untuk sama2 meminati jam tersebut...
tapi minat je.. tak sambar.. nak try cari lain dulu..
lagipon agak lari dari budget yer kawan2..

bertambah hampa..

dah berjalan bermacam2 butik...
last stop..
ke kedai yang agak mahal itu.. takut nak masuk mula nya..
tapi lupa..
hari ini kami orang kaya..
hahaha..
masuk..
buat muka selamba..
wah.. ramai..
dan best nya jurujual tidak mengekor belakang kami seperti kami menyimpan niat untuk mencuri baju...
best2..
selak.. selak.. selak..
ha.. tu dia.. terminat satu baju..
smart habis ah..
sambar.. suh si lelaki try..
ALAMAK! besar plak... tanya jurujual..
dia kata stok tiada!!
gila ah!
lagila HAMPA.. frust tonggeng ah wa cakap lu!

trus blah wat muka sedih...

perjalanan diteruskan ke uptown shah alam...
mood berjalan dah kurang..
perut dah mula meragam..
simptom datang bulan mula dirasai..
malas.. rimas.. tak selesa..
dahla si lelaki bawak aku redah longkang sampai terpelecok..
habis kasut baru.. nasib baik dia pandai amik hati balik...
dahmacam tuan putri cinderellah plak bila dia yang tolong lap kan kaki..
huhuhuhu.. mekaseh yang..

kami pulang!
hari kedua agak HAMPA.. tapi masih berjaya membawa pulang hadiah 50ribu ringgit....
eh? tetibe.. hehehe.. dapatla BEG TANGAN satu...


~eh? muka tak nmpk hampa pun.. nmpk gumbira kanak2 ribena je ni..~

hari ketiga dimulakan dengan menuju ke CAMPBELL..
cari kasut jejaka..
dulu kami pernah terpandang kasut disini.. dan agak membawa2 ke dalam mimpi..
maka kami setuju untuk memilih kasut tersebut sahaja..

(sorry gambar tak dapat diupload, setelah menggoogle.. tiada satu pun gambar yang memenuhi piawaian tuan punya blog.. nnt la amik sendiri punya yer.. akan dikemaskini kemudian..)

dipendekkan cerita... sbb kami byk menyimpang.. dan akhirnya termasuk ke ALINAS.. tertengok plak pakej perkahwinan....eh?eh? pnjng jugak cerita ni.. huhuhu..

ok.. ke klcc! sbb jurujual swatch SOGO tu macam haram! ape?? ingat aku takde duit ke?? bongok! trus blah dengan segera ke klcc!

tuju ke tingkat bawah trus! sambar jam idaman yang berjaya buat aku termimpi2..
sambar satu je dulu... yang kaler putih dulu tau..
yang hitam bulan depan beli eh? duit tak bape nak ada lah abg erman.. nama jurujual kiut tu.. rambut yu hot la babe..

~lagi 6bulan baby akan berada dipergelangan mummy k baby?skang duk ngn daddy dulu tau.. tumpang umah daddy..~

dalam masa 10minit segala urusan jual beli settle..
cik lelaki memberi cadangan untuk kembali ke butik baju semalam yg takde saiz tu.. kununnya untuk melepaskan rindu..
masuk2.. belek2!~

HAH??? APE???? ada saiz S???

sambar segera sebelum orang lain amik...
tarik cik lelaki masuk bilik bukak baju dia..
hahaha.. gile ganas aku...
dalam fitting room la.. pintu pun tak tutup der..
MUAT!.. bukak trus gi kaunter.. bayar rm139.90...
ha amik ko.. tak nak murah lagi.. sanggup tak makan semata nak beli baju ni.. huhuhuhu...


~kaler putih lagi.. hehehehe... macam ni pun sampai seratus lebih! mahal.. tapi takpe.. sekali je.. yer.. SEKALI je tau sayang!~


~aku enterframe...ada nmpk itu kasut baru? sama itu belt baru?~

keluar dari KLCC penuh GIRANG.. macam nak terkinja2 keseronokkan pun ada...
sepanjang perjalanan nak ke parking lot pon senyum je...
mau tak senyum.. kat tgn ada beg plastik SWATCH dengan ZARA..
lalalalala.... aku HAPPY!!!!!!

WISHLIST.. most of it settled already.. tinggal skit je.. ok la tu...

eh? yer ke aku nak kawin ni? cam tak caya je.........


~CAMNI KE ORANG NAK KAWIN NI?


~mekaseh yang sebab paham bakal bini awak yang tua, gemok dan macam budak2 ni...~



~AI LAV YU, MOHD IZWAN ABU BAKAR~


*~MANGAI(pinjam ayat MILA MOKRI housemate aku) gile panjang post ni...~*

kisah kita bermula....

0 people says
tak pernah aku sangka aku akan bersama dia.. bukan sebab ada ape2.. cuma tak sangka..
kenal di tagged.. laman web yang aku memang tak pernah percaya penghuni ruangan itu.. sebab aku rasa mereka2 semua bukan spesis pilihan untuk jadi menantu.. sebab semua macam HANTU..

tapi itulah hakikatnya...

tiada ayat indah.. tiada kata2 pujangga yang membuat kan aku terpedaya.. ayatnya cuma..

ketika itu dengan bernamakan ANGAH KECIK, dia bertanya..

angah K :
leh knl? :D

aku :
leh ngah...

angah K :
duk ner?
asl ner?
awk der ym tak?

aku :
n###a_c##n add pat..


semudah itu... kami berbual seketika.. sehari yang lebih tepatnya..

malam itu dia ajak bersua..
aku tidak menolak..

ish... gile.. baru kenal.. tak sampai sehari dah berani bersua tgh malam pulak tu..

kalau difikirkan...
memang gile...

seperti dijanjikan..
selepas jam 12 tgh malam..

dia ada dikawasan bawah rumah..
tapi.. bukan seorang.. mereka bertiga..

BERDERAU darah aku..
tuhan aja yang tau..
tapi masih kuturutkan..
ikutkan itu bukan diri aku...

mengikut norma mungkin aku berikan alasan aku tidak sihat..
lain kali kita berjumpa..

sebaliknya berlaku..
naik kereta, dia duduk disebelah aku..dibelakang..
ish... gila..
lauk aku mlm ni, kata dalam hati..

aku sorok perasaan gelisah hati..

kami tiba di restoran mamak yang mmg terkenal di kawan tu..
NZ curry house..
tanya la orang kl.. siapa yang tak tau.. hampir semua tau...

kami berbual2..
aku lebih banyak berdiam.. memerhati...
biarkan mereka yang bersuara, bergurau senda..

dan malam tu juga aku tau namanya wan..
dah keluar bersemuka baru tau..
itu pon sebab terdengar sepupunya memanggil namanya..
oh ya.. ketika itu baru aku tau...
mereka bersaudara...hilang rasa resah gelisah..
seketika..

aku perhatikan dia..
kecik nya orang nya...
padanla nama nya angah kecik..

jam hmpir menunjukkan 4 pagi..
kami buat keputusan untuk pulang...
sambil melangkah menuju ke kereta..
hatikembali berdebar..
risau tidak sampai ke rumah..

masuk kereta..
dia di kiri...
dan ketika tu la.. dia memandang aku dan berkata..
kita balik k?

tak tau kenapa..
ada timbul rasa percaya dan tidak akan ada apa2..
hilang dah segala resah gelisah..

dalam kereta ada juga aku nmpk cubaan dia untuk memegang tangan aku..
tapi aku nmpk dia malu..
sikap malu dia itu yang aku sukakan..

tiba di rumah.. dia pesan pada aku..
sampai rumah nnt kita ym lagi k?
sambil tersenyum...

aku balas senyuman dia..
dan aku pulang...
dalam hati aku pon tersenyum...

sejak dari malam tu.. kita kenal..
makin kenal diri masing2..
kenal keluarga..
saudara..
kawan2..
ke kenduri sana...
kenduri sini..
berjalan sana..
bersalan sini..
sentiasa berdua...bersama2..

6 bulan kenal..
macam dah lama...
macam2 kami lakukan bersama..
dan...
minggu lalu baru selesai mengambil kursus kahwin..

yer.. kursus kahwin..

bercadang untuk menamatkan zaman bujang kami bersama..
belum pasti bila..
cukup semua insyallah dilangsungkan dalam masa terdekat..

amin....

aku harap sangat2 inilah orang nya....

MOHD IZWAN B ABU BAKAR

peneman aku.. seumur hidup...


~ini kali pertama kita bergambar berdua..~