pengikut

lelaki pemalu pun kadang2 macam seksay!!

0 people says
favourite video of the day..


~brett domino~


aku suka tengok talented people yang tak tau dorang talented...
come on.. look at his face... macam bodo2 alang je..
atau mungkin dia memang belakon bodo2 alang..
huhuhuhu...


alloo julia...mana coli? mana? mana?

0 people says
MALAYSIA MENANG!!!!
dan esok cuti!!!!!!!




~dataran merdeka - 29/12/2010~

sindiri bikin#1

4 people says
hari ini saya.. nak ajar puan2... cara2 untuk memelihara poket anda..
bagaimana?
begini....

ini adalah lebihan tali pengikat baju yang tidak digunakan
kerana saya sangat benci struktur tubuh badan yang ditonjolkan
selepas mengikat tali tersebut..
maka saya membuang tali itu dari baju tersebut..
dan membiarkan baju itu tanpa talinya...
dan talinya pula saya simpan..
untuk apa?


~ini talinya~

ikat2.. tambah brooch ditengah..voila!




~ jadi begini...~

anda mempunyai tshirt2 yang telah koyak?
jangan bimbang..
ambik sedikit lebihan kain...
dipotong panjang2 seperti tali...
lebih menarek jika menggunakan pelbagai warna...
seperti ini...

~saya menggunakan dua tshirt yang dah koyak...~


ambik tiga tali kain yang sudah digunting tersebut..
tocangkan.... and.... tada!




~tak payah nak beli2~

anda mempunyai tudung bawal yang dah lama tak pakai?
berniat nak buang?
buat alas kaki?
atau kain buruk?
sebelum berbuat demikian...
tanggalkan segala batu yang ada kat ujung tudung tu..
seperti ini..


~ada kan manik2 sebegini?~

tak payah buat apa2.. leave it as it is...




~guna jarum dan pinkan kiri kanan supaya tak bergerak..~


pernah mempunyai kasut yang mempunyai hiasan yang menarek bukan?
sepeti bunga... atau manik..
seperti sayangmahu dibuang bukan..
walaupun kasut sudah tidak boleh dipakai...
hiasan tersebut masihboleh digunakan...
tak caya?



~manik asalnya daripada sandal... getah asalnya daripada kain..~

perlu menggunakan teknik menggunting dan menjahit sedikit...
selepas itu.. hasilnya!





~siapa sangka dulu kau letak dikaki.. huhuhuh~

SELAMAT MENCUBA!!!! hehehehe...


christmas eve...

0 people says
oh ya.. lupe..
malam sabtu minggu lalu..
malam krismas...
kami...
terdiri daripada geng2 lola...
malam tu kununnya.. saje nak lepak2..
asalnya.. lepak2 minum di mamak sahaja..
tetapi rasa agak kebosanan dan sengaja beredar sebelum dihalau mamak kedai itu disebabkan lama sangat duduk situ sedangkan masing order secawan air je..
huhuhuhu..
adala yang termemberi idea untuk lepak di tasik permaisuri di cheras...
saje2...
lagipun boleh juga usha bapuk..
huhuhuhu...
memang ada niat pun nak tgk2...
ala... tengok je pun..

ntah macam mane la..
nasib kami agak malang...
tak sampai beberapa minit disana...
bapuk pun tak sempat diusha...
tepat jam 3.30pagi....

kami pulak di ambush..
sekali polis buat operasai da....
kami dikepung...
memang tak boleh nak lari la kan...
dah la kami2 ni ramai...
hmpir 11 bijik kereta...
apa lagi....
macam pendatang la kami malam tu...
kad pengenalan diberi...
kami diarah berbaris....
duduk atas jalan raya...
badan diperiksa....
nasib baik kencing tak diminta....
kalau tak.. memang subuh ramai2 la kat sana...

takde ape pun berlaku...
tapi jadi satu pengalaman jugak pada aku...
siap kena amik gambar...
yang kelakarnya..
dah nama pun perempuan...
pantang nampak kamera..
pedulik la gambar masuk paper ke ape...
senyum tetap senyum....
jari tanda peace juga perlu ada...
haha.. gile!
nasib baik tak mintak muka buku polis tu..
mane tau dia boleh tag muka kami sekor2...
hahahahahha...

tunggu final la... baru bising....

0 people says
ok dah ok skit dah..
mood mengepost sudah mari dah..

semalam.. bersamaan dengan 27hb 12 2010..
seperti sedia maklum...
MALAYSIA MENANG 3-0!!!!!!

dan... saya berada di dalam stadium ketika itu.. yuhuuui!
banyak cabaran yang perlu kami lalui untuk berada disana...
penuh onak dan duri...

ecececececehhhh.. macam drama cerekarama..
eheh!

seperti biasa..
perkara pertama yang diperlukan adalah tiket..
takda tiket macam mana mau masuk ma????

usai kenduri kawen sahabat baik teman lelaki...(hehe.. teman lelaki.. macam gedik..)
kami terus memecut laju menuju ke stadium bukit jalil...
elok2 je nak masuk simpang ke bukit jalil...
fuhhhh.. dari jauh dah nampak kereta ramai gile...
yup.. ramai gile..
dan ketika itu jam menunjukkan waktu 3petang....
yup! 3 PETANG!!!
dan bagi yang tidak tahu apa2..
the game starts at 8pm!

mak aih.. gile ape orang2 ini....
mula2.. aku ingat...
oh ye la..ada konsert ni.. dorang tengok konsert ni..
takkan awal2 dah datang.. gile ape...

sekali rupa2 nya.. mereka memang gile....
majoriti manusia2 yang ada...
memakai baju bola yer....

tak caya? ni tengok!



~nasib baik gambar ni takde sound.. kalau tak.. dengan korang2 pekak.. bising gile time ni~

seusai membeli tiket dengan harga RM30 kami pun bercadang untuk pulang...


~dengan ini.. kami mampu mengubah hidup kami... haha.. ape kejadahnya la tagline ni..~

memandangkan kami dah hensem2 parking kereta kat dalam tu... parking pun bayar...
kami bersepakat.. lepas beli tiket.. balik umah naik tren..
jadi.. kami pun beratur untuk membeli tiket tren pula...

~hamek kau... ramai manusia... sibuk duk kibar bendera bagai...~

yang aku pergi susah payah balik umah dulu tu kenapa la kan?asal tak trus je tunggu kat stadium tu... kan?

sebabnya...... aku...... pakai ini!


~ha... kan aku dah kata aku baru cabut dari kenduri kawen... ape kejadahnya aku nak tengok bola pkai camni kan???~

tren tiba.. balik umah.. salin2 baju...
tepat jam 5 kami bergerak ke bukit jalil..
trun dari tren.. tak payah cerita la.. ramai gile manusia...
ah... redah!
terus ke parking..
cari kereta.. nak pergi ambik ikat kepala...
dah siap ikat... ha.. baru amik gmbar.....


~barula nampak cam nak tengok bola kan?~

dah lengkap pakaian.. kami pun jalan la menuju ke pintu masuk...
takpe awal pun...
tapi sebelum tu..
maghrib pun dah masuk waktu ni...
MARI ramai2...


~bola2 jugak... sembahyang jangan lupa yer...~

selepas itu kami bercadangla nak masuk...
tapi disebabkan aku datang bukan berdua je..
kena plak tunggu sepupu incek lelaki 2 orang..
bajet dapat la masuk awal..
tunggu punya tunggu..
dorang pun sampai...
dah sampai.. masuk2..
tu dia..
seat PENUH!!!!

di sinilah berlaku insiden maki memaki..
dengan pihak berkuasa..
yakni polis lah ketika itu...
seat punya la banyak kosong..
dia pegi tutup..
ape ke bangangnya la..
sampai ada yang bagi cadangan remph pintu ramai2 la...
panjat pagarla..
baling botol air ramai2..
sampai last2 ramai duk bagi kata2 pujian kat polis..
kira cam mrayu la...
harap2 polis tu cair dan bagi kami masuk...
sekali hampeh!
kata2 kesat di tabur bertubi2..
akhirnya..
hampir stgh jam.. dapat jugak kami masuk...
tu pun...
adeh... berebut2...
tapi tkpe.. janji masuk...


~tu dia....merah lawan kuning...


~dan seperti sedia maklum.. malaysia menang 3-0.. bukti nya pun ada....~



~aksi2 sepanjang perlawanan... bersama budak kecik yang dicolek!~

kami sangat lah gembira...
aku pun terlebih gembira sampai hilang2 suara...
tunggu final kedua je nnt..
tak sabar..
nak tutup mulut indon yang banyak sangat songeh!
nak laser guna coli eh?
ape barang... aku berniat nak pegi tanam laser kat dalam pusat aku...
takde la terkantoi nnt dorang suruh tanggal coli plak kan?
hahahahaha...


semua ada.. u name it.. panas..hingus..kahak..

0 people says
masuk hari ini.. dah lima hari saya demam..
suhu badan tak menentu... kejap2 sejuk.. ada masa ok je...
tapi yang pastinya..
suhu badan hanya akan terautomatik meningkat naik sekiranya saya berada di dalam ofis.. eheh!

ketika ini saya didalam ofis..
dan suhu badan telah naik secara mendadak..
maka jadi malas nak update apa2..
sedangkan banyak benda nak cerita...

jadik cerita ringkas..
jumaat lalu saya di suruh berbaris beramai2 oleh sepasukan polis setelah di ambush di sebuah tasik..

dan malam semalam sekali lagi saya menonton perlawan akhir pertama suzuki cup di stadium!

entri panjang akan menyusul nnt...
sekarang saya nak sedut hingus dalam2..
dan mahu lelapkan mata sementara bos tiada.. huhuhuh..

eeeeiiiiii! yu buat ai geram taw!

4 people says
di ketika ini aku kegedikkan tersipu-sipu malu depan komputer ni sebab tengok dia ni......


~adeh... kalau aku dapat... aku kunyah2 hidung tu.. huhuhu!~


oh ya.. saya sedang menonton 'we got married' di dalam mysoju.com
sekian..bye! nak sambung tengok neh!

patut la tak dpat tengok.. kak limah dah balik rumah dah...

4 people says
ujung minggu lalu aku nak sangat menghabiskan masa @ lebih afdalnya duit untuk menonton hantu kak limah balik ke rumah..
yang sebok orang gebang kat aku kata cerita tu best gile la..lawak la...
bayangkan...!
mak aku pun dah tengok tau!
ep! ep! bukan tengok dvd cetak rompak na...
mak aku tengok kat panggung wayang tau!

tu yang rasa cam terbakar je hati ai ni...
ini tak boleh jadik..
nak tengok jugak..
maka ahad lalu kami yakni ai dan cik lelaki ai berangkat la ke times square...
beratur punya beratur..

namun...
hancur hatiku... mengenang dikau..
menjadi keping-keping setelah kau pergi...
eheh!

sekali seat paling depan je tinggal da...
gile kau nak beli jugak..
tengok dongak2.. baik tak payah..

jadi disebabkan memang dah berniat nak perabih duit jugak..
jadi kami memilih cerita lain yang ada kekosongan..
TRON legacy jadik pilihan..
in 3D lagi taw!


~ha.. citer ni.. smart citer ni.. walaupun tak paham... huhuhu~


anddddd... yang paling best nya...
kami akan tengok kat tingkat 10!!!

heh? so.......???

mesti korang tanya camtu kan?

ok..ok.. balik semula...
kali ni mesti paham punya..

kami akan menonton nya di GSX MAX!!!!




hah? tak paham lagi???

Bagi anda yang nak tahu pasal GSC Maxx ni, kami nak kongsi sikit info yang kami dapat dengan para pembaca semua. Di sini kami terangkan secara ringkas kepada anda mengenai GSC Maxx:

  • Merupakan The largest digital hall + 3D Cinema in Malaysia
  • Mempunyai 555 tempat duduk untuk penonton
  • Dengan skrin berukuran 23 meter lebar
  • Menggunakan dual digital projectors untuk hasil gambar yang lebih terang
  • Sistem bunyi fully digital sound by DOLBY


ha hamek! copy paste terus... terima kasih google...




~macam kat outer space punya cinema je kan??~


~tu dia.. hamek kaw.. besar gile... jakun gile la aku masuk... dah la seat atas masa tu.. peluh ketiak ai tau!~

serious best tengok... rasa kepuasan yang melampau..
kalah mee ruski yang memang sedap melampau tu..
walaupun cerita tron legacy tu takde la best mane...
entahla.. tak paham aku cerita tu..
jalan cerita dia tu aku blur skit...
tapi dia punya... ala.. ape benda eh orang panggil...CGI ke ape ntah?
ahh... ape2 la... ha.. tu la benda tu..
best2... smart...
lagi2.. babak melibatkan motor dan segala kenderaan yang ada..
memang smart habes...
ha.. pastu..pastu... sound dia...
best gile! puas hati jugak la...
maybe sebab tengok kat GSC MAX kot!
feel dia lain.... mungkin la...
kira okla... kalau tak ok.. aku mintak balik tiket aku harga doploh hengget tuh!
ish....mahal tol... !

saya suka turquoise...

5 people says
rujuk kepada perkara di atas..
saya suka turquoise...
bukan tortoise!!
turquoise!!


~ini turquoise~


~ini cincin berbatu warna turquoise..lawa juga ini~


~ini perempuan chantik memakai baju berwarna turquoise~






~ha.. ini baru tortoise!!.. ala..ala... comel...~


~erk?? errrr.... comel...comel....(- -")~




~ha.. tolong la jangan kata ini tortoise yang suka warna turquoise lak yer.. sepak keting ko kang!~




~eh? tapi yang ini muka ada rupa tortoise dah aku tengok.. huhuhuh~


mari..mari..mari.. pilih2!

7 people says

jumaat saya ada dinner...
saya tak tau nak pakai baju apa...?



mungkin yang inikah?


tema: biru hijau...






atau inikah?


tema : merah hitam..







atau mungkin yang ini?


tema : hitam itu menawan..



nak pakai mane ek???
(yer.. saya orang johor...)