pengikut

ada udang di sebalik batu.. eh tak.. di kolam udang..

0 people says
there is always time for first time..
without first then there will be no second, third and so on..

RIGHT?

oleh dengan yang demikian aku melakukan sesuatu utuk pertama kali...
hmm.. ok tipu...
aku cuma ikut..
dia yang buat..
buat apa??
ha.. itu yangg kita tak tau...

eheh!

semalam kali pertama ku jejakkan kaki ke dalam kolam udang...
meneman seseorang menjalankan aktiviti kesukaan beliau..

memancing..
ish... benda yang aku paling tak paham..
ape la yangseronok nya menunggu sesuatu yang belum pasti dapat..
ada yang sampai bila dh dapat dilepaskan balik... lu main2 kan perasaan gua ke ape ni.. dah dapat pastu abaikan gua...(eh? ni ape ni? eheh!)
sori emosi terganggu.. heheheh..
begitu la ceritanya..
asalnya aku sangka yang aku akan dilanda keboringan tahap gila2 babey..
tapi sangkaan ku meleset..
rupanya aku masih mempunyai kesabaran yang agak tinggi..
dan aku agak teruja melihat ketika umpan mengena..
no wonder dia pesan yang dia akan abaikan aku seolah2 aku tiada di samping ketika dia ralit dengan hobinya itu...

hobi ini benar2 memerlukan tumpuan yang melampau..
memang aku kagum ah!
aku rasa dia masa study pon tak fokus macam ni...
kan? kan?

setelah bergelumang selama dua jam
sekilo udang telah diperdaya...
masa untuk dibawa pulang...

kami menuju ke tempat kerja beliau..
eh? kenapa pergi tempat kerja?
ha... sebab di situ sahaja terdapat nya peti sejuk..
hahahahah.. sedihkan?

sesampainya kami di sana...
la.. kunci?? ah sudah..
macam mana ni?
beliau menelefon beberapa kenalan..
akhirnya ketemu dengan sang pemegang kunci..
beliau meminta izin meminjam kunci..
sang pemegang kunci seperti teragak2..
bukan kerana tidak percaya..
tetapi.. ketika itu... waktu sudah menunjukkan dua pagi!!!
hahahah.. gila!
semata2 kerana udang habis kau menggangu enaknya tidur semua..

kata setuju diterima..
beliau tanpa buang masa..
memecut ke rumah pemegang kunci yang pada aku agak jauh..
tapi itu sahaja cara yanga ada..
supaya udang2 tadi dapat mati kesejukkan daripada mati kebusukan..
huhuhhuhu...

beginila rupa kolam udang itu...


si dia sedang memasang umpan.. ape kebendantahnamanya.. pumpun kot.. huhuhuh..

milik si pemancing tegar yang dah dimiliki orang itu.. ish!


eh? sape ni? dak gebu ni la peneman aku ketika dia sibuk di telefon..


sepanjang malam.. gamba udang2 boleh pulak tak dipotret..
huhuhuhu... hampa! tak dapat tunjuk bukti..

kunci dah dapat.. udang dah disimpan..
kami melabuhkan punggung di depan peti tv seketika...
letih...
hampir satu jam di habiskan disitu..
kemudian baru kami sadar yang kami kerja pada keesokkan hari..
kemudian kami berfikir untuk pulang..
dan tidur..
esok kembali bekerja...
kununnya la..
tapi...
sebaliknya berlaku...
balik... bukak buah hati..
melayan makhluk2 yang masih belum tidur..
sampai pagi...
sadar2 jam tepat 6 pagi...
dan aku dah terjelepuk depan buah hati..
letih..
berat mata ini dah tidak tertanggung..
akhirnya aku dibuai mimpi...
jam 7 aku sadar...
tapi badan masih meronta minta jangan diganggu keadaannya..
maka.. mata kututup kembali... dan
kini... jam menunjukkan 12.52 tghari..
aku berada di atas tilam masih belum mandi..
GILA.... aku rasa makin melampau2 perbuatan aku...
sudah hampir beberapa kali aku memonteng kerja...

ah.. menyesal pun dah tiada guna..
baik aku baring dan nikmati masa yang ada...
jom sambung tidur..

bye! aku nak sambung mimpi seram malam semalam...
aku dikejar bayang2 hitam... tidak tahu empunya siapa...
bila fikir balik... takut pulak nak sambung tido...


huhuhuhuhuhu......

journey to the north - episod preview

0 people says
1. tiket for two ( / )
2. backpack ( / )
3. comfy shoes ( / )

settle dah tiga benda.. fuhhh lega...
akhirnya dapat gak bincang empat mata..
asik borak dalam ym jer..
risau gak..
takut tak jadi jer..

dah settle barang..
lepak mcD..
bukak baby..
cari info..
maps, transport, accomodation
settled! i think.. huhuhuhu

okla.. sekurangnya dah nmpk dah..
perjalanan kesana tu macam mana..
nak naik bas kat mane..
turun mane..
tuju ke mane..

penang hill!
batu feringgi!
antara yang termasuk dalam list!

huhuhuhu...
macam tak caya..
aku dan member akan bergerak secara berduet..(bukan solo yer..)
gile la..
tunggu penang..
jumaat ni kami sampai!

huhuhuhuhuhu.. btul ke ni....

tu dia.... 04-12-2009 9.00AM

hoyeh... kasut putih melepak!!

kasut, baju, laptop, tuala dan bla bla bla..

tenaga dah habis.. masa untuk kumpul lemak.. eh.. tenaga..

my darling makan dengan tekun....
masa untuk study.. huhuhu..

gua muka tekun study k? lu pehal amik2 gambar gua?

saje jer ketar2 kan tangan.... huhuhuhu...

SEKIAN!

winter in november?

0 people says
sempena dengan hari raya korban hari ni aku menonton dvd TALENTIME setelah sekian lama aku tak bukak dvd semenjak ada baby baru ni la.. (eh releven ker?raya ngn dvd ni? huhuhuhu...)

sedih.. terutama part hafiz nyanyi lagu PERGI versi inggeris pastu tertiba kawan dia yang cina tu masuk join venture... fuhhhh... sedih... but then how bout melor and mahesh? tergantung jer.. ish..ish.. sequel confirmla takde.. since the director dah takde... AL-FATIHAH for yasmid ahmad..

kinda weird spending hari raya all alone by myself..
tapi jujur nya.. takde ape beza pon..
saje.. tetibe nak rasa ngada2..
plan nak ke rumah kak aku..
tapi macam malas la plak..
nak kemas bilik pon malas..
serabut!
and one more thing!

bilik aku ni dah bape minggu dilanda salji!
huh? salji?
biar betul???
hahahahah...
kepala aku ni berkelumumur jer ni..
garu sikit jer..
bersepah2..
penuh satu bilik..
ish! pasal pe ntah..
from fact.. dandruff attacks when u r in stress..
am i??
maybe...
huhuhuhu
how to make this go away..
the stress and dandruff of coz...!

even my keypad ni pon dah penuh dengan salji..
huhuhu.. got to stop! AND HEAD TO THE BATHROOM!
mandi! (patut la kelumumur byk! mandi pon malas! hahahahah)

jom mandi! hahahahhahahaha...

SELAMAT HARI RAYA KORBAN

0 people says
hari ini hari raya? kenapa aku ada kat dalam bilik aku sorang2 sambil makan roti letak choki2 duduk depan tb tgk faizal yusof aku ni berlakon citer sedih sambil aku menangis sorang2 ni? huhhuhu.. ape la nak jadik ngn aku ni.... tibe2 rasa rindu kat ma aku...


huhuhu.. karipap.. sedap...

everything bout me..

0 people says
~TAIZA?? eh? jajahan taklukan aku kah??~



TAIZA THOMSEN - Miss Brazil 2002..

~ratu cantik aku ni rupanya..~


untuk sebarang pertanyaan sila rujuk ke laman web saya

~hahahaha.. gile la..ada laman web fashion sendiri..~


from miss world to dj to fashion line even a dog's name! me a dog? watde..
and do u know there is a place called taiza in japan? no rite?? me oso....



and the discovery continue.....


~HIDEAKI TAKIZAWA...abang aku.. dia artis.. dari jepun.. hensem huh? macam aku.. huhuhuhu...~


~MAIZAWATI janda akhil hayy.. kakak aku.. orang johor jugak rupanya..~

antara orang2 terkenal yang namanya hampir dengan nama aku...


huhuhuhu..
apabila bosan melanda.. mula bertindak di luar kawalan.. u shud try terutama kalau nama korang cukup unik.. type your name.. google it.. u'll be surprise..


btw..

my name is...

TAIZAWATEASMAQ BT ABD RAHMAN..

huhuhuhhuhu...

BABI BERBATANG!

0 people says
cerita :
"suspek mendakwa dia bukan merogol mangsa sebaliknya mangsa sendiri yang kegersangan dan kerap memandangnya dengan perasaan berahi. suspek juga memberitahu dia terpaksa memenuhi kehendak seks mangsa dan tidak pernah memaksa melakukan hubungan kelamin dengannya"

suspek :
BAPA MANGSA

mangsa:
ANAK BERUSIA 6 TAHUN!

aku plak nak cerita!
apa ke babi nya pengakuan! anak ko tu 6 taun! 6TAHUN!! anak ko jelir2 lidah kat ko ker? selak2 kain depan mata ko? ke tunjuk lurah dada dia? tetek pon tak tak tumbuh lagi la lahanat! bulu ketiak pon belum tumbuh!silap2 apa batang pon dia tak tau la babi! berahi kepala hotak kau! B*TOH!



cerita lagi :
"difahamkan. kejadian berkenaan pernah diceritakan mangsa kepada ibunya namun wanita itu enggan mempercayainya kerana mendakwa perbuatan keji tidak dilihat sendiri"


cerita versi aku :
"mah.. anak kita goda saya tadi.. saya terpaksa la rogol dia.. saya dah suruh dia masuk dalam bilik.. awak nak tengok? jom la.."

MUNGKIN TU YANG PATUT TERJADI BARU MAK DIA PERCAYA... KAN?? MAK BAPAK BABI! KALAU LETAK BABI DENGAN MAK BAPAK DIA NI DEPAN MATA.. AKU PEGANG BABI DULU! statement berani mati! pedulik ape aku!


lelaki macam ni memang la sial! bila dah gatal.. kawin! dapat bini.. main ngn bini..buat anak ramai2..
ha.. bila barang bini dah tak ketat.. dah longgar... tetek pon dah layut.. tutoh anak pulak.. dapat lak budak2 kecik... baikk!!!!! MEMANG BABI! arrrggghhhhh!!! BABI!!!!!!!!!


~petikan dari akhbar metro bertarikh 24 November 2009, Selasa, m/s 6A~

baru tau peking duck tak sedap!!!!

0 people says
currently at muh kaklong's home..
sum thing came up..
what thing?
i don't intend to let the whole world to know..
so let it be my own secret for now...

but that's not the point..
i just came back from my office dinner at PALACE OF THE GOLDEN HORSES ya'll...
so damn full i can't even finished my last plate full of desserts!
argghhhh... sekarang ada sedikit rasa rugi!!
cheesecake... i want my cheesecake NOW!!

for the first time i organized this dinner..
and i was the one who choose the place..
YES ME.. thank you!

great place for camwhoring..huhuhu..
but had to simpan my niat..
since my boss watching!!
heheheh.. but only for a while jer..
since i sat with geng satu kepala..
every single thing wajib kutuk then gelak kuat2 macam perempuan gila
and suddenly felt like orang kampung jakun first time dapat makan pasta..
hahahah.. gila.. but that's me.. don't even care what others were thinking of me...
or even maybe some of them were jealous of how i enjoyed myself..
don't have to act all ayu2..
hell with that! tak payah belakon..
nak act jadi artis la.. masuk pilih kasih la pompuan!

there is this new girl at work..
which to me.. ok la..
i don't hate her..
why should i since she did nothing bad to me.. directly..
but all my geng satu kepala..
sort of hate her..
at first i didn't notice at all..
but when everyone(okla.. tipooo.. only 3 of them) seems so hateful towards that girl..
i began to take much more attention towards that girl..
hmmmm.. ok..

she lurve... attentions!!! bahasa kuang ajar.. GEDIK!!

ala... tu je...
normalla...
but of coz la a little bit annoying..
specially towards kami budak2 happening neh.. hahaha..
but ala..
lantak la..
budak2 lagi..
blom sekampit makan garam..
baru nak blaja hidup...
eceh! macam la aku ni dah seguni garam telan..
memang dah lama hidup aku neh!
hahahahahaha..
eh? dah tukar bahasa tetiba..
hahahaha.. bongoks!

skang ni badan dah blengas..
yer aku tak mandi lagi lepas balik dari dinner..
ni pon tinggal aku ngan si ketot mulot becok neh..
dan time ni la datang idea nak menggedik jugak depan camera ni...
aku pon apa lagi..
ajak si ketot ni skali..
hahahah.. mak usu ko memang giler kan dik??

tak cool la macam ni..

0 people says
kesejukkan!
hingus boleh jadi beku kalau macam ni...
taik mata pon boleh jadi batu crystal...
gila apa macam ni...

kena kumpul 1billion euro dari sekarang supaya dapat naik bahtera!

0 people says
setelah beberapa percubaan berbaris panjang selama beberapa minit untuk mendapat kan sekeping tiket untuk menonton wayang gagal.. tetapi mungkin dengan sipat penuh sabar dan degil akhirnya...
kami berjaya!!!

kami brjaya menonton.....

2012!!!!



hahahahaahah.. boooo.... pada yang tak dapat tengok lagi..... BOOOOOOO!!!!

tapi boooo pada kami juga..
kerana tertipu!!
ternyata filem itu tidak lah sehebat yang disangka2..
tahniah atas kesan khas..
amat menakjubkan..
namun jalan ceritanya agak kucar kacir pada aku..
melampau2 pun ada...
ntah la..
mungkin aku dah dididik dan ditanam di dalam minda bahwa kiamat tu lebih dasyat..
dan hakikatnya dah termaktub bahawa tiada satu nyawa pon akan terlepas dari kuasa yang Maha Esa..
maka.... ketika beputarnya filem tersebut..
dan satu demi satu cuba ditunjuk...
yang kita mampu berbuat sesuatu untuk meloloskan diri dari menjadi mangsa pengakhir dunia..
hmmmm.....makin tidak dapat diterima akal...

pelik pabila mereka boleh percaya bahawa kita akan menghadapi hari kiamat..
tapi makin pelik bila sang pencerita percaya kita mampu melawan kuasaNYA..

ahhh.. gila!!!

lebih baik menonton...

PHOBIA 2...



cerita nya seram...
mampu membuatkan kita menggila...
trjerit sana..
terjerit sini..
namun cerita nya tidak terlalu berat...
santai..
biarpon agak kepenatan bila keluar dari panggung atas sesi uji suara...
apa2 pun ceritanya mampu buat kita tetap mahu berkongsi cerita pada orng yang turut menonton nya sebentar tadi..
hahahaha.. gila!

MAKAN DIMANA??

0 people says
argghhhh!!! susah gak nak carik tempat makan yang best2 ni!!!!

sleeping ugly

0 people says
ish... dah baper malam asik tido lambat jer ni.. dah la pagi tadi tak keje.. sbbnya aku ngantok giler!
adeh.. tido la wahai mata.....

bobok...bobok.. *sambil tepuk bontot sendiri..

kau ilhamku..

0 people says
ingatkan bila dah ada depan mata..
tangan ni akan jadi lebih cergas menari di papan kekunci ni..
tapi masih sama seperti dulu..
aku jadi buntu..
macam budak baru belajar..
budak baru belajar pon tak blur macam aku...
mungkin aku terlalu kecewa dengan peristiwa lalu yang banyak tak smpat dicoret..
aku rasa macam lopong..
macam tak molek jer nak taip aper2..
ala.. bosan ar camni!

IDEA!! IDEA!
AKU PERLUKAN ILHAM!

eheh! ngengada!

new baby!

0 people says
merasmikan........

di ketika ini!
aku menaip post ini menggunakan laptop baru!!!!!!
sindiri punya!
FUHHH.. BANGGA GILER!!