pengikut

wa ke yi chiang hua yu!





menyampah? muak? jelak?
dulik aper aku! hahahaha..
sajer.. nak tunjuk aku baru tukar contact lens baru!!
huhuhu.. kelabu..
sick and tired of the old same sexy brown tu..
tak sexy pong! tipooo.....
so.. i ogt myself a new three tone grey..
first day got it..
noticed the right one a little bit darker than the left side?
huh? Watde?? serius macam hantu..
malam trus telefon kedai tu..
nak komplen! dak tu relax jer jawab suh datang esok!
siap bagitau waktu bukak sampai pukul baper..
dalam hati..
memang aku datang ah!
tunggu kaw!
tapi esoknya..
aku perasan..
kaler nya dah balance..
eh?? eh?? wat hapeng?
saper duk tukar neh?
budak yang aku komplen smalam ker?
mesti masa aku tido..
dia menyelinap masuk bilik aku dan tukar!
tak musathil sebabnya dia ada alamat rumah aku!
jadi?? dia nampak la aku tido tak berbaju??
huh?? PERVERT!
ataupon.. aku yang berimaginasi telalu tinggi
dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyuman mu itu..
(eh?eh?ternyanyi.. heheheh..)
dan sebenarnya aper yang berlaku adalah.. memang takde pape pon..
aku yang rabun warna kot..
huhuhuhuhu.....
aper2 pon...
got myself new look..
but still..
power ni macam dah up lagi la..
sebabnya.. masih memerlukan kerjasama otot2 dikeliling mata untuk melihat dengan lebih jelas..
hmm... konfirm! mata aku naik kedut dulu!
kena start beli olay total effect ni!
tu la..
dulu mak kata jgn study giler2..
nanti mata rabun..
(eh? yer ker mak aku cakap camtu?huhhuhu)
yup.. i'm proud to admit that im rabun!!
aku ni nerd dulu..
kuat baca buku..
tolong la jangan caya!
hahhahaha...
honestly aku adalah pembaca kamus bahasa inggeris - bahasa malaysia paling setia!
dulu la..
skang haram!
semua itu adalah atas alasan..
tengok sinetron cina! bersubtitle kan bahasa inggeris..
lepas tu ko tak paham aper yang diperkatakan..
maka!
aku dengan bijak nya.. mengambil kamus..
dan mentranslatekan ker bahasa yang mudah dipahami!
tu yang BI aku leh skor..
BM kurang skor!
(eh? ada kena mengena ker? bukan patutnya BM pon skor ker?)
hahahahhaha....
dan untuk pengetehuan..
aku mampu memahami bahasa mandarin!
thanks to all those years aku hadap depan tb.. tgk chanel8 siaran singapore!
huh! kagum tak? aper?? tak? lantak!
so.. beware!
jangan cakap belakang ar...
main belakang pon tak mau!
dosa!!!
nabi tak ngaku ummat!
sekian!
zai jian!
(ha.. tengok.. dah nak cakap cina dah!)

No comments: