pengikut

crushed ice..

0 people says
can't stop thinking bout him...
wish cud spend a whole day with him..
I found my NEW LOVE!



DAMN! he is sooooooo.. HOT!

#$#*^$(&%)&$

0 people says
weh aper hal ni?? pening ar pala..

kaya balls pon sedap ape...huhuhu..

0 people says
pernah tak korang merancang sesuatu bagai nak gila tapi akhirnya lain jadinya??
aku?? selalu!

macam semalam..
beria2 plan nak pegi sana nak pegi sini..
makan itu.. makan ini..

lihat post sebelum!
plan bagai nak rak!
cek2 la poket.. duit ada 20hengget jer???

skali aper yang jadik??

sila lihat gambar untuk penjelasan yang lebih jelas!


tako tao telah ditukar kepada berger ayam ditambah cis neh!



donut big apple diubah kepada sebuku roti butterscotch!


untuk mengubat hati yang lara.. ditambah dengan setin air root beer..


inila dia menu makanan alternatif aku untuk malam smlm... tetap KENYANG!!!


setelah separuh dihadamkan.. baru perasan! cess! NI BERGER DAGING! bukan ayam! nasib baik aku bukan elergik daging!


dan seperti sedia maklum.. aku yang kreatif lagi aktif! mula mengepalkan kan roti berikut menjadi bebola kecil untuk merawat hati luka yang mengidamkan bebola sotong itu!!! huhuhuh..

kesimpulan..
masih mampu kenyang dengan menu yang totally berlainan dari yang diidamkan..

berikut adalah kos yang berjaya diubahsuai supaya lebih mesra poket:

makanan impian:

tako tao : RM 4.30 sebungkus (3pieces)
big apple : RM 12.00 excluded tax (6pieces)
drinks : not included!
total! : RM 16.30!!

makanan ampaian:

burger daging berkeju : RM 2.20 sebungkus
butterscotch bread : RM 4.00 sebuku! (stok mkn 2 hari)
minuman rootbeer float: RM 1.50 setin!
TOTAL!! : RM 7.70 sahaja.....

TETAP KENYANG JUGAK! BILA HADAM JADIK TAHIK JUGAK!! KAN? KAN? KAN??
huhuhuhuh....

keperluan..

0 people says
setelah sekian lama melalaikan yang satu itu..
malam semalam ku lakukan jua..
atas kehendak hati..
tiada paksaan diri..
alhamdulillah..
terbuka juga hati..
dan ku harap ianya tidak hanya impian sehari..

insyallah..
amin...

aper barang makan kaya balls!

0 people says
aku perasan sekarang ni kan aku agak malas nak update hari2..
tapi aku lebih cenderung untuk menempek beberepa post yang berlainan dalam masa sehari..
kira cam lamsam la..
kumpul cerita.. pastu pulun taip semua dalam satu hari!
tu yang sampai ada dua tiga post sehari!
giler!

ni post yang kedua untuk hari ini..

aku nak cerita yang for the last two weeks!
aku gian makan tako tao!

yup!

TAKO TAO!

untuk yang tidak tahu!
tako tao adalah sejenis makanan jepun yang berbentuk seperti bebola kaya..
tapi tidak manis..
rasanya tersangat la sedap..
yang berintikan samada.. octopus iaitu sotong kecik!
which is muh FAVOURITE!!

(giler leleh liur dah ni!)

or.. you can choose prawn or chicken ham and chesse or maybe unagi i think it is some kind of belut! or is it? donno la..
kena kerja sana dulu then paksa bos bagitau apa benda alah tu.. then aku kongsi maklumat tu kat korang..
or maybe just simply google it! hahahaha.. buduh!

currently addicted to it..
rasa macam nak makan hari2..
dahla jusco dekat dengan rumah..
sampai ke tahap malas nak tunggu bas..
aku jalan kaki jer..
aku tak tau la sama ada aku ada membela ataupon got living thing in my perut!

huh??
tidak!!!!

hahahhaha..

so.. skang ni pon dah berlegar2 di kepala nak singgah jusco dulu sebelum balik rumah..
beli tako octopus dua! (dua okay.. konfirm aku membela!)
then singgah big apple.. lama gila dah tak pegi..
sejak kenal tako aku lupe pada engkau!
dimana aku telah membuat kesilapan besar disitu..
bukan kah selepas makan savour things.. then kita kena makan benda manis?

so..

petang ni aku nak beli dua2..
baru la lengkap menu makan malam aku!
dan jugak makin padat la lemak2 kat perut yang makin membuncit neh!
(living thing inside..maybe?? hahahah..)

can't wait... to eat u baby octo! yum yum!

then after that im gonna eat you all!!!!! hahahahahahahahaha! especially u! yeah u! top on the left!







wa ke yi chiang hua yu!

0 people says




menyampah? muak? jelak?
dulik aper aku! hahahaha..
sajer.. nak tunjuk aku baru tukar contact lens baru!!
huhuhu.. kelabu..
sick and tired of the old same sexy brown tu..
tak sexy pong! tipooo.....
so.. i ogt myself a new three tone grey..
first day got it..
noticed the right one a little bit darker than the left side?
huh? Watde?? serius macam hantu..
malam trus telefon kedai tu..
nak komplen! dak tu relax jer jawab suh datang esok!
siap bagitau waktu bukak sampai pukul baper..
dalam hati..
memang aku datang ah!
tunggu kaw!
tapi esoknya..
aku perasan..
kaler nya dah balance..
eh?? eh?? wat hapeng?
saper duk tukar neh?
budak yang aku komplen smalam ker?
mesti masa aku tido..
dia menyelinap masuk bilik aku dan tukar!
tak musathil sebabnya dia ada alamat rumah aku!
jadi?? dia nampak la aku tido tak berbaju??
huh?? PERVERT!
ataupon.. aku yang berimaginasi telalu tinggi
dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyuman mu itu..
(eh?eh?ternyanyi.. heheheh..)
dan sebenarnya aper yang berlaku adalah.. memang takde pape pon..
aku yang rabun warna kot..
huhuhuhuhu.....
aper2 pon...
got myself new look..
but still..
power ni macam dah up lagi la..
sebabnya.. masih memerlukan kerjasama otot2 dikeliling mata untuk melihat dengan lebih jelas..
hmm... konfirm! mata aku naik kedut dulu!
kena start beli olay total effect ni!
tu la..
dulu mak kata jgn study giler2..
nanti mata rabun..
(eh? yer ker mak aku cakap camtu?huhhuhu)
yup.. i'm proud to admit that im rabun!!
aku ni nerd dulu..
kuat baca buku..
tolong la jangan caya!
hahhahaha...
honestly aku adalah pembaca kamus bahasa inggeris - bahasa malaysia paling setia!
dulu la..
skang haram!
semua itu adalah atas alasan..
tengok sinetron cina! bersubtitle kan bahasa inggeris..
lepas tu ko tak paham aper yang diperkatakan..
maka!
aku dengan bijak nya.. mengambil kamus..
dan mentranslatekan ker bahasa yang mudah dipahami!
tu yang BI aku leh skor..
BM kurang skor!
(eh? ada kena mengena ker? bukan patutnya BM pon skor ker?)
hahahahhaha....
dan untuk pengetehuan..
aku mampu memahami bahasa mandarin!
thanks to all those years aku hadap depan tb.. tgk chanel8 siaran singapore!
huh! kagum tak? aper?? tak? lantak!
so.. beware!
jangan cakap belakang ar...
main belakang pon tak mau!
dosa!!!
nabi tak ngaku ummat!
sekian!
zai jian!
(ha.. tengok.. dah nak cakap cina dah!)

freedom

0 people says
tolong aku carikan helah untuk rasa bebas..








boleh??






~tak kesah, tak nak tau and tak nak ambil peduli..

leleh liur..

0 people says
currently craving for a deliciously wing of ayam masak merah on a big plate of creamy nasik minyak... perghhh!

post without a title..

0 people says
canggung..
kekok..
janggal..
pelik..
lain..

tu yang dirasakan ketika bertemu semalam..
tidak lakukan sesuatu yang luar biasa dari kebiasaan..
keluar dengan niat mengisi perut..
sebelum itu singgah seketika di tempat yang agak biasa juga dikunjungi..

sumpah.. tiada apa yang luar biasa..
tapi.. hadir suatu perasaan yang berbeza..
cara aku memandang nya berbeza..
cara aku bercakap dengannya berbeza..
cara aku memegang tangannya berbeza..

aku tidak tahu mengapa..
tapi aku dapat rasakan dan aku sadar bahawa aku terlalu mencuba..
tapi mengapa?
mungkin aku mula dapat rasakan yang aku akan kehilangan dirinya..

kenapa aku berfikir begitu?
sudah tentu aku mempunya alasan..
walaupun belum ada kepastian nya..
tapi itu sudah cukup membuat kan hati ini goyah..

mungkin pada dia..
tiada apa yang tidak kena..
tapi hati aku..?
haih.......

biar gelak tawa yang dipamer..
tapi hati bagai dicarik2..
aku pelakon yang hebat jika kamu mahu tau..

aku benci dia..
tapi aku sayang dia..

aku benci..benci..BENCI.. dia..
aku takkan mati hidup tanpa dia..
detik ini hati berkata..

jam kemudian..
aku mati tanpa dia..
aku sayang.. sayang gila pada dia..

dan ia berterusan..
sampai bila?

".............................."

balasubramaniam..

0 people says
sial!
aku lak sakit!

ditambah lak dengan bala lain!
memang BABEY ah!

ske gak kat aziz satar..

0 people says
smlm masa syok layan tv.. berapa kali kuar iklan movie baru tajuk pisau cukur...
maya karin ngn fazura belakon.. cam best..
tapi apa yang aku nak kongsikan sebenarnya bukan tu..
dalam cerita tu ada...
AARON AZIZ!




pergghh.. leleh mak tgk..
aku mmg tak boleh tgk dia..
berdegup kencang jantung gua..
dan tidak semena2.. terasa pipi merembes haba lebih dari biasa..
malu... ketika sang teruna melihat tepat ke anak mata..
walaupun di ketika itu dia hanya ada disebalik cermin peti televisyen..

hahahahah.. GEDIK!

tapi dia mmg HEMSEM! bak kata mazlan senario..
taktau nak cakap camner.. mmg kacak giler lah!
minat dari zaman aku sekolah lagi..
tgk dia jadik polis kat chanel 5 siaran singapore..
masa tu masih ragu2 mamat ni melayu ker aper..
awat nama macam aaron kwok hero filem hongkong yang hensem jugak la orang nya..
sejak tu la hati dah terpaut..
bila dapat tau dia dah beranak dua..
hati aku tetap tak berganjak..
sebab kalau dia bujang pon macam la aku dapat kahwin dengan dia pon..
kan?
so..ape de hal?
aku tetap ske kaw!
sama macam kasih dan sayangnya aku pada...
ANDY LAU, TAUFIK BATISAH dan FAHRIN AHMAD....

ahhhh....
kalau la jumpa depan2 apa la jadik ngn aku agaknya?

btw.. FAHRIN dah putus ngn SCHA...
agak2 aku ada can tak??
huh? macam cerah jer peluang..
hahahahaharapan..

ada rasa gigil tak skang? nak marah? nangis?

0 people says
masuk perangkap nampak??
silap lu la carik gaduh ngn gua..
jalang eh?
meh nak tunjuk..
aku tak kesah aku kalah..
janji dapat ganggu gugat hidup ko..
puas!
cukup buat aku..