pengikut

dah makan shrimp stick KFC...mana udangnya???

minggu lepas aku tgk 2cerita..
dua cerita yang berbeza..


THE ORPHAN..
something different for both of us..(me and my man)
coz usually we go for comedy or action movie..
ceritanya menarik..
lakonan yang sangat hebat oleh watak2 utama..
esther si anak yatim yang kununnya baik tapi hakikatnya iblis menguasai diri..
kate si ibu angkat yang murung sebab kehilangan bayi dalam kandungan..
mula2 aku ingat ceritanya macam cerita biasa..
sbb aku rasa aku penah tgk cerita macam ni..
aku bajet...kunun2 ada two personalities aper kejadah semua tu la..
sbb esther tu kejap2 cam baik.. pastu macam jahat tahap dewa..
TAPI! sangkaan aku ternyata meleset..

sbb rupanya..
esther ni....................................
sila tonton sendiri di pawagam yang berdekatan dengan anda...
hahahahahaha....

tengok la..
jangan tak tgk...
best.. twist di akhir cerita yang buatkan cerita ni menarik..
dan watak yang paling menyentuh hati aku sebenarnya watak max.. anak kate yang bisu dan pekak tu.. pity her.. leh giler kalo aku jadik dia...



keesokkannya aku tgk..
FINAL DESTINATION 4 in 3D!!
yup baby.. in 3D!

giler macam haram! rasa macam nak tercabut jantung aku..
mula2 cerita aku dah rasa muka aku dah hancur kena serpihan besi yang terpelanting tepat kat muka aku! dari mula sampai habis..menjerit2 jer aku...
cuma ending lak tak brape nak best...
and ceritanya kejap jer..dalam sejam 20 minit jer..
aper2 pon.. sesuatu yang berlainan...
walaupon tiket tu harga mahal dari biasa..
tapi pengalaman tu penting...
yup..
orang yang berpengalaman ni lagi hebat..
eh? eh?...... eheh!

No comments: