pengikut

baju raya saya warna biru kundang? awak pula?

0 people says
last post 15hb sept..
hari ni dah 6hb okt..
lama jugak tu cuti..
banyak jugak la benda termiss nak stori..
tapi aku yang pelupa tahap alzheimer peringkat awal ni..
maka.. cerita benda yang ingat jer la..
SECARA RINGKAS!

hehehehehe...

kronologi kehidupan...

16/9 - ponteng keje..tren rosak.. btul la.. xtipu.. maka..ptg trus gi cari baju raya..WAJIB tak membuang masa!

16/9 - (malam) pegi RESTORAN CHENG HO milik amy search! SERVIS MACAM HARAM! AKU DAPAT AIR ADA LIPAS!!! &%#$@*
MAKANAN BUKAN SEDAP SGT PON! TEMPAT KOTOR! KENA REQUEST MINTAK ORANG SAPUKAN LANTAI! APER KE BANGANG NYA? NI KE RESTORAN YANG PATUT DIKUNJUNGI??? TAK PAYAH! HARAP MAHAL JER! sekali lagi ditekankan.. SERVIS MACAM HARAM!!!!

17/9 - balik kg waktu tgh mlm.. tido sepanjang jalan..

19/9 - bakar lemang! first time ever.. tapi aku tukang tgk jer.. pastu tido.... kroiiihhhhh..

19/9 - aku dah potong rambut!! walaupon tak macam yang diidamkan.. tapi lega la dah potong..

19/9 - (malam) main MERCUN! KEBABOMM...PUNG! PANG! PUNG PANG! BOOOOOMMMM!

20/9 - SELAMAT HARI RAYA.. tapi tak macam raya... gambar family pon tak ambik..

(sepanjang hari raya tak buat aper..tayang baju raya.. pastu... mkn tido.. raya sikit2 tido lagi.. mlm2 main mercun!)

26/9 - balik KE LUMPOR! jalan kaki sendiri.. lelaki keparat tak ambik pon! CESS!

28/9 - mula demam.. tapi paksa kerja jugak.. sbb banyak tertangguh!
30/9 - angah masuk sepital lak.. trun jb tgh malam gerak.. balik dgn kaklong..ponteng keje lagi..
1/10 - ptg baru sampai kl..demam makin truk..lepak umah kaklong.. tido...
2/10 - ponteng lagi.. amik mc.. dia antar.. jalan... pastu melepek lagi kat umah kaklong aku.. demam truk la.. ahadnya dia lak demam.. jangkit ngn aku.. tu la.. orang kata jgn..nak jugak.. kan dah jangkit.. tu la.. degil!

dan harini hari selasa.. aku maseh kerja macam biasa..demam mula kebah.. alhamdulillah..kerja berlambak2 nak buat.. tapi hakikatnya lebih bnyak berkebun dari bekerja.. ha.. camna??

ayah saya pon nama rahman juga

0 people says
ha lupe.. malam semalam aku mimpikan nabil..
bukan.. bukan nabil raja lawak bodoh tuh..
tapi nabil si blogger kawan pada blogger yang aku tak kenal pon dorang semua ni..
cuma rajin baca blog dorang..
mimpi pasal aper pon aku tak ingat sangat dah..
tapi aku adala pergi umah si mamat ni..
bawak satu family aku semua lepak umah dia..
pastu si mamat nama nabil ni.. time kitorang datang.. dia leh lepak duk dalam bilik baring atas katil sambil tgk tv..
pastu kitorang pon buat la hal sendiri..
ntah macam maner aku jumpa baju dia..
pastu trus try pakai..
baju kemeja kotak2 then dilapiskan dengan baju takde lengan warna peach!
hahaha.. detail tu..
pas pakai..
trus masuk bilik dia tunjuk kat dia..
yang lawaknya..
dia siap bagi cadangan..
amik la gambar.. pastu letak dalam blog..
then barula orang tau yang aku ni ada jumpa dia..
hahahhahahaha......
ntah pape!!

pasal blog pon boleh masuk mimpi.. pastu orang nya aku tak kenal lak tuh! hikhikhik..

cadang nak tanam ganja..

0 people says
aku kini pekebun yang mahir.. mau jadi jiran aku? apa kata kaw hadiahkan aku seekor dua kambing ataupun lembu? haahahahaha.. giler aper! aku gian main cucuk tanam! GIAN!!!!!

harini pakai high heel dan baju kurung kilat2..

0 people says
pagi tadi aku alami perasaan itu lagi..
lama rasanya aku tidak rasa begini..
ditengah kesibukkan menuju ketempat keje..
perasaan itu tiba2 datang tanpa diduga..
Tuhan jer tau perasaan aku ketika tu..
resah.. gelisah.. tak senang duduk aku dibuatnya..
kerusi yang biasanya selesa ku rasa dingin sampai ke tulang..
pada mulanya kubiarkan...
tapi makin tak tertanggung rasanya..
makin resah duduk ku..
ingin berdiri rasa segan dipandang keliling..
tapi aku tak tahan..
benar2 tak mampu lagi menanggung rasa ini..
mula rasa timbul goosebump seluruh badan..
bagaimana mahu aku luahkan?
lakukan disini?
aku kini berada di khalayak ramai..
tidak manis rasanya...
dan mungkin tidak pernah di buat orang..
tak mungkin aku ingin memecahkan tradisi itu..
tidak.. tidak mungkin..
kemudian..
bagaimana? apa perlu aku buat?

"tak boleh jadi ni.."
aku gagahkan diri..
cuba keluar dari kelumpuk manusia yang aku rasa mula perasan tindak tanduk aku yang serba tidak kena itu..
akhirnya.. aku berjaya melepaskan diri..
tapi masih ada yang belum selesai..
aku cuba cari tempat yang sesuai..
hmm.. tapi aku dimana?
aku sendiri kurang pasti..
ini kali pertama aku jejakkan kaki aku disini..
aku meninjau kawasan keliling..
tiada!
aduh... bagaimana sekarang?
aku cuba mencari lagi..
mengorak langkah lebih jauh..
mudah mudahan jumpa...

TAPI... masih tidak ketemu?
perasaan itu masih ada..
aku fikir dalam kekalutan itu..
mungkin akan berkurangan timbul rasa itu..
tapi sangkaan ku meleset..
makin menjadi2..
rasa itu makin membuak..

aku lupakan rasa malu ku..
aku ternampak satu susuk tubuh yang tidak ku kenali..
tapi mungkin dia dapat membantu..
kemudian..
aku tanya kan sang empunya diri...











"abang.. kat maner tandas??" aku bersuara
"kat bawah sana.." sambil menunding ke destinasi harapan

sambil berlari2 anak tapi masih dalam penuh keayuan..
aku masuk dan melepas kan hajat...

kwang ajor.. b****t tak sekolah tol..
time2 camnila ko nak terbe**k!
nasib baik sempat..
kalo tak..
bersepah!

dan sesudah berhajat..
aku teruskan perjalanan pergi kerja..
dah la lambat! makin lambat jadi nya..
ceh!

ptg ni jalan TAR kita..

0 people says
aku baru jer lepas email cuti aku..
fuuuhhhhh.. lega..
so dengan ini secara rasminya aku bermula cuti dari 17 sept sampai 25 sept..
tu dia.. hamik!
lama giler..! ahahahaha.. DULIK!
skali tak approve.. padan muka.. hahahahahahuhuhuhu..

taun ni raya aku tak se-excited macam taun lepas...
skang ni pon.. baju raya tak beli lagi..
macam malas nak cari..
pastu pesen baju tau ni ngarut2 la..
dahtu mahal lak tuh!
lagila macam malas jer nak beli baju raya..
tapi macam tak best la takde baju raya..
tgk la..ptg ni..
aku gi ajak sang pakwe gi soping kot..
JALAN TAR! tunggu..... petang ni kami serang...
hahahahahaha..

pagi ni bukak2 email.. sajer tunggu email dari sekor makhluk ni..
si minah tu buat hal lagi..
aku tak tau la aper masalah dia..
nak naik sangat.. nak tunjuk nama baeeeekkkk.. baguih punya..
sampai menyusahkan orang..
memang carik nahas la ko ni kan...
aku yang lek jer diam2 selama ni..
semalam bunyik gak ar..
pastu aku hasut suma yang lain lak..
hahahahaha....yer aku jahat? dahtu dia? baik ar?
sebenarnya dorang ni tak makan hasutan aku pon..
sebab dorang mmg dah bising2 ar..
aku jer yang tukang tambah memekak kan suasana..
aku orang yang mula2 counter attack!
pastu sorang lagi bagi sedas..
datang lagi sorang.. ha.. hamik!
berdas2 dia bagi..
memang MATI ah kau!
tapi ko ni sbb memang stok angel punya type..
susun ayat baik2.. pastu buat macam kitorang ni la yang jahat depan bos kitorang..
ko memang pundek ah!
tapi aku tak heran pon..
mmg aku mulut cam puaka..
tapi untuk orang2 macam ko jer..
kalo tak..
takkan la ramai on my side u BITCH!

sekian! giler kurang pahala pose aku!

kawin nak?

0 people says
andy lau dah kawin??
ngn orang malaysia??
naper aku baru aku tau...

tak kesah la dah kawin ker blom!
ko tetap pujaan hati aku..




wah chai...
one handsomely delicious man! hmmmm... i'm melting....!

dah makan shrimp stick KFC...mana udangnya???

0 people says
minggu lepas aku tgk 2cerita..
dua cerita yang berbeza..


THE ORPHAN..
something different for both of us..(me and my man)
coz usually we go for comedy or action movie..
ceritanya menarik..
lakonan yang sangat hebat oleh watak2 utama..
esther si anak yatim yang kununnya baik tapi hakikatnya iblis menguasai diri..
kate si ibu angkat yang murung sebab kehilangan bayi dalam kandungan..
mula2 aku ingat ceritanya macam cerita biasa..
sbb aku rasa aku penah tgk cerita macam ni..
aku bajet...kunun2 ada two personalities aper kejadah semua tu la..
sbb esther tu kejap2 cam baik.. pastu macam jahat tahap dewa..
TAPI! sangkaan aku ternyata meleset..

sbb rupanya..
esther ni....................................
sila tonton sendiri di pawagam yang berdekatan dengan anda...
hahahahahaha....

tengok la..
jangan tak tgk...
best.. twist di akhir cerita yang buatkan cerita ni menarik..
dan watak yang paling menyentuh hati aku sebenarnya watak max.. anak kate yang bisu dan pekak tu.. pity her.. leh giler kalo aku jadik dia...



keesokkannya aku tgk..
FINAL DESTINATION 4 in 3D!!
yup baby.. in 3D!

giler macam haram! rasa macam nak tercabut jantung aku..
mula2 cerita aku dah rasa muka aku dah hancur kena serpihan besi yang terpelanting tepat kat muka aku! dari mula sampai habis..menjerit2 jer aku...
cuma ending lak tak brape nak best...
and ceritanya kejap jer..dalam sejam 20 minit jer..
aper2 pon.. sesuatu yang berlainan...
walaupon tiket tu harga mahal dari biasa..
tapi pengalaman tu penting...
yup..
orang yang berpengalaman ni lagi hebat..
eh? eh?...... eheh!

credit card takde.. sogo card jer ada..

0 people says
sabtu lepas sogo membership day!
GILER RAMAI!!!!
memang menguji kesabaran betul..
nasib baik la lelaki di sebelah cuba memujuk aku..
aku teruskan jugak berasak2 masuk ke dalam sogo tuh!
dah la nak masuk kena buat kad dulu..
tak de kad tak boleh masuk...
giler eksen!
aku pon isi ler borang aper2 yang patut..

dah dapat kad..
aper lagi trus masuk dalam..
tu pon susah..
kena ikut laluan yang disediakan...
sabar lagi..dah dapat masuk..
HA! tu dia..
orang macam semut!

memang boleh jadik gaduh la.. dah ramai2 camtu..
sampai2 trus naik tgkt 2..
capai jeans 3 pasang!
suma sekali tak sampai 80 hengget pon..
nak pegi bayar.. mak aih!
ramai giler..
maner la datang dorang suma ni..
aku ajak si lelaki naik tingkat atas..
dia capai baju satu..
naik atas lagi aku sambar lak kasut ngn baju dua pasang...
hahahaha.. giler tamak...
tapi murah.. murah.. MURAH!!!!

nasib baik la kat atas tu orangtak ramai..
lepas bayar trus blah!
serabut orang ramai2!
tapi hati puas!
hahahahahaha!

sian si lelaki... penat giler dia layan kerenah aku...
sampai sakit2 kaki eh ?
but u r such a gentlemen..
semua barang dia yang bawak..
sian dia.. tapi dpt baju 3 helai kan?
ok la tu..
lagi mahal lak tuh!
huh!
tak jadik lak rasa kesian!

cow itu lembu..

0 people says
aku kau? kau aku? aku aku? kau kau?

ok.. fine! aper2 ah!

angkat bakul.. masuk dalam juga.. kemudian.. sindiri angkat!

0 people says
perbualan~

miss abc : miss jah, i wanna ask u sumthing.

miss jah : ok... (mula rasa curiga..)

miss abc : i noticed the way u talk is different from any other tipical malaysian..

miss jah : different? in what way? (lagi tambah gelisah)

miss abc : u have this.. um...the way u talk..ur phrases..have slang.. like an american slang..

miss jah : errr... so.. is it bad or good? (ada rasa cam nak nangis dah ni)

miss abc : no.. its good.. its like i have a kaki.. sumone who could understand me.. but how come eh? did u... umm... how to say this... ummm...aiyah.. why am i stuttering..

miss jah : what are u trying to say? do u want to know where i learn this slang huh?

miss abc : ya..

miss jah : oh... every weekend i go and lepak around US...

miss abc and miss jah : HAHAHAHAHAHAAHAHAHAH.....

miss jah : i donno where i get it? maybe to much tv for me.. but its good rite?

miss abc : ya..!!


~kesimpulannya... aku boleh speaking ar... hahahahahah... vangga..vangga..!~

kontek warna coklat hazel cantih woh..

0 people says
jam menunjukkan 2.10ptg..
aku dengan nikmatnya mengunyah ketulan wafer coklat yang ringan dengan krim perisa kacang hazel... uhuhuhuhuhuhu.. sedapnya tak puasa....
hahahahaharam!


eh? dah post ke 100 dah... kejap jer..