pengikut

permulaan alzheimer?

naper eh.. dua tiga hari lepas gila semua benda nak cerita..
tapi bila aku dah duduk depan pc ni..
jadik lembab! semua benda hilang...
(adakah aku terlalu banyak makan tghari tadi? maybe...)

antara yang nak diberitahu..

aku dah tgk dua cerita yang ditayangkan di pawagam berdekatan..

SETEM

lakonan afdlin shauki, rahidi ishak, que haidar dan etc...
best.. worth it la..
to me.. the story is much similar to afdlin punya jalan cerita..
ini menunjukkan yang afdlin mempunyai visi yang sama dengan kabir bhatia..
kalau orang kata khabir bagus... then afdlin is even better since he s been doing it for like long long long time ago..
but as usual la..
we malaysian.. always sanjung junjung hasil orang luar eventhough depan mata ni dah lama menjaja benda yan sama...
tipical malaysian..

cerita nya berkisarkan perjalanan beberapa geng yang tamak bin haloba berniat untuk merompak setem sejarah yang bernilai 4juta ringgit..

aku rasa watak paling menonjol si sathiya la....
lawak... tapi tak melampau sangat...
then they have burn... si penjahat yang kadang2 lawak juga..
ada ah long yang cakap slang penang.. different..
iskandar.. played by que haidar.. jadi orang buta..
vanidah imran... jadi misi.. boleh la.. takda yang spesial pon..
rashidi macam biasa.. ok jer..
afdlin pun ok.. being himself.. tapi dia makin gemuk ah wei..
ramai lagi la.. tengok sendiri la..
apa2 pon.. setiap karakter compliment each other la..





~AFDLIN KAU MEMANG BEST~

cerita kedua yang dilaburkan wang...

G.I JOE

lupe kan la tengok cerita ni.. tak best.. aku rasa aku memang menyesal giler2..
start ok.. half way rasa pening dah.. 3/4 cerita dah rasa cerita ni serius tak best.. ending lagi macam celaka.... yang penting tak best la..
harap tembak2.. letup2.. langgar2.. ada cium2 sikit...
perempuan semua nak stok tetek besar...
yang paling tak puas hati ending tu la..
aku tau la akan ada sequel.. tapi kalau yer pun..
elok2 la skit..
ni crook baru nak gempak2 pakai mask besi tu..
tiba2 boleh kena tangkap!
bodoh2 jer kena jail..
takda lawan langsung!
memang macam *%#@%)#*@%

memang tak best ah!
rugi duit aku!


~aku rasa cerita si channing ni berlakon memang tak best ah!~

No comments: