pengikut

nama dia adzha..

previously i wrote something bout my lil brother.. then few days after that...
jeng jeng jeng..aku kat kampung... eheh!
atas sebab2 tertentu yang boleh diketahui dalam post sebelum..

adik aku pon balik jugak dari penjara.. eh? asrama..
dia balik dengan berjinjitkan 4 beg kain baju khas buat mak aku..
bukan.. bukan hadiah kain ela untuk buat baju raya untuk mak aku..
tapi baju kotor nak suruh mak aku basuhkan..
cisss.. hampeh!
(tak..aku tak marah dia.. tapi aku jeles sbb aku dah tak boleh buat camtu.. hahahahahah... kwang hajor punya anak! PEMALAS!errr.. sekarang.. ada saper2 sudi jadik suami saya?)

cerita diringkaskan..
adik aku ni.. (ala penat la asik tulis adik aku...nama dia ADZHA..)
si adzha ni baru jer balik dari rombongan sekolah kat terengganu minggu sebelumnya..
tiba2 tengah asyik sang puteri aurora beradu... (eceh! bajet cam memey la? tak nak aku!)
si adzha ni longgokkan beberapa ole2 yang dia belikan untuk aku..
BEBERAPA tau.. meaning ada banyak yer adik2..

huhuhu.. dia belikan aku baju.. yup baju.. muat lak tuh!
mula rasa terharu..
then he gave me a cute pink baby bear sitting in a basket...
comel.. nape baik sangat ni dik..
akak yang garang lagi brutal maner boleh nangis..
nanti dia dah tak takut kat aku...ala...

and....... plus!!! keychain PATRICK... yes.. mr PATRICK himself..
aku suke!!!
bertambah2 terharu!!!

sehari sebelum tu baru jer aku tunjuk kat si teruna aku nak menatang tak pakai baju yang berwarna merah jambu tu.. tapi hampa..hmmmm.. macam biasa..

TAPI! aku dapat jugak.. mekaseh lil brader.. u made my day..
serius hepi giler... tapi takde la tunjuk sgt..
but aku tau dia tau yang aku suke...
mak aku pon gelak jer tgk gelagat aku..
siap leh cakap..
BENDA NI YANG DISUKANYA?
eheh.. mum.. u don't know me la...
and lil brader...
miss all those time when kita gelak giler babi kalo tgk spongebob..
satu2 nya cerita yang kita tak payah berebut2 remote..

and at that time i realized..
my family is everything...
not that i never knew before..
but i.. myself tends to forget bout it..

sorry ma.. ayah.. kaklong.. angah.. shafiq.. and all my little angels..
aku sayang korang...


cuba tanya all my friends..
dorang tau ker aku suka patrick?
si teruna pon gelakkan aku..
cit!

but still.. i'm blessed..! and happy..

No comments: