pengikut

kalau pandang gak??

cerita terbaru untuk dikomen pada hari ini....

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK

cerita yang biasa2 sahaja.. tiada apa yang menarik selain lawak2 yang takde la giler lawaknya.. ok jer la...ending pon aku tak berapa ingat.. sbb aku tgk cerita ni pon mlm sabtu lepas.. lepas balik keje.. tu pon tak plan nak tgk.. hari ni dah hari isnin.. kira dah lama jugak la.. kalo kita buat milo pon dah basi masam berketul2 jadinya.. kan?? kan?? (atau.. mungkin disebabkan kesan penuaan agaknya... huhuhuhu)

ringkasan cerita ni..
kisah 3 lelaki yang diwariskan harta tetapi disertakan syarat yang kemudiannya mereka ni gatal2 langgar dan akhirnya mereka tidak mendapat harta tetapi mewarisi saka atuk mereka pulak dan akhirnya di bawa berubat oleh seorang bomoh dan mereka pon sembuh..
the end!

heheheheheh...

lebih kurang camtu jer cerita nya...
kan aku dah cakap.. biasa2 jer.. tak caya?? tgk sendiri..

3 pelakon utama nya..
*lan pet pet sebagai azham (bin ape ntah.. aku tak ingat..) atau punai
*cat farish sebagai arshad atau cat..(sebut ikut baku) dan...
*sam sebagai johan b naib..(orang naib dulu baru johan..lawak2)

lan dalam cerita ni siyes lawak tapi time dia nak bertukar jadi orang minyak separuh badan (sbb minyak naik harga...hahahaha..) tu jer la...dah macam siaran radio aku tgk.. punya la lawak.. aku gelak sampai nak terkeluar air mata..semput2 dibuat nya... pastu part dia ske jerit2 tu.. mmg bangang.. baper kali terperanjat aku..!

cat mamat cleaner hip hoppers wannabe.. annoying giler biler asik sebut 'YO' dalam setiap ayat yang dia nak cakap... geli biler dia jadik toyol.. ngn bulat nya..
pastu lak botak yang dibuat2 tu yang buat aku bertambah geli.. sebab ketara sgt yang dorang cuma pakaikan sarung getah kat pala toyol tu untuk effect botak la...sebab asik terkopek2 jer.. nyampah lak.. kalo yer pon cita kelakar.. mekap la elok skit brader.. camner la orang tak komplen... buat tak sungguh2...(eh? asal aku emo lebih ni?? heheheh) aper2 pon.. 'wiket wiket!' saper dah tgk mesti paham.. hehehe..

sam lak.. sebagai budak yang slow lambam.. lambat pick up... tapi sangat comel.. ske sebut.. 'EEEEE!'...kalo terperanjat ker takut ker.. mmg comel ah... ngn rambut yang camtu lak... yang lawak bila dia nak tukar jadik hantu raya tu.. dia ske jerit.. 'BERTUKAR!' sambil wat pose superman nak terbang tu... lawak.. mmg lawak... n chumel!( uik? ejaan dah bertukar.. untuk menandakan beliau mmg sangat chumel.. see.. aku buat lagi..maybe aku perlu menambah beliau dalam 'aku ske list? hmm... maybe..maybe.. we'll see..)

watak2 sampingan yang lain2 ok gak la... terutama hantu2 extra tu.. seram gak... aku lak sebagai pengecut memerangkap penakut sejati adala membuat aksi2 menyorok....

ha.. terluper...!!! aku sangat benci diawal cerita bila mana si tuan penerbit.. incek david teoh asik muncul jer.. sibok ah.. muak! asal semua nak ada muka ko? ntah aper2!!

tu jer la komen untuk hari ini...disyorkan tgk.. best jugak.. kira kalo tgk tak rugi bayar 11 hengget.. okeh?? paham mak??? (ayat aku yang dicurigunapakai oleh watak ziana dalam citer ni.. hehehehehe.. incek boipren pon prasan..)







side stori..

lepas tgk wayang.. kami berdua bergegas pulang dan menuju ker kawasan sekitar rumah aku untuk mengalas prot.. lapar tuh!..

ngah syok layan citer best kat astro empunya kedai sambil melantak.. dear menyiku aku.. menandakan ada sesuatu yang menarik berada dalam radar sekeliling kami yang boleh dijadikan bahan kutukan..

aku mula meninjau2.. ha! terlihat seorang awek disebelah meja kami..

punya la selekeh ko pompuan.. makan sup tulang ker sup ekor aku pon tak sure... pakai dua tangan.. sambil menyedut2 dengan kuat nya sehingga mengeluarkan bunyi..crottt..crott! pastu disertakan dengan aksi ganas nya menggigit cebisan daging yang terdapat di sekitar tulang yang besar tu.. eh! ko mmg serabai ah.. mmg style cam duk kat umah.. macam orang kat kiri kanan ko tu tak wujud..

aku scan lagi btul2.. muka lawa..pakai pon ok la.. macam baru balik joging pon ada...
dear dah berbesen2 kumpul dosa mengutuk si pompuan tuh..huhuhu..

tapi! biler aku perhati berbelas kali..... la..... ni si nor... aweknya si alam...
ala.. mamat yang menang 'so do you think you can dance' tu...

aku pon update la kat dear.. tapi.. hampa... sbb si dear langsung tak tau saper nor.. mahupon alam.. aper lagi rancangan tuh... huhuhhu...

so.. kesimpulan yang aku nak buat di sini.. so tak payah la nak kontrol ayu.. sbb ayu dah menang OIAM.. (eh? aper ni?? hahahah.. sengal..)
mereka pon cam kita gak.. cuma aku rasa.. aku stil boleh lagi la menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling... takde la kontrol ayu sangat.. tapi jangan la terlalu bebas sangat sampai membuatkan org sekeliling kita bebas ngutuk kita...paham mak??

(mlm tu selamba badak duduk situ sampai 2 pagi dari jam 11..layan hbo.. pas tgk wayang.. bantai lagi movie kat astro empunya kedai lak...)

~2 mlm berturut aku mimpi yg bersangkut paut..mlm pertama..ada org dtg meminang..mcm nak betunang..tapi yang lawaknya aku pakai suar ngn kemeja..dan2 tu jugak bakal mak mertua sarung cincin kat aku... hehehehe..dan keesokkan harinya.. sambung balik mimpinya.. tapi kali ni aku dah berkahwin dengan lelaki yang sama.. cuma aku tak kenal siapa.. orang nya tinggi..berkulit cerah..berambut pendek.. dan kami memilih untuk mengenakan sepasang baju berwarna putih.. hehehehe.. cam best jer mimpinya..agak2.. mlm ni sambung lagi tak..
huhuhuhu...~

No comments: