pengikut

AKU DAN noh HUJAN!

dah dua, tiga hari ujan... lebat plak tu...
smlm sampai tempat keje.. ofis aku banjir..
tapi takde la banjir sampai tahap boleh tanggal
suma baju biar tinggal spender ngn baju dalam
trus terjun tiruk sambil berenang2 gaya ala katak tuh..
banjir skit jer.... air naik dalam seinci camtu..
tu pon ada tmpt2 nya.. takde la suma tmpat...
smlm pon.. ngam2 nak balik.. ha amik...!
mencurah2 ujan turun.. dengan guruh nya..
kilat nya.. sejuk lak tuh..
dah kena balik lambat sbb nak tunggu ujan reda..
(eleh..alasan.. padahal tak ujan pon balik lmbt jugak..!)

aku paling cukup benci time ujan2....
tapi takde la sebenci time panas terik yang boleh
buat berkuap ketiak dan segala celah yang ada..
huhuhuhu....

aku cukup pantang kalo baeek punya tgh
jalan lenggang kangkung tepi2 jalan..
tetibe ada kete ni saje2 langgar lopak
pastu air lopak tu kena aku!
MEMANG BABI AH KAU!
dah banyak kali kena dah..
kuang ajor dorang ni.. tak pegi sekolah!
(maafkan saya atas keemosian yang terlampau..)

lagi yang aku tak suke ujan ni..
sebab kena bawak payung..!aku memang pemalas..
cukup tak suka jinjit barang banyak2!
sbb tu beg aku suma besar2.. senang nak sumbat byk barang!
(tapi payung tetap tak bawak.. eheh!)
so kalo ujan tu.. aku mmg spesis selamba badak..
redah jer la.. biarla basah pon..
tapi takde la aku ngok sgt jalan time ujan lebat giler..
kalo renyai2 tu boleh la redah..

lagi satu... kalo jalan time ujan ni..
mesti terpijak air.. dah nama pon ujan..
mustahil tak pijak air kan?
seboleh elak camner pon mesti terjena gak..
tu yang tak best.. dah termasuk dalam kasut..
kalo pakai sandal.. pun sama..
mula la kaki rasa cam berlendir jer..
ee.. geli ah!

biler umur dah meningkat dewasa ni..
semua benda jadik tak best..

cuba ingat masa kecik2 dulu...
ujan ker panas ker.. semua tak kesah...
main tetap main..

tetibe teringat dulu mase kecik aku suke giler mandi
dalam longkang yang dalam2 tu..time ujan lebat..


~best tuh main camni...~


ala..cam parit tu.. tapi bukan parit tanah merah..
parit simen.. kalo kita masuk dalam tu.. boleh diri..
zaman kecik2 dulu la..
sekarang kalo diri paras pinggang jer..
pastu baring2 kat lopak air..
tak kira kotor dah..

~tgk..maner ada kotor??~


suma ok jer... bapak aku pon bagi..
(maybe sebab tu kot aku malas bawak payung..
boleh main ujan dgn cara sopan..hmmm patut la...)

biasanya kalo ujan pak aku la yang ajak..
sebab dia cukup suka main ujan..
sampai sekarang ni!
cucu dia balik... mesti dia ajak main ujan..
pastu konfirm kakak2 aku marah pak aku!
hahahaha.. kuang ajor punya anak!

~jom ajak anak jiran ko skali!~


budak2 zaman sekarang rugi...
tak merasa semua tu..
sekarang ni.. semua tak boleh..
sakit la.. semput la.. kotor la..
ngengada tol!
ish..rugi..rugi..
nak jadik budak balik macam dulu2 boleh?


~hahaha..giler COMEL!~





~mata aku sakit.. risau plak.. sebab ada benda putih tumbuh kat bawah anak mata aku ni..taknak pakai kontek dua tiga hari..!~

No comments: