pengikut

AKU DAN noh HUJAN!

0 people says
dah dua, tiga hari ujan... lebat plak tu...
smlm sampai tempat keje.. ofis aku banjir..
tapi takde la banjir sampai tahap boleh tanggal
suma baju biar tinggal spender ngn baju dalam
trus terjun tiruk sambil berenang2 gaya ala katak tuh..
banjir skit jer.... air naik dalam seinci camtu..
tu pon ada tmpt2 nya.. takde la suma tmpat...
smlm pon.. ngam2 nak balik.. ha amik...!
mencurah2 ujan turun.. dengan guruh nya..
kilat nya.. sejuk lak tuh..
dah kena balik lambat sbb nak tunggu ujan reda..
(eleh..alasan.. padahal tak ujan pon balik lmbt jugak..!)

aku paling cukup benci time ujan2....
tapi takde la sebenci time panas terik yang boleh
buat berkuap ketiak dan segala celah yang ada..
huhuhuhu....

aku cukup pantang kalo baeek punya tgh
jalan lenggang kangkung tepi2 jalan..
tetibe ada kete ni saje2 langgar lopak
pastu air lopak tu kena aku!
MEMANG BABI AH KAU!
dah banyak kali kena dah..
kuang ajor dorang ni.. tak pegi sekolah!
(maafkan saya atas keemosian yang terlampau..)

lagi yang aku tak suke ujan ni..
sebab kena bawak payung..!aku memang pemalas..
cukup tak suka jinjit barang banyak2!
sbb tu beg aku suma besar2.. senang nak sumbat byk barang!
(tapi payung tetap tak bawak.. eheh!)
so kalo ujan tu.. aku mmg spesis selamba badak..
redah jer la.. biarla basah pon..
tapi takde la aku ngok sgt jalan time ujan lebat giler..
kalo renyai2 tu boleh la redah..

lagi satu... kalo jalan time ujan ni..
mesti terpijak air.. dah nama pon ujan..
mustahil tak pijak air kan?
seboleh elak camner pon mesti terjena gak..
tu yang tak best.. dah termasuk dalam kasut..
kalo pakai sandal.. pun sama..
mula la kaki rasa cam berlendir jer..
ee.. geli ah!

biler umur dah meningkat dewasa ni..
semua benda jadik tak best..

cuba ingat masa kecik2 dulu...
ujan ker panas ker.. semua tak kesah...
main tetap main..

tetibe teringat dulu mase kecik aku suke giler mandi
dalam longkang yang dalam2 tu..time ujan lebat..


~best tuh main camni...~


ala..cam parit tu.. tapi bukan parit tanah merah..
parit simen.. kalo kita masuk dalam tu.. boleh diri..
zaman kecik2 dulu la..
sekarang kalo diri paras pinggang jer..
pastu baring2 kat lopak air..
tak kira kotor dah..

~tgk..maner ada kotor??~


suma ok jer... bapak aku pon bagi..
(maybe sebab tu kot aku malas bawak payung..
boleh main ujan dgn cara sopan..hmmm patut la...)

biasanya kalo ujan pak aku la yang ajak..
sebab dia cukup suka main ujan..
sampai sekarang ni!
cucu dia balik... mesti dia ajak main ujan..
pastu konfirm kakak2 aku marah pak aku!
hahahaha.. kuang ajor punya anak!

~jom ajak anak jiran ko skali!~


budak2 zaman sekarang rugi...
tak merasa semua tu..
sekarang ni.. semua tak boleh..
sakit la.. semput la.. kotor la..
ngengada tol!
ish..rugi..rugi..
nak jadik budak balik macam dulu2 boleh?


~hahaha..giler COMEL!~





~mata aku sakit.. risau plak.. sebab ada benda putih tumbuh kat bawah anak mata aku ni..taknak pakai kontek dua tiga hari..!~

idam ke adam?

0 people says
tetiba teringin spaghetti meatballs dan cupcake coklat..(tempah dengan kawan cik Z best jugak..) dapat kek coklat pon boleh jugak... hmmm.. lapar....MENGIDAM....


ala.. lapar... nak makan benda alah ni... biler nak gaji ni..


ha.. nak yang camni la... maner nak cari?? cuba cakap!



~macam maner nak tau seseorang tu jujur dan tak menipu yer?? kenapa aku sentiasa rasa curiga?? sampai bila nak jadi camni... penat la....~

saya bangga jadi anak malaysia..

0 people says
aku cukup benci dengan manusia yang berlagak..
ko tau tak camner perasaan aku ni?
ntah la.. berlagak ni perbuatan paling keji la pada aku..

tak salah to be humble..
tak mati pon..
orang pon suka..
ada ker orang benci kalo ko merendah diri?
ada ker? kalo ada, bagitau atas sebab aper?
mungkin adala.. kalo ko tu mmg jenis pendengki
bila tgk orang tu disukai ramai sbb sifat humble nya tu...

cuba kalo ko riak dgn kekayaan ko...
bongkak dengan kebijaksanaan ko...
orang lagi menyampah, muak, jelak!
ko tau tak???

TAPI! aku mmg salute pada manusia macam ko...
aku tau ko rajin...
aku tau ko nak belajar..
belajar itu bagus...
aku pon sokong kalo ko niat nak belajar..
tapi kalo dah pandai sikit tu...
ko tak payah la nak belagak..
ilmu baru sebesar kuman...
ada hati nak mengajar orang..
mengarah orang...
ko tu baru hidup setahun jagung..
kat sini lagi ramai hidup lama dari ko...
ko nak mampus eh?
orang menyampahla dengan tingkah laku ko setan!

selama ni aku tak amik kisah pon dengan ko ni..
pada aku.. mmg ada merata2 spesis macam ko ni..
ADA AKU KESAH????
tapi.. bila ko dah mula buat semua orang keliling ko
muak dengan perangai cam gampang ko..
aku mula menggunakan organ2 yang dikurniakan
untuk meluahkan segala apa yang aku pendam selama ni..

tapi sekadar meluahkan jer la..
(tp dgn sedikit kata2 umpatan blh bt org bukak mata.. ko tau?)
maybe aku takkan buat pape...
sebab aku mmg jenis yang tak kesah
dan tak kuasa nak kesah dengan jembalang2 macam ko ni..
sebab apa2 pon back to the basic..
be HUMBLE.. remember??
yang penting gaji aku masuk
dan aku tak usik sikit pon duit ko..
buang masa ah layan orang macam ko ni..
kang aku nmpk jahat ko plak disanjung2..


BODOH NYA K****G! FCUK YOU LA!

penah makan ulat bulu?

0 people says
tadi sibuk2 cari gambar yang sesuai untuk ditempelkan dalam post sebelum... tetiber tergatal nak taip cupcakes dalam search box tuh...

perghh... tetiber rasa lapar.. tapi pada masa yang sama terasa sangat la sayang untuk mencubit kuih2 neh! (macam la ada depan mata pon.. huhuhu.. imaginasi tu perlu yer kawan2..)

macam maner la dorang ni boleh jadik sebegini kreatif yer? huhuhuh.. i want one!!!
lapar neh...

untuk membuatkan anda semua terliur seperti saya.. disini diselitkan beberapa gambar... huhuhuhuhu...



ulat bulu.. ala... comel.. nak makan ker tak?


pacman...ingat tak game ni... dulu femes giler..


mario bros...cuba cakap camner nak makan ni?


ala... nak camni... tapi tak nak makan.. nak simpan jer..


tgk.. ada kumbang plak... huhuhuhu...

~nak balik dah...kalo tak nak upload berjuta2 gambar dah tadi...~

makan nasik sambil tengok taik memang best..

0 people says
minggu lepas kan aku ada bagitau yang aku kena pergi kursus 1st Aid.. mula2 mmg la menyumpah sbb dpaksa pegi.. tapi setelah dua hari bertungkus lumus.. seronok gak la pegi training tu... maybe sbb tutor dia pon ok..

selama dua hari aku dalam kelas tu.. byk gak aku blaja.. dan banyak benda yang mengimbau kenangan dulu2... rasa macam tak percaya.. banyak benda yang aku dah buat selama aku berkerja ni.. banyak benda yang jarang orang nak buat..

antaranya:

1. aku penah kerja mengutip tahik manusia... yer TAHIK! dan yang pelik nya.. seronok keje tu.. bukan seronok korek bontot org.. tapi seronok sebab pengalaman berjalan.. pegi rumah ke rumah.. tgk gelagat manusia... tgk berbagai2 jenis tahik! hahahahah.. dulu meja keje aku penuh dengan botol2 yang berisi tahik.. pastu time makan lak.. selamba jer mkn kat meja keje aku tu..suap makanan sambil mata tgk tahik2 yang ada.. selera jer.. takde loya pon..



2. aku pernah pegang kontol org.. yer KONTOL.. bahasa omputeh nya.. penis... bahasa kasar nya.. batang! bukan sajer2 pegang.. tapi atas dasar kerja.. ketika tu aku membantu seorang pakcik tua membuang air kecil.. kena masukkan tiub kat anunya.. dan aku memerangkap pembantu kepada seorang doktor.. kenala memegang anunya... ok jer...



3. aku boleh mengambil DARAH org.. aku tau tang mana nak cucuk untuk mengambil darah.. tapi tu suatu ketika dulu la... skang dah tak berapa berani.. dulu purata satu hari...relaks jer leh sedut 5-6 orang punya darah.. aku ske tgk darah.. giler weird aku neh!



4. aku dah banyak kali tengok orang BOGEL depan mata aku...pon sebab kerja.. giler aper aku tetibe suruh orang bukak baju depan aku...macam dah aku tgk.. budak2 biasa la.. yang kedut yang tegang... yang putih.. yang hitam.. suma dah tgk.. huhuhhu



5. aku pernah tolong memasukkan ketulan lebihan seseorang ke tmpat asal nya... bahasa lebih senang untuk difahami.. memulihkan BUASIR... guna tgn jer.. takde hal.. ok jer...



6. aku pernah mencuci luka di kepala seseorang yang menampak kan sedikit TENGKORAK nya.. siap leh main ketuk2 lagi.. sajer nak test bunyi.. dan ternyata tuan punya tengkorak sangat sempoi.. masih mampu bergelak ketawa bila kami bermain dengan tengkorak beliau..



tu la antara yang aku ingat.. byk lagi sebenarnya.. sajer malas nak listkan.. kalo tak 8 hari 7 mlm pon blom tntu habis! ha.. kagum2 tk ngn aku? ala.. kagum la... wat2 la kagum.. amik hati aku neh... boleh la.... huhuhuhu....


side info... aku ske melihat darah... aku rasa seronok kalo luka2 tu aku dapat bersihkan... darah yang keluar dapat aku hentikan... dan aku suke mengopek kudis2.. nikmat tuh.. kalo dapat kopek... tak caya? tanya incek2 boifren.. tgn aku mmg ske mengutil.. heheheheheh...

nasib baik anjing tu haram...

0 people says
smlm seharian aku duduk rumah.. ini adalah disebabkan ketandusan wang di dalam simpanan... maka dengan itu.. aku membuat keputusan untuk duduk di rumah sahaja.. huhuhuh..
selepas bersarapan sebungkus megi berperisa tomyam pada jam 11 pagi... aku mula memilih siaran yang menyiarkan cerita menarik.. dan jariku terhenti ketika berada di siaran ntv7 saluran ceria anda..

"ada cerita korea... hmm.. macam best... layan ah.." getik hati aku..

cerita ni sedih giler.... dari mula cerita sampai habis.. teresak2 aku nangis..macam baru lepas rotan berkali2 kat bontot n peha.. huhuhuh.. sampai kuar la hingus hijau aku! punya la sedih nya...

aku mmg sensitif giler kalo cerita yang melibatkan binatang ni.. terutama kucing n anjing ar.. pastu lak cerita pasal budak2... lagi la menambah2 perasaan sayu aku tu..

paling sedih part maeum (si anjing) kejar chan (si abg) dari kampung sampai ke bandar.. yang mana ketika babak kejar mengejar tu.. chan menaiki keretapi manakala si anjing cuma berlari.. berhari2 dia kejar.. akhirnya jumpa...

hebatkan spesis anjing ni? diciptakan mempunyai deria bau yang sangat hebat sehingga mampu menjejaki bau tuannya walaupun jauh beribu batu ditinggalkan..

ada byk babak yang mana maeum kena pukul sampai mata dia hampir buta.. kesian giler... dan yang paling tak best sbb akhirnya anjing tu mati....... ala... sedih! nak nangis dah...

byk la babak yg sedih.... tak sempat nak kering hingus.. aku nangis lagi.. sampai bengkak2 bijik mata aku ni...

skang ni pon masa tgh menaip ni pon tetiba rasa cam nak mengalir lak air mata.. giler ngengada aku ni... huhuhuhhuh (yer...aku berjiwa sensitif...)

aku bercadang nak mencari dvd cerita ni.. nak tgk buat kali ke2, ke3 dan ke baper2 yang aku suke la.. sbb aku dah beli.. sukati aku la..

tajuk cerita ni HEARTPAW.. mst tgk untuk petlover.. kalo ko tak ske binatang pon disyorkan tgk sbb lepas tgk gerenti trus jadik penyayang bintang.. kalo tak ske jugak! ko tu sebenarnya BINATANG.. sbb takde perasaan..

okla.. sekian laporan hiburan untuk hari ini..


watak budak perempuan ni pon sgt comel.. n sedih.. sbb dia pon mati.... huhuhuhuh..

~kerap gaduh lak sejak dua tiga hari ni.. naper eh?~

mari belajar bercium..

0 people says
arini dan esok aku ada training!
training CPR.. confirm da blaja cium2 neh... tapi ngn patung la.. huhuhuh
(eh? asal aku macam kecewa? hahahahha..pagi2 dah gersang!)
bermula seawal 9 pagi sehingga ker 5.30 petang!
tahik tol la... wat ari keje jer dah la...
asal nak amik masa aku nak berehat2..
bongok! nasib baik la pesta makan2 disediakan..
kalo tak jangan harap aku nak pegi!
(incek F.. kalo anda membaca.. mesti anda setuju ngn pendapat saya kan? kan? kan?)

SEKIAN!
nak pegi dah ni!

~pagi2 dah kena ngorat ngn abg drebar tren..nak amik kita ek ptg neh? eheh! terime kaseh abg rambut blonde celup...~

flu BABEY..

0 people says
STAFF MEETING (2009/3)
DATE : 17/06/2009
VENUE : SECRETARIAT ROOM 1
TIME : 3.00 p.m

sekarang.. waktu menunjukkan jam 1.41 ptg...

ala... badan tetiba panas...
kepala rasa berat...
tekak perit mula rasa nak batuk...
hidung tetiba memproses mukus menjadi pekat...
"errr... bos.. saya nak pegi klinik boleh? tak sedap badan..batuk2.. panas tetiba badan ni..risau la... takut disyaki virus selsema BABEY.. camner? can or not i pegi klinik??"


haih... bertuah kalo aku berani buat camtu...
huhuhuh


kena pejamkan mata sekejap ni.. kang takdela aku tersengguk2 dalam miting tuh! huhuhu.. (senjata rahsia!minyak kapak...supaya setan2 kepanasan dan tidak bergayutan di kelopak mata aku lagi ketika bos sedang memberi sepatah 2 belas ribu kata..)

kalau pandang gak??

0 people says
cerita terbaru untuk dikomen pada hari ini....

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK

cerita yang biasa2 sahaja.. tiada apa yang menarik selain lawak2 yang takde la giler lawaknya.. ok jer la...ending pon aku tak berapa ingat.. sbb aku tgk cerita ni pon mlm sabtu lepas.. lepas balik keje.. tu pon tak plan nak tgk.. hari ni dah hari isnin.. kira dah lama jugak la.. kalo kita buat milo pon dah basi masam berketul2 jadinya.. kan?? kan?? (atau.. mungkin disebabkan kesan penuaan agaknya... huhuhuhu)

ringkasan cerita ni..
kisah 3 lelaki yang diwariskan harta tetapi disertakan syarat yang kemudiannya mereka ni gatal2 langgar dan akhirnya mereka tidak mendapat harta tetapi mewarisi saka atuk mereka pulak dan akhirnya di bawa berubat oleh seorang bomoh dan mereka pon sembuh..
the end!

heheheheheh...

lebih kurang camtu jer cerita nya...
kan aku dah cakap.. biasa2 jer.. tak caya?? tgk sendiri..

3 pelakon utama nya..
*lan pet pet sebagai azham (bin ape ntah.. aku tak ingat..) atau punai
*cat farish sebagai arshad atau cat..(sebut ikut baku) dan...
*sam sebagai johan b naib..(orang naib dulu baru johan..lawak2)

lan dalam cerita ni siyes lawak tapi time dia nak bertukar jadi orang minyak separuh badan (sbb minyak naik harga...hahahaha..) tu jer la...dah macam siaran radio aku tgk.. punya la lawak.. aku gelak sampai nak terkeluar air mata..semput2 dibuat nya... pastu part dia ske jerit2 tu.. mmg bangang.. baper kali terperanjat aku..!

cat mamat cleaner hip hoppers wannabe.. annoying giler biler asik sebut 'YO' dalam setiap ayat yang dia nak cakap... geli biler dia jadik toyol.. ngn bulat nya..
pastu lak botak yang dibuat2 tu yang buat aku bertambah geli.. sebab ketara sgt yang dorang cuma pakaikan sarung getah kat pala toyol tu untuk effect botak la...sebab asik terkopek2 jer.. nyampah lak.. kalo yer pon cita kelakar.. mekap la elok skit brader.. camner la orang tak komplen... buat tak sungguh2...(eh? asal aku emo lebih ni?? heheheh) aper2 pon.. 'wiket wiket!' saper dah tgk mesti paham.. hehehe..

sam lak.. sebagai budak yang slow lambam.. lambat pick up... tapi sangat comel.. ske sebut.. 'EEEEE!'...kalo terperanjat ker takut ker.. mmg comel ah... ngn rambut yang camtu lak... yang lawak bila dia nak tukar jadik hantu raya tu.. dia ske jerit.. 'BERTUKAR!' sambil wat pose superman nak terbang tu... lawak.. mmg lawak... n chumel!( uik? ejaan dah bertukar.. untuk menandakan beliau mmg sangat chumel.. see.. aku buat lagi..maybe aku perlu menambah beliau dalam 'aku ske list? hmm... maybe..maybe.. we'll see..)

watak2 sampingan yang lain2 ok gak la... terutama hantu2 extra tu.. seram gak... aku lak sebagai pengecut memerangkap penakut sejati adala membuat aksi2 menyorok....

ha.. terluper...!!! aku sangat benci diawal cerita bila mana si tuan penerbit.. incek david teoh asik muncul jer.. sibok ah.. muak! asal semua nak ada muka ko? ntah aper2!!

tu jer la komen untuk hari ini...disyorkan tgk.. best jugak.. kira kalo tgk tak rugi bayar 11 hengget.. okeh?? paham mak??? (ayat aku yang dicurigunapakai oleh watak ziana dalam citer ni.. hehehehehe.. incek boipren pon prasan..)







side stori..

lepas tgk wayang.. kami berdua bergegas pulang dan menuju ker kawasan sekitar rumah aku untuk mengalas prot.. lapar tuh!..

ngah syok layan citer best kat astro empunya kedai sambil melantak.. dear menyiku aku.. menandakan ada sesuatu yang menarik berada dalam radar sekeliling kami yang boleh dijadikan bahan kutukan..

aku mula meninjau2.. ha! terlihat seorang awek disebelah meja kami..

punya la selekeh ko pompuan.. makan sup tulang ker sup ekor aku pon tak sure... pakai dua tangan.. sambil menyedut2 dengan kuat nya sehingga mengeluarkan bunyi..crottt..crott! pastu disertakan dengan aksi ganas nya menggigit cebisan daging yang terdapat di sekitar tulang yang besar tu.. eh! ko mmg serabai ah.. mmg style cam duk kat umah.. macam orang kat kiri kanan ko tu tak wujud..

aku scan lagi btul2.. muka lawa..pakai pon ok la.. macam baru balik joging pon ada...
dear dah berbesen2 kumpul dosa mengutuk si pompuan tuh..huhuhu..

tapi! biler aku perhati berbelas kali..... la..... ni si nor... aweknya si alam...
ala.. mamat yang menang 'so do you think you can dance' tu...

aku pon update la kat dear.. tapi.. hampa... sbb si dear langsung tak tau saper nor.. mahupon alam.. aper lagi rancangan tuh... huhuhhu...

so.. kesimpulan yang aku nak buat di sini.. so tak payah la nak kontrol ayu.. sbb ayu dah menang OIAM.. (eh? aper ni?? hahahah.. sengal..)
mereka pon cam kita gak.. cuma aku rasa.. aku stil boleh lagi la menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling... takde la kontrol ayu sangat.. tapi jangan la terlalu bebas sangat sampai membuatkan org sekeliling kita bebas ngutuk kita...paham mak??

(mlm tu selamba badak duduk situ sampai 2 pagi dari jam 11..layan hbo.. pas tgk wayang.. bantai lagi movie kat astro empunya kedai lak...)

~2 mlm berturut aku mimpi yg bersangkut paut..mlm pertama..ada org dtg meminang..mcm nak betunang..tapi yang lawaknya aku pakai suar ngn kemeja..dan2 tu jugak bakal mak mertua sarung cincin kat aku... hehehehe..dan keesokkan harinya.. sambung balik mimpinya.. tapi kali ni aku dah berkahwin dengan lelaki yang sama.. cuma aku tak kenal siapa.. orang nya tinggi..berkulit cerah..berambut pendek.. dan kami memilih untuk mengenakan sepasang baju berwarna putih.. hehehehe.. cam best jer mimpinya..agak2.. mlm ni sambung lagi tak..
huhuhuhu...~

bukan yang pertama...

0 people says
tahukah anda..

bagaimanakah rasanya dinafikan permintaan anda oleh seseorang yang anda sayang atas sebab si dia ingin menjaga hati si wanita yang lagi satu??

tak tau??

tapi... saya tau..
dan ia sesuatu yang amat menyakitkan.. beyond words..

but in my case.. aku yang bodoh.. i'm the clown..
aku yang menjerat diri aku dalam hubungan ni..
aku yang memaksa diri untuk buta tulikan deria..
aku yang memilih untuk mengabdikan diri pada seseorang yang secara terang2 mengaku hatinya sudah dimiliki..

bodoh! bangang! aku patut malu pada diri sendiri...
rasa macam nak hentak kepala berkali2 kat atas meja..
nangis gila2 lepas tu jerit kuat2...

but.......

for what?

me the stupid one... remember??

so... sebaliknya..
tarik nafas dalam2...
buat berulang kali jika perlu..
sampai satu masa akan rasa tenang balik...

kembali waras..
cuba fokus kepada benda lain...
borak ngn kawan2 lain..gosip2..
main game juga pilihan yang baik..
lebih elok sekiranya melayan youtube..
as for me.. music video
mc mong - circus...
mampu membuatkan aku hilang ketidakwarasan diri tu untuk seketika..

dan pada ketika ini.. aku masih berasa amat bengang..
aku cuba hilangkan segala bayangan si dia bersama kekasihnya yang sentiasa bermain main dalam fikiran aku ni...

tarik nafas...

berhenti segala perbualan dengan si dia..

layan circus...

hmm.... lega...


tapi aku yakin... esok masih ada untuk aku menjadi tidak waras lagi..
sebab aku masih belum mampu melepaskan si dia..

belum bersedia berhenti menjadi boneka...


hmmmmm.... i'm good in being stupid..
*clap *clap
u shud b proud of urself..



*silent*




~hari ni..ada 2 post dari blogger berlainan dalam topik yang sama seperti di atas... *Kalau dia nombor satu, i nombor berapa? *oh begini rasanya jadi perempuan simpanan..
maybe trend masa kini kot..adakah itu bermaksud aku seorang yang mengikut trend? hmmm...~

rambang??

0 people says
topik hari ini rambang.. bukan seks rambang la!! omputeh kata.. random..random..


saya suka :

*tempe > bukan anak johor la kalo tak pandai mkn tempe.. masak sambal? cicah kicap? pergh.. terangkat..

*kucing > mampu mengalirkan air mata sekiranya mendapati anak kucing tersebut terlalu comel.. ngader2 kan?

*bayi > bau bayi amat mengasikkan.. bayi jer.. 3thn keatas dah hangit dah bau nya..

*gigit > ske menggigit org.. bahagian diminati.. lengan.. bahu.. bontot! mangsa2? semestinya anak buah..

*purple > bonda kata biru kundang.. comel kan?

*zahiril adzim >tahik lalat dia manis!pelakon yg berjaya mencuri perhatian aku slps faizal yusof yg meninggalkan aku utk nana gedik 2!

saya benci :
* lipas > binatang paling jijik aku tgk! serangga lain pon aku tak ske! tp plg nyampah ngan makhluk ni la.. BINATANG!

~akan dikemaskini dari masa ke semasa.. sekarang ni kepala cuma ingat nak balik.. ~

suku abad dah?? siapa?

0 people says
hari ni.... 10 jun 2009... genap umur aku 25 tahun... huhuhuhu.. tua dah.. dah suku abad dah umur aku...
(aku siap tanya cik S.. sbb lpe abad ngn dekad tu baper taun.. hahahaha.. bangang.. last2 google.. lagila bangang!)

anda nmpk?? dah mula nmpk kesan2 ketuaan.. sbb bnda sng camtu pon luper.. yer... aku dah tua...(- -")
ko pon sama la cik S!
eh..eh..? asal aku babitkan dia? heheheh.. dulik... remember??
sharing is caring... kan? hahahahaah..

ok.. back to the story..
mlm semalam.. tpt kol 12.. takde saper wish.. tapi suma tak ingat..dah la tepon takde.. kawan2.. family pon suma takleh nak wish.. sbb tak boleh nak kontek..huhuhu.. mmg sedih sgt la.. yg incek boifren lak macam wat2 lpe lak.. padahal ngah mesej ngn aku ni...sblm tu siap warning jgn tido.. sbb dia nak tpon tpt kol 12..tapi takde... mmg sedih ar.. down giler..
pastu lak ada yang lagi sorang...incek boipren yang dah berpunya tu.. aka.. incek skandal..my wan and only..kena keje lak.. ptg tu janji nak ajak kuar segala.. pon takde... wish pon takde...
dalam kol 12lbh barula incek boifren msg..terharu jugakla dapat msg dia tu.. tapi stil tak leh terima sbb lambat wish kat aku... dalam kol 1 lak baru sorg tu msg.. ajak kuar..ok.. hepi la jugak..aku jumpa dia kejap.. dalam kol 2 aku kuar.. tak g maner2 pon.. jumpa pon kejap... tapi dapat gak la dengar depan2 org ucap kat kita..

mekaseh b.. mekaseh bg rantai tu...syg janji syg simpan elok2...

mula2 suma agak menyedihkan.. aku rasa kesepian.. tapi terubat juga dengan adanya si dia... dan si dia...(saya ada dua dia.. )

pejam celik tak caya.. dah 25 tahun dah aku hidup..
banyak sangat benda dah jadi dalam hidup aku...
yang lepas semua aku hargai...
tinggal masa hadapan..
aku harap cerah la hendaknya.. amin...

~harini nak jumpa..nervous .. donno know what to expect.. harap2 aku tak kecewa...~

syg syg...syg syg syg! syg syg syg?

0 people says
asal ek.. kita ni tak penah cukup ngn sorang jer? naper nak seksa diri bagi2 rasa sayang ni?? dah ada depan mata.. biarla tak sesempurna macam yang ko idam2kan.. tapi ada jugak.. aper yang penting.. dia sayang kan ko.. tu pon cukup kan?? tapi tak... nak jugak seksa diri.. orang tu dah ada yang punya pon nak jugak usik.. nak jugak amik... dia tu pon gatal melayan aku sape suruh?padahal ko dah da makwe! tau tak?? DEGIL! nak jugak teruskan... bile dah sayang.. dua2 meraban... dah susah nak lepaskan.. kan lagik seksa!

logik ker??

saya sayang awak.. tapi...
saya sayang dia juger..


arrgggghhh... fedup......!!
sbb aku pon sama macam tu......!!

sayang...maafkan daku menduakan cinta mu...

huhuhuhuh.... poyo..koya.. geli.. ayat busuk giler..!! tapi tu la hakikatnya....

manusia memag tamak! termasuk la aku jugak.. sbb aku pon manusia what...

sekian..
luahan hati beta..

~arini dia pegi hukm.. risau.. tapi tak risau sgt.. boleh ke ada rasa camtu??
dah la nak kontek susah.. tu la.. ada tepon hilang2 kan... patah2 kan... kan dah kena pakai tepon orang... dah kena pakai tepon mak aku... keypad cam babas! (tapi ada kredit lagi 80 hingget..makcik kayo..huhuhuhuhhu)...~

penawar rindu..... padamu...seorang...

0 people says
sejak dari khamis lepas aku tak g keje.. atas sebab2 tertentu.. dan sabtu aku berjaya balik ke kampung.... huhuhhuh.... dan cuba teka sape aku jumpa??? anak buah aku.. huhhhuhh.. giler rindu kat dorang..
cam tak caya.. masa mula sampai.. dorang takde.. ingatkan dorang dah balik.. aku mula la pikir yg kakak aku marahkan aku lagi sampai tak nak tgk muka aku langsung dan bila dapat tau aku nak balik dia pun terus balik kl.. mula nak rasa kecewa.. tapi.. no no no... hehehehehe.. dorang pegi jalan2... maghrib tu dorang balik.. sorang2 peluk aku.. huhuhuh.. mula rasa kememeh..tapi ku tahan jebat! eh eh? salah scene...
selama 2 hari puas jugak la bergomol dgn dorang... nak balik kl pon kakak aku suh tumpang dia.. so aku pon dengan rela hati mempersetujui nya.. safe bajet akuh! huhuhuhuhhu.. dalam kereta pon hingar bingar suara budak2 ni.. tapi! mak usu tak kesah.. sbb mak usu rindu korang.. heheheheh..
buat2.. panjat2.. jerit2.. acu tak marah...acu ske..!
mlm smlm sampai kl kol 12.30.. jalan jem giler.. abg ipar aku dah mengaruk dah.. bawak kete pon dah macam pelesit.. pelesit pon malu nak ngaku sedara..melambung2 aku dan anak2 buah aku.. cam naik roller coaster... HOYEH... patah pinggang aku..

pagi ni.. badan aku dah panas2.. pening pala makin menjadi2... risau lak.. perlu ker membuat x-ray seperti yang disarankan tuan dokter?? ataupun semua ni sekadar mainan perasaan aku jer?saja ngada2 nak rasa sakit kepala.. ahh... dulikkan la... kalo sakit sgt baru aku pg check up kot..

~tak jadik tgk citer fighting.. aku lak wat scene fighting2 kat ctu.. malewwwww... malewwww....(sambil2 menekap muka dgn kedua belah tgn...)org mesia mmg takde hati perut! guard tu pon cam bangang! sib baik aku takde pape.. kalo tak... aku rasuk korang sekor2...! info ++... tpon aku dah patah dua... seperti biasa.. harap maaf.. no aku pon dah tak boleh pakai...~

cerita bergambar..

0 people says
smlm.. ketika ingin pulang tiber2 wujud kerajinan dalam diri.. dan saya ingin mengongsikan detik2 itu bersama anda2 sekalian...
(eceh.. cam ramai yang baca..)


~dimulakan dgn kegedikkan aku mengambil wajah sendiri ketika menanti ketibaan star~


~selepas itu mgedik amik gambar kaki lak..3 benda yg brjaya mengurangkan hasil pendapatan bln ini pas bulanan, mp4 dan kasut!~


~ketika dalam tren..cuma kat mesia jer korang boleh jumpa capati, bakso dan dim sum leh bersatu padu.. bangga kan??~


~dipintu gerbang ke putra.. gambar di ambil dalam keadaaan tergesa2.. supaya kelihatan ingin pulang segera seperti bonda marah anak dara balik lambat2~


~mesti kena letak gambar gedik lagi sekali ketika menuruni eskalator yang agak tinggi sambil memegang botol air..~


~stesen berikutnya... masjid jamek.. next station.. masjid jamek..
sebelum naik...kena beratur..beratur amalan mulia..kan? kan?~


~6.33pm.. destinasi GOMBAK... sempat.. awal lagi.. bonda mesti gembira saya balik sebelum hari gelap~


~ketika di dalam putra.. menggedik lagi... tapi bayang aku jer la.. segan nak snap gambar time ramai2 tuh..~


~tiba di destinasi... tunggu bas pula... laluan BAS SHJ...
lori sampah.. tangki minyak jgn nak ngada2~


~kami berpusu-pusu nak pukul drebar bas tu sebab lembab tahap siput BABEY! maaf.. atas penggunaan bahasa kasar...~


~T309.. teka la saya duduk mana...?? hikhikhik.. ketawa gedik2..~


~setibanya di destinasi... singgah dikedai burger...mangkuk2 berisi sayuran...~


~takde la mahal macam burger McD ataupon burger king.. kan?~


~beliau bukan sahaja tahu memasak.. tapi terer seni juga.. tgk.. nak masak pn kena susun2 supaya nmpk menarik...~


~burger siap.. kita menapak menuju kerumah... yer.. itu rumah aku..~


~tingkat berapa yer..?? 9 ke 10??~


~sampai umah tak ckp byk.. sambar burger...BEGER CIS AYAM! enak... nak tgk aku wat magik tak??~


~ha.. magik2 tak? magik tak? hilang sekelip mata..~



~selepas membuat magik.. tuan punya diri tetiber diserang penyakit ular sawa batik baru telan kambing 13kilo...maka... rancangan terus tergendala... HARAP MAKLUM..~

...rancangan diatas telah dirakamkan menggunakan telepon berkamera 2 megapixel yang telah nazak rupanya kepunyaan diri sendiri tidak meminjam hak orang lain sama ada yang hidup ataupun sudah meninggal dunia...

~terima kasih diatas kesabaran cik D menunggu aku mengupload gambar2 neh menggunakan pc beliau! MEKASEH!~

60 and going strong

0 people says
ayah....SELAMAT ULANG TAHUN KE 60!!!

cam tak caya ayah aku dah 60... dan aku anak durhaka kerana tak mengucapkan apa2... naper ntah..rasa cam kekok lak.. bongok eh?
bapak sendiri pon kekok..
aku ingat aku nak balik kg minggu ni.. jumpa dia.. jumpa ma... jumpa adik keding aku tuh..
rindu giler lak...rindu kat suma family aku..
terutama semua anak buah aku... huhuhuh...

mlm smlm aku tgk desperate housewife.. ada satu part aku tgk juanita.. anak sulung gabriel solis tu sebijik cam anak buah aku...ngn debab nya... ngn ske wat muka garangnya..pastu gabby marah dia lak time tu... masa juanita cebik2 muka... aku dah nangis dulu dah... teringat kat anak buah aku... aper giler aku neh.. sensitif.. hati cam tauhu jepun yang lembik2 tuh! cam dadih perisa jagung pon ada jugak... lembut jer... huhuhuhu...

aku mmg rapat ngn semua anak buah aku... boleh katakan 5 drpd 6 aku yang jaga time dorang kecik2...
sorang tak jaga sebab aku dah duk jauh.. lagipon time tu kakak aku beranak sama2 so aku sebagai bibik memerangkap mak usu dorang terpaksa memilih untuk menyusukan siapa... susu botol yer adik2.. aku tukang bancuhkan...
masukkan susu 3 sudu... air sampai 6... nisbah 1:2 yer adik2....air panas suku... air suam 3/4... baru la sedap... tak melecur lidah anak2 kecil itu...
tgk?? handal tak aku?? mahukan khidmat aku?
siler hubungi.... eceh.. macam la aku ni giler sangat nak siar no telefon dalam neh.. hhhuhhuh..

aahhhhh!! miss my mum.. my dad.... and all my little angels... (yang most of the time nakal nauzubillah!! )


~ayah aku memang sporting giler.. tak caya tanya kawan2 aku... 60thn?? cam tak caya jer..~


~my ma... ma.. org rindu ma.. ala.. nak nangis dah neh.. camner...??~


~lepas dikahwinkan.. dorang dapat aku... dan adik beradik aku yg lain jugak la...~



~mereka nileh wat aku gumbira.. sedih.. mostly naik giler!! mak usu rindu korang!!~

~nak balik kampung!!! and i miss u 2.... still do...~

@C%@H$*^I%L&A^K$E&$%R&!!!!!

0 people says
asal pc ni camni...........!!!!!!!!

~hilang mood nak post pape~