pengikut

sewel..

pagi ni aku bgn lmbt.. lajak sampai jam 7 baru bangun giler aper aku ni..
tapi okla... sampai lagi awal dari biasa..
pelik.. hahhahaha.. sebab aku trus naik teksi risau lewat..
(mentang2 baru dapat gaji.. tunggu la biler pokai kang....)
sebenarnya aper yang aku nak cerita...adi masa aku dalam star.... ada sorang mamat cina yang okla.. smart jugak.. rasanya student lagi.. tapi pkai cam orang keje ofis..
tapi bukan tu yang aku pelikkan....
dia yang pada mula nya ralit membaca psurat khabar... lepas selesai membaca.. mamat ni pon mengeluarkan mp3 jenama samsung berwarna putih...(yer.. aku mmg kepoh.. suma aku jeling ngn telitinya... untuk memudahkan sesiapa untuk membayangkannya.. kan??kan??) lepas pada tu... dalam 5 minit kemudian.. tetiber dia menyanyi.. dengan kuat dan sumbangnya... aku terdiam.. aku jeling2 manja.. nak pastikan betul ker tak budak ni.. tapi aku rasa dia waras... tak bacin pon cam orang2 yang tak waras yang macam da sorang orang gila yang penah aku nmpk anunya sebab dia terlupa memakai sluar..eh? aper citer ni?? huhuhu.. ok.. back to the story... mamat ni aku tgk sangat yakin yang suara nya seperti andy lau ataupon jay chow sebab dia tanpa segan silu menguatkan volume suaranya... sehingga hampir satu gerabak tren tersebut mencari punca pencemaran bunyi tersebut..daripada hanya aku dan akak cina sebelah aku yang memandang... pastu mkin galak lak mamat ni melalak.. siap hentak2 kaki... aku sampai tak boleh kontrol.. gelak jer... giler la.. aper2 pon.. aku kagum ngan kekonfidenan beliau dapat menyampaikan lagu untuk hiburan halwa telinga kami semua.....
thank you my friend........salute! salute!
freeeda...freeeeda.... yeah.. ho... freeeda...
(hahahahahha.. ape punya lagu ntah!layan... zass!)

topik lain lak..
diketika aku sedang menaip ni.. satu training sedang diadakan dibilik sebelah.. dan aku dengan selamba badak air tidak mahu menyertai nya... kerana malas.. otak dah bebal.. malas nak blaja...hahahaha... lagipon.. masa dapat email tu.. aku tak amik port pon.. sampai terlupa nak reply untuk mendaftarkan nama.. menyebabkan hanya aku yang tiada disebelah... giler kentang aku ni.. kalo la bos naik ofis atas ni.. mati aku nak menjawab...tapi.. demi menyelamatkan diri.. boleh kah aku menjawab..
"i've mastered all the techniques for this particular equipment therefore i excluded myself from this training...."
sebagai alasan yang kukuh....hahahahah.. giler... padahal sepatah haram aku tak tau...hahahahahahahaahahahahaha... gelak sampai lebam... padahal takut... k.. aku nak gi buat kje.. at least takde la nmpk cam malas sgt..
lagipon keje aku mmg berlmbak pon kat dapur tu... yosh!

~akhirnya aku berjaya makan nasik lemak pagi ni... dan semalam aku berjaya mentapau setgh dozen BIG APPLE....hahahahah.... nikmatnya rasa....thank you sayang sbb blanjer... walaupon duit ma jugak tu..cess... yang penting niat... hmmm...~

No comments: