pengikut

molek2 belaka

pagi2 ni aku bgn dlm keadaan separuh sedar..baper kali jam aku berbunyi.. akhirnya aku gagahkan diri melawan kesejukan pagi..tuju ke bank nasional..tapi ngh menabung pon leh tetido..ish..ish..ish... (sadap yu jah!)

setelah penat berjuang..aku mandi2.. dan bersiap.. lega.. baju dah siap gosok malam tadi..siap pakai baju.. kuar umah kunci pintu.. nmpk selipar aku bisik dlm hati 'pakai slipor la arini'..(yer.. slipor.. cuber teka sayer org maner..)

aku kalo pkai pon sempoi2 jer..otomatik attitude diri jadik berubah.. diri pon cam malas2.. jalan nak nmpk ganas jer.. lain lak kalo aku pakai kasut tinggi... muka nk kontrol ayu.. aku pon naik nyampah ngn diri aku....(T T)

naik bas.. sampai putra.. org tak ramai.. ada bagus... tunggu tak sampai 5 minit.. dpt naik tren kosong.. lagik bagus... dlm tren tak nak duduk wlaupun kusi byk... nak diri style malas2.. attitude beb.. hahahaha.. padahal sbb tukar pakai selipar jer.. (ko mmg lame JAH!)

aku bertukar tren sampai la ke destinasi yg nak dituju.. cdg nak beli nasik sbb nak pecahkan duit.. sampai kedai tu akak nasik lemak tu kata nasik lemak habis dah...(biler la aku nak tanya nama akak ni ek? asik panggil akak nasik lemak jer..)then arini tukar selera.. mkn nasik goreng.. buh sambal skit.. dpt telur rebus free.. ikan bilis skit.. n..... kuih kaswi 2 ketul... suma skali cuma RM1.20 jer.... baikkan akak tu?? rezeki2.. lepas ckp timer kaseh.. aku trus jln ngn lajunyer ker opis... tpat 8.45 aku sampai.. sain buku.. (yer.. aku lmbt... tapi aku tak resah.. sbb hari ni mood aku baik..)

sampai ofis.. bukak komputer.. mkn nasik.. dah kenyang trus menaip blog.. n smpai skang maseh menaip.. hahahaha.. (aper giler aku neh!)

takde aper yg menarik pon.. tu ler rutin harian aku pon.. tapi arini best skit sbb arini aku tak stress.. tak terkejar2... pastu dpt rezeki lebih lak.. berkat pakai selipar kot...(- -").. tu jer.. aper2 pn aku rasa bersyukur pagi ni.. tu yg penting kan?

aku rasa skang ni aku patut berhnti menaip dah.. kan? keje berlambak ni.. tapi malas nak buat... ish..ish..ish...

jah.. dah jah.. bgn... jom wat keje jom... arini mood ada baik kan? mari ler rajin2 bekerja... BERGERAK!

~ini adalah peristiwa lalu.. yang aku post balik... giler rajin aku kan?? huhuhu~

No comments: