pengikut

termite? bukan.. terminator....

0 people says
aku baru jer lepas memusnah kan sebungkus nasik goreng cina ngn sekor ikan keli goreng sambal.. perrgghhh.. sedap giler... nasik tu pon ada lebih lagi....
aper2 pon... alhamdulillah.. kenyang...

bila dah kenyang baru la ada tenaga nak menaip.. kan?? kan??
hari ni aku nak komen cerita baru...
TERMINATOR SALVATION...!
best giler..sgt2 best...markah penuh untuk sound efek..(bravo..bravo.. clap* clap*)
memainkan peranan yg sgt besar giler babas dalam memeranjatkan..
menyemaskan...(eh? aper ni? cemas la.. cemas...)dan menakutkan aku....
sampai hampir sakit jantung aku dibuat nya....
rasa macam aku lak yang kena kejar ngn terminator tu...
mmg best ah! senang citer...

aku ske part motorator( betul ker aku eja ni...?? yg ptg terminator yg cam motor la...) kejar marcus ngn kyle reese tu..part tu yg wat aku macam nak nyorok jer bawah tiak incek boipren sbb takut motorator tu nmpk aku.. hahahahaah...tak ker giler deep aku ni?

masa tu dorang nak larikan diri dari mesin...yer.. mereka dipanggil mesin... tidak.. tidak sama seperti mesin basuh atau mesin jahit... ini mesin yang sgt ganas.. jenis mmg takde perasaan ar.. ske2 mak abah dia jer nak bunuh saper2.. giler kejam!
yang besar giler tapi macam takde kepala lak.. aku pon tak pasti.. k.. byk melalut..
biler dah berjaya melarikan diri... mesin besar tu kuar kan lak mat2 moto dari kaki dia... tapi berjaya gak dimusnahkan... kira nmpk hero cam dah nak menang la kan???
ohh.. tidak... no..no..no...( sambil mengerak2 kan jari telunjuk ke kiri dan kanan..)
tiber2... datang lak kapal besar... pastu mesin yang besar gabak tu dtg balik tngkap kyle ngn star(si budak kecik bisu yang comel giler..) masukkan dalam kandang dalam kapal tu....mmg cilaker... menyumpah2 aku mase tu.. hilang keayuan depan incek boipren...
dan ada lagi satu part... mr terminator 1 ada diselitkan...
yer.. mr gabenator pon ada..... bogel lagi.. diulang.. b.o.g.e.l.... tapi...
korang jgn harap la nmpk kontol dia..sbb tak nmpk pon...
hahahahaha.. ha.. kan dah kecewa... lagipon tu robot jer.. bukan arnold btul2 blakon... pastu kuar pon kejap jer.. alih2 hangus... ntah pape...

and last but not least.... hero tak mati.. yeah!! john connor live.....!!
so... definitely ada sequel la kawan2.... sian marcus.... ko tetap hero kat mata aku...
hahahaha.. padan muka... aku dah citer ending dia.. hahahaha..
(asal tetiber aku rasa aku jahat cam aku pon berasal dari skynet ni??)

see.. anda nmpk.. hingga terbawak2 keluar.. maknanya.. memamng best la citer tu..
aku syorkan pegi tgk.. rugi tak tengok... terutama untuk mati keras kipas terminator... (get it?? die hard fan..mati keras kipas? LAME!)





http://terminatorsalvation.warnerbros.com
sajer diselitkan link ni.. kalo tak teruja jugak tak tau la...

~tak sabar nak tunggu transformer lak.. june ni byk gak citer best... gila la..
kopak...kopak.. kalo nak tau.. purata aku tgk wayang.. 7-8 kali sebulan.. kaya tgv klcc... sbb aku byk pegi sana.. senang... walaupon POPCORN korang TAK BEST!!! hangus!!~

kopi janda dan pes ayam..

0 people says
If you could have anything right now, what would you want?
~~suami yg baik n kaya raya so aku tak payah keje.. can or not??

What's your relationship status?
~~belum berkahwin...

Who was the first friend you made in High School?
~~tak hingat..

If you could learn any language, what would it be?
~~selain bahasa melayu ngn indon!

How would you describe your day today?
~~malas...

If your life was a musical, what song would you sing when you woke up?
~~alah emak kawinkan aku... hahahaha..

How were you feeling last night?
~~best.. dapat big apple..tido pon nyenyak samapi lajak..

When's the last time you ate a school lunch?
~~lama giler dah..

Have you ever been on a train?
~~tiap2 hari... naik jemu dah..

Do you have a crush on anyone?
~~mustila... i pon da perasaan okey?? (ckp ngn nada yg penuh annoying)

When was the last time you danced?
~~joget ek? bulan lepas kot..

Are you hungry right now?
~~kenyang dah.. tapi maseh ingat donut yang masih tersimpan di rumah..

What color eyes do you wish you had?
~~biru..eh? tp sesuai ke ngn kulit yg kaler ceklat2 cam nescafe 3 in 1 ni??

What was the last thing you drank?
~~air yang diambil dari water cooler sebelah toilet tu..

If you could fly, where would you go?
~~up la.. takkan terbang ke bawah..

When was the last time you were angry?
~~smlm ptg... tiber2 jer.. naper ntah!

Do you think before you speak?
~~never! eh.. jap.. pikir jap.. kadang2 la... ha.... anda nmpk x?

When was the last time you were nervous?
~~KPI meeting!! cik lina anda mesti paham perasaan saya..

What do you wish you could be doing right now?
~~di shopping kompleks.. membelanjakan duit suami..

Who is your least favorite celebrity?
~~suma tak minat!

What's your worst subject in school?
~~all of it!! except art... huhuhu...

What's your dream job?
~~isteri kepada suami yg baik dan kaya raya.. n of coz.. a mum...

What's your favorite genre of music?
~~from hip hop to hindi.. suma la..

Have you ever been called too skinny?
~~ada.... lama dah.. zaman skolah rendah dulu... giler lama...

If you could have any animal as a pet, what would you want?
~~kucing... mawwww.. tak mawwwww...

Has anyone ever told you that you were beautiful?
~~ada.. tapi aku tau dia tipu.. kuang ajo! cit!

Where would you want to move?
~~to our rumah agam... kan hubby kan?? hahaha.. giler berangan..

What would you buy if you won the lottery?
~~ tikam2 tu kira cam loteri tak?? tetibe jer kan? xslh bertnya.. kan?? kan??


~cetak rompak dari fs aku mase boring2 tadi.. tu pon curik2 dari page org... sungguh tak malu.....~

sewel..

0 people says
pagi ni aku bgn lmbt.. lajak sampai jam 7 baru bangun giler aper aku ni..
tapi okla... sampai lagi awal dari biasa..
pelik.. hahhahaha.. sebab aku trus naik teksi risau lewat..
(mentang2 baru dapat gaji.. tunggu la biler pokai kang....)
sebenarnya aper yang aku nak cerita...adi masa aku dalam star.... ada sorang mamat cina yang okla.. smart jugak.. rasanya student lagi.. tapi pkai cam orang keje ofis..
tapi bukan tu yang aku pelikkan....
dia yang pada mula nya ralit membaca psurat khabar... lepas selesai membaca.. mamat ni pon mengeluarkan mp3 jenama samsung berwarna putih...(yer.. aku mmg kepoh.. suma aku jeling ngn telitinya... untuk memudahkan sesiapa untuk membayangkannya.. kan??kan??) lepas pada tu... dalam 5 minit kemudian.. tetiber dia menyanyi.. dengan kuat dan sumbangnya... aku terdiam.. aku jeling2 manja.. nak pastikan betul ker tak budak ni.. tapi aku rasa dia waras... tak bacin pon cam orang2 yang tak waras yang macam da sorang orang gila yang penah aku nmpk anunya sebab dia terlupa memakai sluar..eh? aper citer ni?? huhuhu.. ok.. back to the story... mamat ni aku tgk sangat yakin yang suara nya seperti andy lau ataupon jay chow sebab dia tanpa segan silu menguatkan volume suaranya... sehingga hampir satu gerabak tren tersebut mencari punca pencemaran bunyi tersebut..daripada hanya aku dan akak cina sebelah aku yang memandang... pastu mkin galak lak mamat ni melalak.. siap hentak2 kaki... aku sampai tak boleh kontrol.. gelak jer... giler la.. aper2 pon.. aku kagum ngan kekonfidenan beliau dapat menyampaikan lagu untuk hiburan halwa telinga kami semua.....
thank you my friend........salute! salute!
freeeda...freeeeda.... yeah.. ho... freeeda...
(hahahahahha.. ape punya lagu ntah!layan... zass!)

topik lain lak..
diketika aku sedang menaip ni.. satu training sedang diadakan dibilik sebelah.. dan aku dengan selamba badak air tidak mahu menyertai nya... kerana malas.. otak dah bebal.. malas nak blaja...hahahaha... lagipon.. masa dapat email tu.. aku tak amik port pon.. sampai terlupa nak reply untuk mendaftarkan nama.. menyebabkan hanya aku yang tiada disebelah... giler kentang aku ni.. kalo la bos naik ofis atas ni.. mati aku nak menjawab...tapi.. demi menyelamatkan diri.. boleh kah aku menjawab..
"i've mastered all the techniques for this particular equipment therefore i excluded myself from this training...."
sebagai alasan yang kukuh....hahahahah.. giler... padahal sepatah haram aku tak tau...hahahahahahahaahahahahaha... gelak sampai lebam... padahal takut... k.. aku nak gi buat kje.. at least takde la nmpk cam malas sgt..
lagipon keje aku mmg berlmbak pon kat dapur tu... yosh!

~akhirnya aku berjaya makan nasik lemak pagi ni... dan semalam aku berjaya mentapau setgh dozen BIG APPLE....hahahahah.... nikmatnya rasa....thank you sayang sbb blanjer... walaupon duit ma jugak tu..cess... yang penting niat... hmmm...~

unexpected!

0 people says
aku rasa sangat marah ketika ni!
rasa sangat bodoh!
rasa muak!
aku benci lelaki tu!!!!!!!!
BABI!!!!!!!

~.....................~

KPI? gaji? suma settle!

0 people says
lega... hati mak sgt lega... kalah lega membuang sisa kumuh yang disimpan 3 hari... atau pon lega selepas berjaya menyelinap keluar dari kelas melalui pintu belakang tanpa disadari cikgu yang berada di hadapan...
"eh eh.. cam biasa buat jer dulu2..." si jah berkata di dalam hati..

tapi.. lega2 lega gak...
skang timbul masalah lain... nak melaksanakan nya plak...

kena hantar 3 report!
kena belajar equipment baru!
kena pegi kursus interpersonal!
nak buat template untuk survey!

tu yang secara kasar nya.. yang secara remehnya... banyak jugak..
malas nak senarai kan...
pening dah!!


untuk menambahkan sakit kepala yang sememangnya dah bengkak bekas 3 hari lepas adalah....
aku dah gaji!! yeay!!
dan.... gaji pon dah habis!! HOYEHHHH!!!!! huhhuhuhuhu.....

diketika ini hati terlalu kecewa meneruskan coretan pada pagi ini....
sekian sahaja luahan hati untuk pagi ini...

~ camne nak makan papperoni pizza?? quater pounder McD?? Big apple!!!! hhhhuuuuuwwaaa!!!~

hutang piutang??

0 people says
di ketika aku menaip entri ini.. aku baru sajer menyendawakan makanan yg aku punahkan sebentar tadi.. yer... aku dah kenyang.. menu hari ni.. nasik goreng kerabu plus telur mata.. lega... lega giler.. prot aku dah ada isi.... terima kasih kawan... terima kasih cik D.. atas kesudian saudari meminjamkan duit untuk saya membeli sebungkus nasik untuk hari ini.... dan dgn ini.. saya dengan bangganya menyatakan... hutang saya dah beranak pinak...hoyeh...dan saya ingin menyenaraikan senarai hutang yg perlu saya bayar pada hari selasa ini untuk tatapan rakan2..mereka2 adalah seperti berikut:

cik D : RM 10 (nasik)
cik Z : RM 150 (sewa)
Cik N : RM 200 (sewa)
En D : RM 100 (kutu)
En A : RM 20 (topup)
JUMLAH = RM 480.00

hamik ko.. tu baru utang member2...


senarai berikutnya adalah....

bank : RM 117
kutu : RM 50
pas : RM 135
JUMLAH = RM 302.00

nmpk?? biler kita gabung kawinkan mereka...

menjadi....

RM 782.00 tunai!!!!


tu tak termasuk belanja mkn minum... brg2 mandi.. pastu cadang nak beli MP3 lagi... camner??
dan akhirnya... aku pon menjadi....

POKAI... MISKIN... FAKIR LAGI HINA....

bosan ar keje..... bukan dapat duit pon....
benci ar.. nak cari laki kaya ar camni.. leh duk umah.. habiskan harta laki jer...

~smlm aku ada berYM bersama En F.. aku bercita2 nak jual goreng pisang jer... aku jadik tokey...aku jadik kuli.. aku bayar gaji sendiri... mkn pon dah ada depan mata...dan paling penting... takde KPI!!!! huhuhuhhhuu~

rajin??

0 people says
adui.. sedap giler bau nasik budak sebelah aku neh... aku lapar wei.. tapi duit takde.. leh mati aku camni...

sementara pikir nak taip aper lagi aku YM ngn cik D... dan aku ngn tak malunya mintak 5 hinggit kat dia.. hahahaha...giler tak malu!
dulik ah! dah tak kira malu dah skang ni.. sbb aku desperado giler.. lapar...
k.. sambung YM ngn cik S lak... gossip2.. sbb cik D g menabung.. ceh!


~giler aper aku arini.. ni dah post yg ke4 berturut2 utk hari ni... dan suma ni aku taip kurang dalam 2 jam..GILER~

mood: lapar giler....!

ngidam!

0 people says
teringin papperoni pizza ngn quater pounder McD... tunggu.. selasa aku gaji! tungggu la... aku mkn puas2!

~dlm purse ada RM1.40.. aku nak mkn per ni??~

duit!

0 people says
masuk hari ni dah 2 minggu lebih aku tak berduit.. cuma harapkan kekaseh hati jer.. tu pon dia pinjam dari kawan2 dia.. (tp..aku jugak yg kena bayar balik!ceh!) giler tuk aku bulan ni.. jenuh giler nak tunggu gaji selasa ni... tapi dah dapat gaji karang habis bayar utang.. pastu takde duit balik.. dahtu aper guna keje?? keje2 dapat gaji.. duit habis..
camtu jer la sampai biler2.. bielr nak nyimpan kalo camtu?? camner nak wat majlis kawin grand2 kalo camni?? haih....

aku rasa masa dulu aku keje kat kg.. gaji kecik stil cukup.. siap leh makan besar lagi walaupon dah ujung bulan..(sbb side income haram aku tu kot! huhuhh)

aper2 pon.. aku skang dah mula malas keje... sbb keje2 pon duit habis gak... keje bertaun2 stil takde kete takde umah gak.. aper kes??

tu la.. dulu mak suh blaja pandai2 tak mau... skang dah rasa nyesal.. tapi siyes.. aku bukan nyesal sgt tak dapat keje best2 sbb tak blaja tinggi2.. tapi nyesal sbb tak dapat kumpul kawan ramai yg boleh didapati sekiranya aku masuk u... pelik kan??

sbb pada aku.. duit leh cari.. tapi kawan mmg susah.. dan aku rasa sedih sbb aku tak ramai kawan.. yer.. tak ramai kawan... mostly kawan yg aku kenal pon dlm tenet.. and most of them boys.. giler bosan hidup aku kan?? lame giler.. nak cari kawan pon kena guna tenet.. (- -")

ish.. hati mula tak tenteram dah.. dari pikir pasal takde duit skang pikir takde kawan lak.. boring giler life aku neh...
dah la.. tiber2 takde mood nak taip dah...



~asal la tenet ni cam CIBAI! suma berterabur.. nak edit aper2 suma tak boleh! asal hah??~

serabai!

0 people says
smlm aku tgk satu klip yg aku jumpa dalam satu blog seorang lelaki.. tak kenal pon tuan punya blog.. sajer bace2 blog org... tapi klip itu sgt sickening.. giler serabai... pengotor.. image tu sentiasa berada di kepala aku sejak dari smlm... SIAL la!!! camner nak bagi hilang ni... naper dorang makan TAIK!! bodoh... bodoh...BODOH!! dan aku pon bongok pegi tgk!!

p.s: sori to my gf.. sbb suh ko tgk sekali.. hahahaha.. skang xdela rasa aku sorang jer nak muntah... hehehehe... sharing is caring kan??

molek2 belaka

0 people says
pagi2 ni aku bgn dlm keadaan separuh sedar..baper kali jam aku berbunyi.. akhirnya aku gagahkan diri melawan kesejukan pagi..tuju ke bank nasional..tapi ngh menabung pon leh tetido..ish..ish..ish... (sadap yu jah!)

setelah penat berjuang..aku mandi2.. dan bersiap.. lega.. baju dah siap gosok malam tadi..siap pakai baju.. kuar umah kunci pintu.. nmpk selipar aku bisik dlm hati 'pakai slipor la arini'..(yer.. slipor.. cuber teka sayer org maner..)

aku kalo pkai pon sempoi2 jer..otomatik attitude diri jadik berubah.. diri pon cam malas2.. jalan nak nmpk ganas jer.. lain lak kalo aku pakai kasut tinggi... muka nk kontrol ayu.. aku pon naik nyampah ngn diri aku....(T T)

naik bas.. sampai putra.. org tak ramai.. ada bagus... tunggu tak sampai 5 minit.. dpt naik tren kosong.. lagik bagus... dlm tren tak nak duduk wlaupun kusi byk... nak diri style malas2.. attitude beb.. hahahaha.. padahal sbb tukar pakai selipar jer.. (ko mmg lame JAH!)

aku bertukar tren sampai la ke destinasi yg nak dituju.. cdg nak beli nasik sbb nak pecahkan duit.. sampai kedai tu akak nasik lemak tu kata nasik lemak habis dah...(biler la aku nak tanya nama akak ni ek? asik panggil akak nasik lemak jer..)then arini tukar selera.. mkn nasik goreng.. buh sambal skit.. dpt telur rebus free.. ikan bilis skit.. n..... kuih kaswi 2 ketul... suma skali cuma RM1.20 jer.... baikkan akak tu?? rezeki2.. lepas ckp timer kaseh.. aku trus jln ngn lajunyer ker opis... tpat 8.45 aku sampai.. sain buku.. (yer.. aku lmbt... tapi aku tak resah.. sbb hari ni mood aku baik..)

sampai ofis.. bukak komputer.. mkn nasik.. dah kenyang trus menaip blog.. n smpai skang maseh menaip.. hahahaha.. (aper giler aku neh!)

takde aper yg menarik pon.. tu ler rutin harian aku pon.. tapi arini best skit sbb arini aku tak stress.. tak terkejar2... pastu dpt rezeki lebih lak.. berkat pakai selipar kot...(- -").. tu jer.. aper2 pn aku rasa bersyukur pagi ni.. tu yg penting kan?

aku rasa skang ni aku patut berhnti menaip dah.. kan? keje berlambak ni.. tapi malas nak buat... ish..ish..ish...

jah.. dah jah.. bgn... jom wat keje jom... arini mood ada baik kan? mari ler rajin2 bekerja... BERGERAK!

~ini adalah peristiwa lalu.. yang aku post balik... giler rajin aku kan?? huhuhu~

lain...

0 people says
setelah sekian lama mendiam kan diri.. aku kembali..!! (ala.. kejap jer ni.. bukan leh caya aku neh..see.. aku sendiri pon tak yakin.. huuhuuhu..)

lama giler tak post pape.. sejak dari bulan poser.. fuuhhhh.. lama giler.. macam2 jadik sepanjang kehilangan aku..aku ada jer.. bukan tak bukak langsung page aku ni.. cuma aku rasa cam takde aper menarik nak dikongsikan.. n aku maseh tercari2 lagi cara penyampaian yg palig sesuai untuk aku..
so.. sepanjang tu aku byk la blog hopping.. tgk2 page org.. rasa makin rendah diri la plak.. YER rendah diri.. kekonfidenan aku nak memblogging trus pudar..(eceh ayat..)biler tgk mcm2 pesen ada.. ada yg guna bahasa buku teks..ada yg berkias2 sampai tak paham aku dibuatnya.. ada yg guna bahasa pasar.. bahasa market.. macam2 caralah! byk jugak la yg aku giler folo tiap minggu.. best bace page org ni.. kadang2 bnda yg remeh2 pon dorang leh citer n wat kita pon rasa teruja.. tu la yg aku nak blaja.. bukan baru bace 2 baris dah rasa ngntok..barula bangga nak hebah kat org suh duk lepak kat page aku... (tunggu la.. mungkin da satu hari nnt..)

aper2 pon.. setelah puas mengkaji.. pokok pangkal.. kita menjadi diri kita.. bukan meniru org lain.. lantak la org lain nak tulis camner pon.. kita maner leh ikut org.. kita ikut aper yg selesa ngn diri kita.. tol tak?? aku cukup kagum ngn sebilangan orang yg mampu menyusun kata2 dia dgn indah sekali.. disertakan ngn puisi.. bila baca kita terbayang seorang lelaki tua berjanggut macam a.samad said... contoh terbaik... tapi sebenarnya.. disebalik tu cuma la seorang remaja dengan pakaian yang agak trendy.. yang sememangnya jauh dari aper yang aku bayangkan... wah.. lagila aku kagum... hmmm... bertambah rendah diri...

TAPI! aku dulikkan suma tu..
aku wat blog ni pon sajer2.. unutk suka2.. watper nak pening2 pala.. tulis jer la aper yg ko nak tulis.. lantak la aper org nak kata.. nama pon ini blog aku.. kalo tak ske.. sila lompat ker blog lain... kan??kan??

so... oleh dengan itu.. aku akan cuba menambah koleksi post2 aku dlm ni.. untuk kepuasan diri.. bukan untuk kesedapan org lain.. korang tak ske.. siler beredar... SEKIAN..