pengikut

let me go..

0 people says
siapa kata kau akan gembira, akan teruja ketemu sesuatu yang pernah kau hilang?
siapa kata??


ok.. aku kata...


tapi kenapa ketika ini aku rasa muak! jelak!
bila tiba2 yang hilang muncul kembali?

yer aku jelak dengan kau!
tolong pergi!
sebelum aku lemah bodoh dipukau oleh kau!

PERGI!!!

i beg you.. please.. leave me alone........ im begging you...

jika aku mampu ambil tempatnya..

0 people says
banyak kali juga aku ceritakan perihal dia..
ini.. ada ini.. dan juga ini..

dan ketika ini jam menunjukkan waktu 3.15 pagi..
aku dan keluarga berada di ruang menunggu..
dan si dia..
berada didalam bilik sejuk itu tiada teman..
dan beberapa rongga nya di sambung pelbagai wayar..
sayu hati aku..
sedih hati aku...
Tuhan sahaja yang tahu perasaan aku..

kalau lah mampu aku mengulang masa...
kembalikan dia seperti sebelumnya...

YA ALLAH..
kurangkan derita dia..
jangan seksa lagi dia..
percepatkan sembuh dirinya ia...

ku mohon..
AMIN...

aku cuma ada seorang adik.. namanya... MUHAMMAD ADZHA SYAFEEQ...

over by fynn jamal

0 people says


sweet huh? JELES! i want my own TRI also..

cute macam panda? aku kah?

0 people says
semalam sekali lagi aku tidur cuma sejam dua...
ish.. dah beberapa hari dah macam ni..
dah tunggang langgang dah jadual aku ni..

benda rutin dah dirombak..
serta merta aku pagi2 sakit otak..
sebab badan memberontak..
tak mahu digerak-gerak...
(uik.. pantun berkerat2)

huhuhuhu..
mata ni aku tahan jer ni..
ikut kan nak jer baring..
tido! kroihhh kroihhh....

sejak ada benda ni banyak benda aku abaikan..
bilik pon dah macam lori terbalik..
tv tu pon dah jarang nak ditekan punat2 alat kawalan jauhnya..

tumpuan aku hanya pada benda tu..
benda ape?
budak hitam berkilat tu la..
(huh? budak hitam? kilat?)
hahahahahah...
riba atas aku la...
(huh? dah naik ke atas riba lak??)
hahahha... sendiri lak horny..bongok!

ni semua dek bahan melayan penunggu2 malam di alam maya tu la..
borak ntah ape benda ntah sampai ke hari pagi...
sendiri pun tak berapa pasti..
yang pastinya macam2 kerenah aku jumpa..
dan macam2 aksi juga aku nampak..
tapi aku...
curi jeling tengok sebalik jari jemari jer..
sikit je... yer.. sikit.. tak tengok semua..
hahahahahaha..



benda ni la...
peneman aku skang ni..
makan dengan dia..
tidur depan dia..
nasib baik mandi tak boleh bawak dia..
huhuhuhuh..

skang ni aku kat ofis pon teringat kat dia je..
huh! gile la...

ok mata ngantok..
nak tido jap!
mimpi kan dia yang kat umah tu..
ok!
bai!

isu racist timbul lagi..

0 people says
"I had to take this very sudden and painful decision to leave as it is a matter of my pride and dignity. I am very sad and disappointed that my efforts, hard work and contributions were not recognized and appreciated at all. Therefore, it is best for me to move on, even without a new employment yet.

Even though I have been the longest in service and carried out most of the senior duties and responsibilities but I was not promoted, I am still happy that I was given the opportunity to carry out these duties and I must admit that I have gained valuable knowledge and experience. I would like to wish my colleagues all the best and I strongly believe that their potential, knowledge and diligence will contribute towards the growth of ***s Department.
"


kata2 dari sang teraniaya..



SAPA KATA SIFAT PERKAUMAN DAH TAK WUJUD?
1 MALAYSIA???
aku bagi kedua2 belah jari tengah tangan aku!

ada udang di sebalik batu.. eh tak.. di kolam udang..

0 people says
there is always time for first time..
without first then there will be no second, third and so on..

RIGHT?

oleh dengan yang demikian aku melakukan sesuatu utuk pertama kali...
hmm.. ok tipu...
aku cuma ikut..
dia yang buat..
buat apa??
ha.. itu yangg kita tak tau...

eheh!

semalam kali pertama ku jejakkan kaki ke dalam kolam udang...
meneman seseorang menjalankan aktiviti kesukaan beliau..

memancing..
ish... benda yang aku paling tak paham..
ape la yangseronok nya menunggu sesuatu yang belum pasti dapat..
ada yang sampai bila dh dapat dilepaskan balik... lu main2 kan perasaan gua ke ape ni.. dah dapat pastu abaikan gua...(eh? ni ape ni? eheh!)
sori emosi terganggu.. heheheh..
begitu la ceritanya..
asalnya aku sangka yang aku akan dilanda keboringan tahap gila2 babey..
tapi sangkaan ku meleset..
rupanya aku masih mempunyai kesabaran yang agak tinggi..
dan aku agak teruja melihat ketika umpan mengena..
no wonder dia pesan yang dia akan abaikan aku seolah2 aku tiada di samping ketika dia ralit dengan hobinya itu...

hobi ini benar2 memerlukan tumpuan yang melampau..
memang aku kagum ah!
aku rasa dia masa study pon tak fokus macam ni...
kan? kan?

setelah bergelumang selama dua jam
sekilo udang telah diperdaya...
masa untuk dibawa pulang...

kami menuju ke tempat kerja beliau..
eh? kenapa pergi tempat kerja?
ha... sebab di situ sahaja terdapat nya peti sejuk..
hahahahah.. sedihkan?

sesampainya kami di sana...
la.. kunci?? ah sudah..
macam mana ni?
beliau menelefon beberapa kenalan..
akhirnya ketemu dengan sang pemegang kunci..
beliau meminta izin meminjam kunci..
sang pemegang kunci seperti teragak2..
bukan kerana tidak percaya..
tetapi.. ketika itu... waktu sudah menunjukkan dua pagi!!!
hahahah.. gila!
semata2 kerana udang habis kau menggangu enaknya tidur semua..

kata setuju diterima..
beliau tanpa buang masa..
memecut ke rumah pemegang kunci yang pada aku agak jauh..
tapi itu sahaja cara yanga ada..
supaya udang2 tadi dapat mati kesejukkan daripada mati kebusukan..
huhuhhuhu...

beginila rupa kolam udang itu...


si dia sedang memasang umpan.. ape kebendantahnamanya.. pumpun kot.. huhuhuh..

milik si pemancing tegar yang dah dimiliki orang itu.. ish!


eh? sape ni? dak gebu ni la peneman aku ketika dia sibuk di telefon..


sepanjang malam.. gamba udang2 boleh pulak tak dipotret..
huhuhuhu... hampa! tak dapat tunjuk bukti..

kunci dah dapat.. udang dah disimpan..
kami melabuhkan punggung di depan peti tv seketika...
letih...
hampir satu jam di habiskan disitu..
kemudian baru kami sadar yang kami kerja pada keesokkan hari..
kemudian kami berfikir untuk pulang..
dan tidur..
esok kembali bekerja...
kununnya la..
tapi...
sebaliknya berlaku...
balik... bukak buah hati..
melayan makhluk2 yang masih belum tidur..
sampai pagi...
sadar2 jam tepat 6 pagi...
dan aku dah terjelepuk depan buah hati..
letih..
berat mata ini dah tidak tertanggung..
akhirnya aku dibuai mimpi...
jam 7 aku sadar...
tapi badan masih meronta minta jangan diganggu keadaannya..
maka.. mata kututup kembali... dan
kini... jam menunjukkan 12.52 tghari..
aku berada di atas tilam masih belum mandi..
GILA.... aku rasa makin melampau2 perbuatan aku...
sudah hampir beberapa kali aku memonteng kerja...

ah.. menyesal pun dah tiada guna..
baik aku baring dan nikmati masa yang ada...
jom sambung tidur..

bye! aku nak sambung mimpi seram malam semalam...
aku dikejar bayang2 hitam... tidak tahu empunya siapa...
bila fikir balik... takut pulak nak sambung tido...


huhuhuhuhuhu......

journey to the north - episod preview

0 people says
1. tiket for two ( / )
2. backpack ( / )
3. comfy shoes ( / )

settle dah tiga benda.. fuhhh lega...
akhirnya dapat gak bincang empat mata..
asik borak dalam ym jer..
risau gak..
takut tak jadi jer..

dah settle barang..
lepak mcD..
bukak baby..
cari info..
maps, transport, accomodation
settled! i think.. huhuhuhu

okla.. sekurangnya dah nmpk dah..
perjalanan kesana tu macam mana..
nak naik bas kat mane..
turun mane..
tuju ke mane..

penang hill!
batu feringgi!
antara yang termasuk dalam list!

huhuhuhu...
macam tak caya..
aku dan member akan bergerak secara berduet..(bukan solo yer..)
gile la..
tunggu penang..
jumaat ni kami sampai!

huhuhuhuhuhu.. btul ke ni....

tu dia.... 04-12-2009 9.00AM

hoyeh... kasut putih melepak!!

kasut, baju, laptop, tuala dan bla bla bla..

tenaga dah habis.. masa untuk kumpul lemak.. eh.. tenaga..

my darling makan dengan tekun....
masa untuk study.. huhuhu..

gua muka tekun study k? lu pehal amik2 gambar gua?

saje jer ketar2 kan tangan.... huhuhuhu...

SEKIAN!

winter in november?

0 people says
sempena dengan hari raya korban hari ni aku menonton dvd TALENTIME setelah sekian lama aku tak bukak dvd semenjak ada baby baru ni la.. (eh releven ker?raya ngn dvd ni? huhuhuhu...)

sedih.. terutama part hafiz nyanyi lagu PERGI versi inggeris pastu tertiba kawan dia yang cina tu masuk join venture... fuhhhh... sedih... but then how bout melor and mahesh? tergantung jer.. ish..ish.. sequel confirmla takde.. since the director dah takde... AL-FATIHAH for yasmid ahmad..

kinda weird spending hari raya all alone by myself..
tapi jujur nya.. takde ape beza pon..
saje.. tetibe nak rasa ngada2..
plan nak ke rumah kak aku..
tapi macam malas la plak..
nak kemas bilik pon malas..
serabut!
and one more thing!

bilik aku ni dah bape minggu dilanda salji!
huh? salji?
biar betul???
hahahahah...
kepala aku ni berkelumumur jer ni..
garu sikit jer..
bersepah2..
penuh satu bilik..
ish! pasal pe ntah..
from fact.. dandruff attacks when u r in stress..
am i??
maybe...
huhuhuhu
how to make this go away..
the stress and dandruff of coz...!

even my keypad ni pon dah penuh dengan salji..
huhuhu.. got to stop! AND HEAD TO THE BATHROOM!
mandi! (patut la kelumumur byk! mandi pon malas! hahahahah)

jom mandi! hahahahhahahaha...

SELAMAT HARI RAYA KORBAN

0 people says
hari ini hari raya? kenapa aku ada kat dalam bilik aku sorang2 sambil makan roti letak choki2 duduk depan tb tgk faizal yusof aku ni berlakon citer sedih sambil aku menangis sorang2 ni? huhhuhu.. ape la nak jadik ngn aku ni.... tibe2 rasa rindu kat ma aku...


huhuhu.. karipap.. sedap...

everything bout me..

0 people says
~TAIZA?? eh? jajahan taklukan aku kah??~



TAIZA THOMSEN - Miss Brazil 2002..

~ratu cantik aku ni rupanya..~


untuk sebarang pertanyaan sila rujuk ke laman web saya

~hahahaha.. gile la..ada laman web fashion sendiri..~


from miss world to dj to fashion line even a dog's name! me a dog? watde..
and do u know there is a place called taiza in japan? no rite?? me oso....



and the discovery continue.....


~HIDEAKI TAKIZAWA...abang aku.. dia artis.. dari jepun.. hensem huh? macam aku.. huhuhuhu...~


~MAIZAWATI janda akhil hayy.. kakak aku.. orang johor jugak rupanya..~

antara orang2 terkenal yang namanya hampir dengan nama aku...


huhuhuhu..
apabila bosan melanda.. mula bertindak di luar kawalan.. u shud try terutama kalau nama korang cukup unik.. type your name.. google it.. u'll be surprise..


btw..

my name is...

TAIZAWATEASMAQ BT ABD RAHMAN..

huhuhuhhuhu...

BABI BERBATANG!

0 people says
cerita :
"suspek mendakwa dia bukan merogol mangsa sebaliknya mangsa sendiri yang kegersangan dan kerap memandangnya dengan perasaan berahi. suspek juga memberitahu dia terpaksa memenuhi kehendak seks mangsa dan tidak pernah memaksa melakukan hubungan kelamin dengannya"

suspek :
BAPA MANGSA

mangsa:
ANAK BERUSIA 6 TAHUN!

aku plak nak cerita!
apa ke babi nya pengakuan! anak ko tu 6 taun! 6TAHUN!! anak ko jelir2 lidah kat ko ker? selak2 kain depan mata ko? ke tunjuk lurah dada dia? tetek pon tak tak tumbuh lagi la lahanat! bulu ketiak pon belum tumbuh!silap2 apa batang pon dia tak tau la babi! berahi kepala hotak kau! B*TOH!



cerita lagi :
"difahamkan. kejadian berkenaan pernah diceritakan mangsa kepada ibunya namun wanita itu enggan mempercayainya kerana mendakwa perbuatan keji tidak dilihat sendiri"


cerita versi aku :
"mah.. anak kita goda saya tadi.. saya terpaksa la rogol dia.. saya dah suruh dia masuk dalam bilik.. awak nak tengok? jom la.."

MUNGKIN TU YANG PATUT TERJADI BARU MAK DIA PERCAYA... KAN?? MAK BAPAK BABI! KALAU LETAK BABI DENGAN MAK BAPAK DIA NI DEPAN MATA.. AKU PEGANG BABI DULU! statement berani mati! pedulik ape aku!


lelaki macam ni memang la sial! bila dah gatal.. kawin! dapat bini.. main ngn bini..buat anak ramai2..
ha.. bila barang bini dah tak ketat.. dah longgar... tetek pon dah layut.. tutoh anak pulak.. dapat lak budak2 kecik... baikk!!!!! MEMANG BABI! arrrggghhhhh!!! BABI!!!!!!!!!


~petikan dari akhbar metro bertarikh 24 November 2009, Selasa, m/s 6A~

baru tau peking duck tak sedap!!!!

0 people says
currently at muh kaklong's home..
sum thing came up..
what thing?
i don't intend to let the whole world to know..
so let it be my own secret for now...

but that's not the point..
i just came back from my office dinner at PALACE OF THE GOLDEN HORSES ya'll...
so damn full i can't even finished my last plate full of desserts!
argghhhh... sekarang ada sedikit rasa rugi!!
cheesecake... i want my cheesecake NOW!!

for the first time i organized this dinner..
and i was the one who choose the place..
YES ME.. thank you!

great place for camwhoring..huhuhu..
but had to simpan my niat..
since my boss watching!!
heheheh.. but only for a while jer..
since i sat with geng satu kepala..
every single thing wajib kutuk then gelak kuat2 macam perempuan gila
and suddenly felt like orang kampung jakun first time dapat makan pasta..
hahahah.. gila.. but that's me.. don't even care what others were thinking of me...
or even maybe some of them were jealous of how i enjoyed myself..
don't have to act all ayu2..
hell with that! tak payah belakon..
nak act jadi artis la.. masuk pilih kasih la pompuan!

there is this new girl at work..
which to me.. ok la..
i don't hate her..
why should i since she did nothing bad to me.. directly..
but all my geng satu kepala..
sort of hate her..
at first i didn't notice at all..
but when everyone(okla.. tipooo.. only 3 of them) seems so hateful towards that girl..
i began to take much more attention towards that girl..
hmmmm.. ok..

she lurve... attentions!!! bahasa kuang ajar.. GEDIK!!

ala... tu je...
normalla...
but of coz la a little bit annoying..
specially towards kami budak2 happening neh.. hahaha..
but ala..
lantak la..
budak2 lagi..
blom sekampit makan garam..
baru nak blaja hidup...
eceh! macam la aku ni dah seguni garam telan..
memang dah lama hidup aku neh!
hahahahahaha..
eh? dah tukar bahasa tetiba..
hahahaha.. bongoks!

skang ni badan dah blengas..
yer aku tak mandi lagi lepas balik dari dinner..
ni pon tinggal aku ngan si ketot mulot becok neh..
dan time ni la datang idea nak menggedik jugak depan camera ni...
aku pon apa lagi..
ajak si ketot ni skali..
hahahah.. mak usu ko memang giler kan dik??

tak cool la macam ni..

0 people says
kesejukkan!
hingus boleh jadi beku kalau macam ni...
taik mata pon boleh jadi batu crystal...
gila apa macam ni...

kena kumpul 1billion euro dari sekarang supaya dapat naik bahtera!

0 people says
setelah beberapa percubaan berbaris panjang selama beberapa minit untuk mendapat kan sekeping tiket untuk menonton wayang gagal.. tetapi mungkin dengan sipat penuh sabar dan degil akhirnya...
kami berjaya!!!

kami brjaya menonton.....

2012!!!!



hahahahaahah.. boooo.... pada yang tak dapat tengok lagi..... BOOOOOOO!!!!

tapi boooo pada kami juga..
kerana tertipu!!
ternyata filem itu tidak lah sehebat yang disangka2..
tahniah atas kesan khas..
amat menakjubkan..
namun jalan ceritanya agak kucar kacir pada aku..
melampau2 pun ada...
ntah la..
mungkin aku dah dididik dan ditanam di dalam minda bahwa kiamat tu lebih dasyat..
dan hakikatnya dah termaktub bahawa tiada satu nyawa pon akan terlepas dari kuasa yang Maha Esa..
maka.... ketika beputarnya filem tersebut..
dan satu demi satu cuba ditunjuk...
yang kita mampu berbuat sesuatu untuk meloloskan diri dari menjadi mangsa pengakhir dunia..
hmmmm.....makin tidak dapat diterima akal...

pelik pabila mereka boleh percaya bahawa kita akan menghadapi hari kiamat..
tapi makin pelik bila sang pencerita percaya kita mampu melawan kuasaNYA..

ahhh.. gila!!!

lebih baik menonton...

PHOBIA 2...



cerita nya seram...
mampu membuatkan kita menggila...
trjerit sana..
terjerit sini..
namun cerita nya tidak terlalu berat...
santai..
biarpon agak kepenatan bila keluar dari panggung atas sesi uji suara...
apa2 pun ceritanya mampu buat kita tetap mahu berkongsi cerita pada orng yang turut menonton nya sebentar tadi..
hahahaha.. gila!

MAKAN DIMANA??

0 people says
argghhhh!!! susah gak nak carik tempat makan yang best2 ni!!!!

sleeping ugly

0 people says
ish... dah baper malam asik tido lambat jer ni.. dah la pagi tadi tak keje.. sbbnya aku ngantok giler!
adeh.. tido la wahai mata.....

bobok...bobok.. *sambil tepuk bontot sendiri..

kau ilhamku..

0 people says
ingatkan bila dah ada depan mata..
tangan ni akan jadi lebih cergas menari di papan kekunci ni..
tapi masih sama seperti dulu..
aku jadi buntu..
macam budak baru belajar..
budak baru belajar pon tak blur macam aku...
mungkin aku terlalu kecewa dengan peristiwa lalu yang banyak tak smpat dicoret..
aku rasa macam lopong..
macam tak molek jer nak taip aper2..
ala.. bosan ar camni!

IDEA!! IDEA!
AKU PERLUKAN ILHAM!

eheh! ngengada!

new baby!

0 people says
merasmikan........

di ketika ini!
aku menaip post ini menggunakan laptop baru!!!!!!
sindiri punya!
FUHHH.. BANGGA GILER!!

crushed ice..

0 people says
can't stop thinking bout him...
wish cud spend a whole day with him..
I found my NEW LOVE!



DAMN! he is sooooooo.. HOT!

#$#*^$(&%)&$

0 people says
weh aper hal ni?? pening ar pala..

kaya balls pon sedap ape...huhuhu..

0 people says
pernah tak korang merancang sesuatu bagai nak gila tapi akhirnya lain jadinya??
aku?? selalu!

macam semalam..
beria2 plan nak pegi sana nak pegi sini..
makan itu.. makan ini..

lihat post sebelum!
plan bagai nak rak!
cek2 la poket.. duit ada 20hengget jer???

skali aper yang jadik??

sila lihat gambar untuk penjelasan yang lebih jelas!


tako tao telah ditukar kepada berger ayam ditambah cis neh!



donut big apple diubah kepada sebuku roti butterscotch!


untuk mengubat hati yang lara.. ditambah dengan setin air root beer..


inila dia menu makanan alternatif aku untuk malam smlm... tetap KENYANG!!!


setelah separuh dihadamkan.. baru perasan! cess! NI BERGER DAGING! bukan ayam! nasib baik aku bukan elergik daging!


dan seperti sedia maklum.. aku yang kreatif lagi aktif! mula mengepalkan kan roti berikut menjadi bebola kecil untuk merawat hati luka yang mengidamkan bebola sotong itu!!! huhuhuh..

kesimpulan..
masih mampu kenyang dengan menu yang totally berlainan dari yang diidamkan..

berikut adalah kos yang berjaya diubahsuai supaya lebih mesra poket:

makanan impian:

tako tao : RM 4.30 sebungkus (3pieces)
big apple : RM 12.00 excluded tax (6pieces)
drinks : not included!
total! : RM 16.30!!

makanan ampaian:

burger daging berkeju : RM 2.20 sebungkus
butterscotch bread : RM 4.00 sebuku! (stok mkn 2 hari)
minuman rootbeer float: RM 1.50 setin!
TOTAL!! : RM 7.70 sahaja.....

TETAP KENYANG JUGAK! BILA HADAM JADIK TAHIK JUGAK!! KAN? KAN? KAN??
huhuhuhuh....

keperluan..

0 people says
setelah sekian lama melalaikan yang satu itu..
malam semalam ku lakukan jua..
atas kehendak hati..
tiada paksaan diri..
alhamdulillah..
terbuka juga hati..
dan ku harap ianya tidak hanya impian sehari..

insyallah..
amin...

aper barang makan kaya balls!

0 people says
aku perasan sekarang ni kan aku agak malas nak update hari2..
tapi aku lebih cenderung untuk menempek beberepa post yang berlainan dalam masa sehari..
kira cam lamsam la..
kumpul cerita.. pastu pulun taip semua dalam satu hari!
tu yang sampai ada dua tiga post sehari!
giler!

ni post yang kedua untuk hari ini..

aku nak cerita yang for the last two weeks!
aku gian makan tako tao!

yup!

TAKO TAO!

untuk yang tidak tahu!
tako tao adalah sejenis makanan jepun yang berbentuk seperti bebola kaya..
tapi tidak manis..
rasanya tersangat la sedap..
yang berintikan samada.. octopus iaitu sotong kecik!
which is muh FAVOURITE!!

(giler leleh liur dah ni!)

or.. you can choose prawn or chicken ham and chesse or maybe unagi i think it is some kind of belut! or is it? donno la..
kena kerja sana dulu then paksa bos bagitau apa benda alah tu.. then aku kongsi maklumat tu kat korang..
or maybe just simply google it! hahahaha.. buduh!

currently addicted to it..
rasa macam nak makan hari2..
dahla jusco dekat dengan rumah..
sampai ke tahap malas nak tunggu bas..
aku jalan kaki jer..
aku tak tau la sama ada aku ada membela ataupon got living thing in my perut!

huh??
tidak!!!!

hahahhaha..

so.. skang ni pon dah berlegar2 di kepala nak singgah jusco dulu sebelum balik rumah..
beli tako octopus dua! (dua okay.. konfirm aku membela!)
then singgah big apple.. lama gila dah tak pegi..
sejak kenal tako aku lupe pada engkau!
dimana aku telah membuat kesilapan besar disitu..
bukan kah selepas makan savour things.. then kita kena makan benda manis?

so..

petang ni aku nak beli dua2..
baru la lengkap menu makan malam aku!
dan jugak makin padat la lemak2 kat perut yang makin membuncit neh!
(living thing inside..maybe?? hahahah..)

can't wait... to eat u baby octo! yum yum!

then after that im gonna eat you all!!!!! hahahahahahahahaha! especially u! yeah u! top on the left!







wa ke yi chiang hua yu!

0 people says




menyampah? muak? jelak?
dulik aper aku! hahahaha..
sajer.. nak tunjuk aku baru tukar contact lens baru!!
huhuhu.. kelabu..
sick and tired of the old same sexy brown tu..
tak sexy pong! tipooo.....
so.. i ogt myself a new three tone grey..
first day got it..
noticed the right one a little bit darker than the left side?
huh? Watde?? serius macam hantu..
malam trus telefon kedai tu..
nak komplen! dak tu relax jer jawab suh datang esok!
siap bagitau waktu bukak sampai pukul baper..
dalam hati..
memang aku datang ah!
tunggu kaw!
tapi esoknya..
aku perasan..
kaler nya dah balance..
eh?? eh?? wat hapeng?
saper duk tukar neh?
budak yang aku komplen smalam ker?
mesti masa aku tido..
dia menyelinap masuk bilik aku dan tukar!
tak musathil sebabnya dia ada alamat rumah aku!
jadi?? dia nampak la aku tido tak berbaju??
huh?? PERVERT!
ataupon.. aku yang berimaginasi telalu tinggi
dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik senyuman mu itu..
(eh?eh?ternyanyi.. heheheh..)
dan sebenarnya aper yang berlaku adalah.. memang takde pape pon..
aku yang rabun warna kot..
huhuhuhuhu.....
aper2 pon...
got myself new look..
but still..
power ni macam dah up lagi la..
sebabnya.. masih memerlukan kerjasama otot2 dikeliling mata untuk melihat dengan lebih jelas..
hmm... konfirm! mata aku naik kedut dulu!
kena start beli olay total effect ni!
tu la..
dulu mak kata jgn study giler2..
nanti mata rabun..
(eh? yer ker mak aku cakap camtu?huhhuhu)
yup.. i'm proud to admit that im rabun!!
aku ni nerd dulu..
kuat baca buku..
tolong la jangan caya!
hahhahaha...
honestly aku adalah pembaca kamus bahasa inggeris - bahasa malaysia paling setia!
dulu la..
skang haram!
semua itu adalah atas alasan..
tengok sinetron cina! bersubtitle kan bahasa inggeris..
lepas tu ko tak paham aper yang diperkatakan..
maka!
aku dengan bijak nya.. mengambil kamus..
dan mentranslatekan ker bahasa yang mudah dipahami!
tu yang BI aku leh skor..
BM kurang skor!
(eh? ada kena mengena ker? bukan patutnya BM pon skor ker?)
hahahahhaha....
dan untuk pengetehuan..
aku mampu memahami bahasa mandarin!
thanks to all those years aku hadap depan tb.. tgk chanel8 siaran singapore!
huh! kagum tak? aper?? tak? lantak!
so.. beware!
jangan cakap belakang ar...
main belakang pon tak mau!
dosa!!!
nabi tak ngaku ummat!
sekian!
zai jian!
(ha.. tengok.. dah nak cakap cina dah!)

freedom

0 people says
tolong aku carikan helah untuk rasa bebas..








boleh??






~tak kesah, tak nak tau and tak nak ambil peduli..

leleh liur..

0 people says
currently craving for a deliciously wing of ayam masak merah on a big plate of creamy nasik minyak... perghhh!

post without a title..

0 people says
canggung..
kekok..
janggal..
pelik..
lain..

tu yang dirasakan ketika bertemu semalam..
tidak lakukan sesuatu yang luar biasa dari kebiasaan..
keluar dengan niat mengisi perut..
sebelum itu singgah seketika di tempat yang agak biasa juga dikunjungi..

sumpah.. tiada apa yang luar biasa..
tapi.. hadir suatu perasaan yang berbeza..
cara aku memandang nya berbeza..
cara aku bercakap dengannya berbeza..
cara aku memegang tangannya berbeza..

aku tidak tahu mengapa..
tapi aku dapat rasakan dan aku sadar bahawa aku terlalu mencuba..
tapi mengapa?
mungkin aku mula dapat rasakan yang aku akan kehilangan dirinya..

kenapa aku berfikir begitu?
sudah tentu aku mempunya alasan..
walaupun belum ada kepastian nya..
tapi itu sudah cukup membuat kan hati ini goyah..

mungkin pada dia..
tiada apa yang tidak kena..
tapi hati aku..?
haih.......

biar gelak tawa yang dipamer..
tapi hati bagai dicarik2..
aku pelakon yang hebat jika kamu mahu tau..

aku benci dia..
tapi aku sayang dia..

aku benci..benci..BENCI.. dia..
aku takkan mati hidup tanpa dia..
detik ini hati berkata..

jam kemudian..
aku mati tanpa dia..
aku sayang.. sayang gila pada dia..

dan ia berterusan..
sampai bila?

".............................."

balasubramaniam..

0 people says
sial!
aku lak sakit!

ditambah lak dengan bala lain!
memang BABEY ah!

ske gak kat aziz satar..

0 people says
smlm masa syok layan tv.. berapa kali kuar iklan movie baru tajuk pisau cukur...
maya karin ngn fazura belakon.. cam best..
tapi apa yang aku nak kongsikan sebenarnya bukan tu..
dalam cerita tu ada...
AARON AZIZ!




pergghh.. leleh mak tgk..
aku mmg tak boleh tgk dia..
berdegup kencang jantung gua..
dan tidak semena2.. terasa pipi merembes haba lebih dari biasa..
malu... ketika sang teruna melihat tepat ke anak mata..
walaupun di ketika itu dia hanya ada disebalik cermin peti televisyen..

hahahahah.. GEDIK!

tapi dia mmg HEMSEM! bak kata mazlan senario..
taktau nak cakap camner.. mmg kacak giler lah!
minat dari zaman aku sekolah lagi..
tgk dia jadik polis kat chanel 5 siaran singapore..
masa tu masih ragu2 mamat ni melayu ker aper..
awat nama macam aaron kwok hero filem hongkong yang hensem jugak la orang nya..
sejak tu la hati dah terpaut..
bila dapat tau dia dah beranak dua..
hati aku tetap tak berganjak..
sebab kalau dia bujang pon macam la aku dapat kahwin dengan dia pon..
kan?
so..ape de hal?
aku tetap ske kaw!
sama macam kasih dan sayangnya aku pada...
ANDY LAU, TAUFIK BATISAH dan FAHRIN AHMAD....

ahhhh....
kalau la jumpa depan2 apa la jadik ngn aku agaknya?

btw.. FAHRIN dah putus ngn SCHA...
agak2 aku ada can tak??
huh? macam cerah jer peluang..
hahahahaharapan..

ada rasa gigil tak skang? nak marah? nangis?

0 people says
masuk perangkap nampak??
silap lu la carik gaduh ngn gua..
jalang eh?
meh nak tunjuk..
aku tak kesah aku kalah..
janji dapat ganggu gugat hidup ko..
puas!
cukup buat aku..

baju raya saya warna biru kundang? awak pula?

0 people says
last post 15hb sept..
hari ni dah 6hb okt..
lama jugak tu cuti..
banyak jugak la benda termiss nak stori..
tapi aku yang pelupa tahap alzheimer peringkat awal ni..
maka.. cerita benda yang ingat jer la..
SECARA RINGKAS!

hehehehehe...

kronologi kehidupan...

16/9 - ponteng keje..tren rosak.. btul la.. xtipu.. maka..ptg trus gi cari baju raya..WAJIB tak membuang masa!

16/9 - (malam) pegi RESTORAN CHENG HO milik amy search! SERVIS MACAM HARAM! AKU DAPAT AIR ADA LIPAS!!! &%#$@*
MAKANAN BUKAN SEDAP SGT PON! TEMPAT KOTOR! KENA REQUEST MINTAK ORANG SAPUKAN LANTAI! APER KE BANGANG NYA? NI KE RESTORAN YANG PATUT DIKUNJUNGI??? TAK PAYAH! HARAP MAHAL JER! sekali lagi ditekankan.. SERVIS MACAM HARAM!!!!

17/9 - balik kg waktu tgh mlm.. tido sepanjang jalan..

19/9 - bakar lemang! first time ever.. tapi aku tukang tgk jer.. pastu tido.... kroiiihhhhh..

19/9 - aku dah potong rambut!! walaupon tak macam yang diidamkan.. tapi lega la dah potong..

19/9 - (malam) main MERCUN! KEBABOMM...PUNG! PANG! PUNG PANG! BOOOOOMMMM!

20/9 - SELAMAT HARI RAYA.. tapi tak macam raya... gambar family pon tak ambik..

(sepanjang hari raya tak buat aper..tayang baju raya.. pastu... mkn tido.. raya sikit2 tido lagi.. mlm2 main mercun!)

26/9 - balik KE LUMPOR! jalan kaki sendiri.. lelaki keparat tak ambik pon! CESS!

28/9 - mula demam.. tapi paksa kerja jugak.. sbb banyak tertangguh!
30/9 - angah masuk sepital lak.. trun jb tgh malam gerak.. balik dgn kaklong..ponteng keje lagi..
1/10 - ptg baru sampai kl..demam makin truk..lepak umah kaklong.. tido...
2/10 - ponteng lagi.. amik mc.. dia antar.. jalan... pastu melepek lagi kat umah kaklong aku.. demam truk la.. ahadnya dia lak demam.. jangkit ngn aku.. tu la.. orang kata jgn..nak jugak.. kan dah jangkit.. tu la.. degil!

dan harini hari selasa.. aku maseh kerja macam biasa..demam mula kebah.. alhamdulillah..kerja berlambak2 nak buat.. tapi hakikatnya lebih bnyak berkebun dari bekerja.. ha.. camna??

ayah saya pon nama rahman juga

0 people says
ha lupe.. malam semalam aku mimpikan nabil..
bukan.. bukan nabil raja lawak bodoh tuh..
tapi nabil si blogger kawan pada blogger yang aku tak kenal pon dorang semua ni..
cuma rajin baca blog dorang..
mimpi pasal aper pon aku tak ingat sangat dah..
tapi aku adala pergi umah si mamat ni..
bawak satu family aku semua lepak umah dia..
pastu si mamat nama nabil ni.. time kitorang datang.. dia leh lepak duk dalam bilik baring atas katil sambil tgk tv..
pastu kitorang pon buat la hal sendiri..
ntah macam maner aku jumpa baju dia..
pastu trus try pakai..
baju kemeja kotak2 then dilapiskan dengan baju takde lengan warna peach!
hahaha.. detail tu..
pas pakai..
trus masuk bilik dia tunjuk kat dia..
yang lawaknya..
dia siap bagi cadangan..
amik la gambar.. pastu letak dalam blog..
then barula orang tau yang aku ni ada jumpa dia..
hahahhahahaha......
ntah pape!!

pasal blog pon boleh masuk mimpi.. pastu orang nya aku tak kenal lak tuh! hikhikhik..

cadang nak tanam ganja..

0 people says
aku kini pekebun yang mahir.. mau jadi jiran aku? apa kata kaw hadiahkan aku seekor dua kambing ataupun lembu? haahahahaha.. giler aper! aku gian main cucuk tanam! GIAN!!!!!

harini pakai high heel dan baju kurung kilat2..

0 people says
pagi tadi aku alami perasaan itu lagi..
lama rasanya aku tidak rasa begini..
ditengah kesibukkan menuju ketempat keje..
perasaan itu tiba2 datang tanpa diduga..
Tuhan jer tau perasaan aku ketika tu..
resah.. gelisah.. tak senang duduk aku dibuatnya..
kerusi yang biasanya selesa ku rasa dingin sampai ke tulang..
pada mulanya kubiarkan...
tapi makin tak tertanggung rasanya..
makin resah duduk ku..
ingin berdiri rasa segan dipandang keliling..
tapi aku tak tahan..
benar2 tak mampu lagi menanggung rasa ini..
mula rasa timbul goosebump seluruh badan..
bagaimana mahu aku luahkan?
lakukan disini?
aku kini berada di khalayak ramai..
tidak manis rasanya...
dan mungkin tidak pernah di buat orang..
tak mungkin aku ingin memecahkan tradisi itu..
tidak.. tidak mungkin..
kemudian..
bagaimana? apa perlu aku buat?

"tak boleh jadi ni.."
aku gagahkan diri..
cuba keluar dari kelumpuk manusia yang aku rasa mula perasan tindak tanduk aku yang serba tidak kena itu..
akhirnya.. aku berjaya melepaskan diri..
tapi masih ada yang belum selesai..
aku cuba cari tempat yang sesuai..
hmm.. tapi aku dimana?
aku sendiri kurang pasti..
ini kali pertama aku jejakkan kaki aku disini..
aku meninjau kawasan keliling..
tiada!
aduh... bagaimana sekarang?
aku cuba mencari lagi..
mengorak langkah lebih jauh..
mudah mudahan jumpa...

TAPI... masih tidak ketemu?
perasaan itu masih ada..
aku fikir dalam kekalutan itu..
mungkin akan berkurangan timbul rasa itu..
tapi sangkaan ku meleset..
makin menjadi2..
rasa itu makin membuak..

aku lupakan rasa malu ku..
aku ternampak satu susuk tubuh yang tidak ku kenali..
tapi mungkin dia dapat membantu..
kemudian..
aku tanya kan sang empunya diri...











"abang.. kat maner tandas??" aku bersuara
"kat bawah sana.." sambil menunding ke destinasi harapan

sambil berlari2 anak tapi masih dalam penuh keayuan..
aku masuk dan melepas kan hajat...

kwang ajor.. b****t tak sekolah tol..
time2 camnila ko nak terbe**k!
nasib baik sempat..
kalo tak..
bersepah!

dan sesudah berhajat..
aku teruskan perjalanan pergi kerja..
dah la lambat! makin lambat jadi nya..
ceh!

ptg ni jalan TAR kita..

0 people says
aku baru jer lepas email cuti aku..
fuuuhhhhh.. lega..
so dengan ini secara rasminya aku bermula cuti dari 17 sept sampai 25 sept..
tu dia.. hamik!
lama giler..! ahahahaha.. DULIK!
skali tak approve.. padan muka.. hahahahahahuhuhuhu..

taun ni raya aku tak se-excited macam taun lepas...
skang ni pon.. baju raya tak beli lagi..
macam malas nak cari..
pastu pesen baju tau ni ngarut2 la..
dahtu mahal lak tuh!
lagila macam malas jer nak beli baju raya..
tapi macam tak best la takde baju raya..
tgk la..ptg ni..
aku gi ajak sang pakwe gi soping kot..
JALAN TAR! tunggu..... petang ni kami serang...
hahahahahaha..

pagi ni bukak2 email.. sajer tunggu email dari sekor makhluk ni..
si minah tu buat hal lagi..
aku tak tau la aper masalah dia..
nak naik sangat.. nak tunjuk nama baeeeekkkk.. baguih punya..
sampai menyusahkan orang..
memang carik nahas la ko ni kan...
aku yang lek jer diam2 selama ni..
semalam bunyik gak ar..
pastu aku hasut suma yang lain lak..
hahahahaha....yer aku jahat? dahtu dia? baik ar?
sebenarnya dorang ni tak makan hasutan aku pon..
sebab dorang mmg dah bising2 ar..
aku jer yang tukang tambah memekak kan suasana..
aku orang yang mula2 counter attack!
pastu sorang lagi bagi sedas..
datang lagi sorang.. ha.. hamik!
berdas2 dia bagi..
memang MATI ah kau!
tapi ko ni sbb memang stok angel punya type..
susun ayat baik2.. pastu buat macam kitorang ni la yang jahat depan bos kitorang..
ko memang pundek ah!
tapi aku tak heran pon..
mmg aku mulut cam puaka..
tapi untuk orang2 macam ko jer..
kalo tak..
takkan la ramai on my side u BITCH!

sekian! giler kurang pahala pose aku!

kawin nak?

0 people says
andy lau dah kawin??
ngn orang malaysia??
naper aku baru aku tau...

tak kesah la dah kawin ker blom!
ko tetap pujaan hati aku..




wah chai...
one handsomely delicious man! hmmmm... i'm melting....!

dah makan shrimp stick KFC...mana udangnya???

0 people says
minggu lepas aku tgk 2cerita..
dua cerita yang berbeza..


THE ORPHAN..
something different for both of us..(me and my man)
coz usually we go for comedy or action movie..
ceritanya menarik..
lakonan yang sangat hebat oleh watak2 utama..
esther si anak yatim yang kununnya baik tapi hakikatnya iblis menguasai diri..
kate si ibu angkat yang murung sebab kehilangan bayi dalam kandungan..
mula2 aku ingat ceritanya macam cerita biasa..
sbb aku rasa aku penah tgk cerita macam ni..
aku bajet...kunun2 ada two personalities aper kejadah semua tu la..
sbb esther tu kejap2 cam baik.. pastu macam jahat tahap dewa..
TAPI! sangkaan aku ternyata meleset..

sbb rupanya..
esther ni....................................
sila tonton sendiri di pawagam yang berdekatan dengan anda...
hahahahahaha....

tengok la..
jangan tak tgk...
best.. twist di akhir cerita yang buatkan cerita ni menarik..
dan watak yang paling menyentuh hati aku sebenarnya watak max.. anak kate yang bisu dan pekak tu.. pity her.. leh giler kalo aku jadik dia...



keesokkannya aku tgk..
FINAL DESTINATION 4 in 3D!!
yup baby.. in 3D!

giler macam haram! rasa macam nak tercabut jantung aku..
mula2 cerita aku dah rasa muka aku dah hancur kena serpihan besi yang terpelanting tepat kat muka aku! dari mula sampai habis..menjerit2 jer aku...
cuma ending lak tak brape nak best...
and ceritanya kejap jer..dalam sejam 20 minit jer..
aper2 pon.. sesuatu yang berlainan...
walaupon tiket tu harga mahal dari biasa..
tapi pengalaman tu penting...
yup..
orang yang berpengalaman ni lagi hebat..
eh? eh?...... eheh!