pengikut

make up hari ini...

0 people says


selamat pagi!

amboi ramah.. ehehe..pagi ni mood macam sangat ok.. tidur awal kot semalam..anak kesayang pun tak meragam sangat malam tadi.. tu yang rasa ok sangat pagi ni... punya la ok sampai rajin mekap2 bagai..  kalau ikutkan lama jugak la dah tak bersiap beria sangat ke tempat kerja.. sejak mengandung kan anak dara aku tu.. memang malas sangat nak bermekap...sampai orang tuduh aku macam tak mandi la time tu.. punyala busuk muka aku... pastu bila dah lepas bersalin.. mungkin sebab perubahan hormon.. so kulit muka macam ok la masa mengandung... jadi jerawat tu macam tak beranak pinak sangat.. so bila habis cuti bersalin... pergi kerja pun mcam.. eh pakai bedak bayi pun dah ok kot... hahahaha perasan...padahal macam tak mandi jugak... lebih kepada malas... so benda ni macam rutin lah.. untuk beberapa bulan.. tapi sejak akhir2 ni... agaknya musim mengawan jerawat agaknya.. beranak2 pulak dia...so mula lah balik rutin dulu2 zaman anak dara...lumur foundation sikit, tepek bedak sikit, calit blusher sikit, tonyoh2 lipstik.. ha.. baru semangat gi kerja.. tapi betul..bila selekeh.. kerja pun jadik malas.. badan pun macam lemau jer...tapi bila kita beria mempersiapkan diri...kita rasa confident, kerja pun semangat. katanya la... tapi macam gi kerja semangat facebook lagi adala kot.. hahahahahahaha.....


~ha nampak? ni bibik ke binik??? hamboi..~


~time ni baru habis cuti bersalin..  tak mandi pagi kata nya...~


 ~tapi sekarang tidak lagi.. ai dah rajin mandi pagi... hahahahaha~


ok bai! assalamualaikum!

A year to remember...

0 people says
Pejam celik kejap je masa berlalu.. tiba-tiba dah hampir setahun tak meluang kan masa di blog ni.. punya lama.. bukan nya tak pernah menjenguk... boleh kata hampir setiap hari menjenguk blog orang lain.. tapi bila masa nak menaip.. tiba-tiba blur.. hilang semua idea yang kunun nya mula2 macam membuak-buak.. semua benda nak ditulis.. heh! macam tu la setiap kali nya.. tu yang last-last nya... terabai.. sekian wassalam..
tapi aku perasan bukan aku je kot..ramai sebenarnya dah mula kurang berblogging..other sort of medium lagi mudah kot...macam instagram... senang sangat kan....

tapi yang pastinya.. sepanjang hampir setahun banyak benda dah jadi..tapi yang pasti yang terpaling (ha hamek.. terpaling trus!) best adalah.. yup you guessed it.. our little princess.. next month setahun dah.. eh macam kejap sangat je dah besar.. (T T) dan ini pun adalah one of the reason aku macam kurang berblogging... being a mom restricted me to be as social as i used to be..ha...social aku bukan bersosial hu ha berparti bagai la kan..social aku twitter, facebook, blogging suma tu la...takde masa la...
nak berblogging kena kerah otak nak susun2 ayat power skit..ayat mendatar.. aku pun ngantuk nak baca..gambar lagi..haah... mmg ada lah pulak masa aku nak posing2 bergambar skang kan..kalo ada pun gambar ngn anak dara aku sorang tu la... ke amik gambar makanan ke ape ke.. kem salam!masa itu emas... makan kena gelojoh skit skang ni...makanan sampai terus ngap.. kalo tak anak aku tarik.. habis terabur..gambar terabur je la sempat amik.....

tapi jadi mak budak ni best.. best sangat..setiap sedih perih semua hilang kalau tengok muka si kecik ni..nikmat tu tak terkata..rasanya hari- hari cakap sayang pun masih rasa tak cukup..setiap masa rindu.. lagi-lagi kalau ada kat tempat kerja.. aduh.. tuhan je lah yang tau.. ha.. sudah sekarang ni pun tiba-tiba terindu.. camne nak buat ni? nak balik lama lagi...  (T T)




 ~katanya tak sempat bergambar.. nampak benor nipunya.. ehehehe..~